dimecres, 3 de juny del 2015

TOTS ELS POLITICS QUE DIUEN “SI” VOLEN LA INDEPENDÈNCIA?

TOTS ELS POLITICS QUE DIUEN “SI” VOLEN LA INDEPENDÈNCIA?

Quan miro els carrers de Barcelona i d’altres pobles i veig, als balcons i finestres,  les estelades, i les senyeres, descolorides, esfilagarsades, sembla que ja no tinguin ànima, sembla que ja no transmeten la il·lusió, el compromís, l’esperit dels actes, concentracions, manifestacions del 11 de setembre dels darrers anys. S’han envellit sense aconseguir la seva fi i el que me preocupa, de debò, és si, també nosaltres hem perdut la trempera, la il·lusió, les ganes de lluitar.

Ara començo a tenir dubtes i diré perquè:

 Quan veig que solament i ha un partit, CDC  , que decididament, segueix apostant per la convocatòria de les eleccions per el 27-S, quan veig que altres partits s’omplen la boca de paraules i frases boniques però actuen en total discordança en el que diuen, quan veig que s’està transformant tot el procés en una lluita partidista i caïnita, que arriba a declaracions de “No podem signar un full de ruta que hagi signat CDC” (Ada Colau, 3.06.2015)
Quan veus que fins i tot l’altre capdavanter per aconseguir la independència, ERC, es dedica a fer pactes als Ajuntaments amb la “sana” intenció de fer fora CiU, encara que sigui, de llarg, la llista més votada, quan veus els ulls d’odi del Sr. Herrera i de la Sra. Camats, quan parlen de CDC o de CiU, quan veus que la CUP, que semblava que estaria més per el procés que per el partidisme, també cau en el mateix parany, és com per repensar el que s’ha de fer.

Que el  PSC segueix amb la seva línia de si però d’acord amb el Govern espanyol, que equival a dir NO VOLEM LA INDEPENDÈNCIA, ja que tots sabem que, mani qui mani a Madrid, no hi haurà ni un sol govern que accepti, ni tan sols un referèndum i la majoria ni tan sols reformar la Constitució en el sentit de permetre el dret a la autodeterminació, reformar-la per un altre cosa, de què serviria? No podem oblidar que qui mana de debò en el PSC és el PSOE i me venen al cap les paraules del Sr. Guerra, que quan és parlava del  Estatut va dir, amb la seva “gracia andalusa” “li passarem el ribot i no el coneixerà ningú” i axis va ser.

Els de UNIO DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA, amb els Srs. Duran i Espadaler al front, segueixen i ho hem vist amb la pregunta que faran als seus militants i que ja ha estat titllada de “presa de pel” per part d’alguns significats militants, en la mateixa línia del PSC, s’ha d’anar per el camí del diàleg amb el Govern espanyol i ja me direu quin és aquest camí. On ens pot dur? A 300 anys més d’esperar?

I que dir de PODEM/PODEMOS, que va començar, en arribar per primera vegada a Catalunya, que defensaria el dret a decidir dels catalans, posteriorment ja va començar a dubtar i que hauríem de modificar la Constitució, en fi que és un  partit tan espanyol i espanyolista com ho poden ser els dos grans, fins ara, partits espanyols. ¡Ah! no oblideu que la Sra. Ada Colau els du darrera i son quasi la seva Bíblia de capçalera i per això el comentari transcrit anteriorment.

Ens queden el PP i C’s, la veritat és que en aquest tema no enganyen a ningú, sempre han estat contraris a tot el que, segons ells és pura i simple secessió il·legal i per tant no admissible.

Llavors jo demano a OMNIUM CULTURAL, a la ASAMBLEA DE CATALUNYA, i a totes les forces cíviques, a tots els ciutadans que volem ser lliures, que no haguem de tornar a xiular per reprovar, que lluitem, que empenyem als polítics si el que volem és, de veritat, ser un poble lliure, perquè es deixin de tants i tants partidismes, de tant voler ser el que més crida, de lluites fratricides que no ens duen en lloc i que treballin i treballem junts poder aconseguir la fita final que és el que importa. Un cop aconseguida ja arribarà de nou el moment dels partits, dels programes diferents de cada un. Però no oblidem que primer es el primer i això és guanyar el 27-S i per això hem d’anar junts, amb un programa clar i net, amb un punt que digui de forma precisa que volem la independència i atorguem als diputats que formin el nou Parlament la competència inexcusable de preparar tot el procés necessari per aconseguir la nostre fita mes preuada. De lo contrari tindrà raó aquell que va dir “Deixeu els catalans, ells sols es barallaran i tot quedarà en un no res” Si us plau, això no.

I com a colofó del que estic dient, me fa molta por, però molta por, el que estan insinuant alguns partits, be no cal anar amb embulls, ICV-EUiA, PODEM/PODEMOS, Sor Teresa Forcades, Arcadi Oliveras i algun altre per fer un front comú, una espècie de “Catalunya en comú” que, sincerament, crec que seria el detonant del final de tot el procés d’independència que tant i tant està costant de tirar endavant, que ens fa patir d’angúnia cada vegada que algú s’hi posa per el mig, quan veus que gaire be sense dissimular van posant pals a les rodes. Penseu que aquesta possible formació, és tenir el llop en mig del ramat, PODEM/PODEMOS, mai anirà a favor de la independència de Catalunya i junt amb els altres aconseguirien que tot el procés fes un esclafit que no hi quedaria ni memòria per les generacions posteriors.

Axis que amics, a lluitar, cívicament, de forma democràtica, pacíficament, però sense defallir, aquesta és la única manera d’aconseguir el que volem.

VISCA CATALUNYA LLIURE