diumenge, 20 de gener del 2019

PREGUNTA ACTUAL


QUÈ ESTÀ PASSANT?

No sabria respondre aquesta pegunta. Lamentablement cada dia que passa rebem uns "inputs" més negatius en referència a la unitat del procés sobiranista, és a dir a la unitat, que no uniformitat, del nostre moviment per aconseguir la independència del nostre país i, en conseqüència les llibertats que fa més de tres segles ens varen arrabassar.
Tan sols intentaré, sota la meva impressió i humils coneixements, explica quins són els motius que ens estan duent a aquest desori, a la quantitat de petites formacions independentistes que ens duran, si no si posa remei, a la disgregació de tot el moviment, donant la raó aquells que diuen que no cal fer res més que esperar que ens barallem entre nosaltres.
La més influent i per tant la més important és la manca total i absoluta d'un lideratge destacat, carismàtic, que pugui, amb la seva presencia imposar l'autoritat que reagrupi en un sol moviment l'actual desordre, la lluita caïnita dels partits polítics que no pensen n fer país i si en guanyar vots per tenir quota de poder, fins i tot aquells que saben que mai seran govern.
Fa molta angoixa veure com es barallen uns partits amb altres i fins i tot, dins de la mateixa formació política i per tant sense tenir la visió del que necessita el país i que amb aquesta forma d'actuar no podrem mai aconseguir l'objectiu d'arribar a tenir la República Catalana.
I mentre seguim amb aquestes lluites caïnites, els nostres dirigents més importants, si més no, els nostres líders naturals, segueixen a la presó i a l'exili i. Això si, se'ls omple la boca anant a visitar-los, fent reunions a Brussel·les però sense fer res, veritablement efectiu.
Sempre demanen allò que saben d'antuvi que el President del Govern espanyol no pot fer, demanen que "mani" als jutges l'alliberament dels presos, la retirada de la qualificació dels delictes imputat (per cert no ho són delictes) i això no està a les seves mans.
El que s'ha de demanar és poder establir bases de convivència entre els dos estats, l'Espanyol i el català i la forma de poder arribar a aconseguir aquesta demanda.
També és imprescindible aconseguir que una majoria del nostre poble vulgui la independència i fins ara no s'ha aconseguit i de Madrid ens ho tiren en cara en cada oportunitat que tenen i en canvi noi fem res per seduir la part de la població que no accepta les nostres idees, i em pregunto, amb totes aquestes dificultats, que són culpa nostra, com podrem sortir de l'atzucac en què estem immersos?
Lamento haver de dir que, per molt que ho vulguin dissimular, la veritat és que el President actual, crec que és un bon home, culte, amb bona voluntat, però no és un polític i 'aquí venen moltes de les desavinences actuals. No puc oblidar que la seva candidatura va ser la quarta proposta deixant enrere polítics de debò com Puigdemont, Sánchez Turull i, ja se que el jutge Llarena, excedint-se en les seves funcions en va dur a on som ara, però això no treu el que he dit, amb tot els respectes per la persona, del President Torra.
Per tot el que he escrit, que crec és molt dur. i, tal vegada, més 'un no hi estareu d'acord, no penseu que vull acceptar el que crec que està passant, el que vull és aconseguir despertar un sentiment que ens retorni al passat més recent i ens permeti seguir endavant amb les forces renovades i fent, com diu l'Oriol Junqueras, havent aprés la lliçó, la cruel lliçó rebuda i fent bé tot el que es va fer malament i fent l'auto critica corresponent i dient la veritat que llavors ens van ocultar per por o per ingenuïtat.
Siguem valents i tanmateix cauts, però no podem seguir amb la manca d'unitat, repeteixo d'unitat que no vol dir uniformitat, hem d'estar units per un fi comú, respectant les diverses corrents de pensament, com sempre hem dit, el nostre moviment els i ha de ser transversal però no negacionista envers el company, que no adversari. Sols així podrem ser forts per arribar al nostre destí.
I Una paraula tan sols per tots els nostres conciutadans que començaran a patir l'injust judici a que seran sotmesos, la paraula és ÀNIMS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada