dilluns, 11 de febrer del 2013

BARÇA


DIUMENGE AL CAMP NOU

Aquest diumenge a les 12 del mig dia, va haver partit del Barça al Camp Nou, era un partit de Lliga i per tant hi havien 3 punts en joc, l’adversari era el GETAFE, CF. Però lo mes important del dia era l’hora del partit, a les 12 del mig dia, feia 47 anys que no hi havia un partit de Lliga al Camp del Barça aquesta hora i molts pensaven que, tal vegada, seria un fracàs de públic, però no podia fracassar mai.

 

Era el dia i hora millor per aconseguir una magnífica entrada, feia un goig inenarrable veure els centenars de nens que amb els seus pares, els seus avis o tiets, es igual, que anaven per PRIMER COP a veure un partit del seu EQUIP, del que sols sentien a parlar als grans, o als amics de l’escola, però que, quasi ni per televisió havien pogut veure, degut, es clar, als horaris tan fora de lloc en que es programen aquests esdeveniments esportius que impedeixen que els marrecs puguin anar-hi.

 

Aquesta política de horaris, pot ser que sigui molt apropiada per les televisions i pot ser que també per els Clubs, encara que ho dubto; però de lo que si que estic segur es que dins de 8-10 anys a les grades dels camps de futbols sols hi veurem vells, la joventut no tindrà l’hàbit d’anar a futbol per que no ho ha mamat dels seus pares o avis.

 

Era emocionant veure les cares d’aquells infants, amb la sorpresa al rostre en sortir al Camp i veure la seva magnificència. Jo vaig sentir un nen  que deia “¡Què gran I  la gespa que maca!, per la Tele això no es veu.

 

En un altre moment, en marcar un dels gols del Barça quasi li queien les llàgrimes de content i d’emoció. I no diem res en el camí de tornada cap a casa, al metro, en tenia dos marrecs un nen i una nena, no tindrien mes de 5 o 6 anys, estaven emocionats, no paraven un moment quiets i “papa, de quant hem guanyat? Sempre juguem axis eh¡ els guanyarem a tots”  i la seva expressió era de felicitat, d’haver vist alguna cosa excepcional.

 

La veritat es que si, sols de tan en tan, no demano sempre, no mes de tan en tan, fessin els partits a un horari mes assequible per els nanos, aconseguiríem que el dia de demà, quan els vells com jo ja no hi puguem anar, tinguem uns substituts ben vàlids i que segueixin defensant els colors de blaugranes i que consti, això serveix per a tots els equips, si no volen veure encara mes ciment a les grades.

Be he començat a escriure i la meva intenció era parlar una mica del magnífic partit que vam gaudir i sols he parlat de la gran entrada, mes de 85.000 persones ¡sense comptar els nens! Que no es comptabilitzen ja que passen per sota els torns d’entrada.

El partit va ser preciós, amb un Iniesta incommensurable, i no parlem de Messi, de Puyol, Villa, etc. etc. per que els anomenaria a tots. I es que un resultat de 6 a 1 es poc freqüent, però com va dir l’entrenador contrari “Tindrem la pilota i pressionarem a dalt, però es igual, si te tanques te’n fan quatre i si no te’n fan sis, tan se val” .

 

I ara deixeu-me treure l’anima culer. Aquest any, si seguim jugant axis, tornarem a jugar la final de la Copa del Rei i la final de la Champions, i dic de jugar la final i no de guanyar per que aquets partits son una espècie com de loteria, qualsevol petit detall te pot fer guanyar o perdre.

 

Be ja ho veurem, tan sols tenim, gaire be segura la Lliga, axis que a lluitar per aconseguir tots els altres campionats i no oblidem la Copa del Rei de Basquet que també te la seva importància.

 

Fins un altre moment que seguirem amb tots els escrits que vaig penjant.