dimecres, 13 de novembre del 2013

Reflexions, Rajoy, Montoro, Navarro, Mas...


REFLEXIONS POLITIQUES -2

 

Avui tinc tantes coses dins el cap... Que no se gaire bé per on començar, tenim declaracions del President Mariano Rajoy, que hi ha per sucar-hi pa; hi ha el magnífic viatge del President Artur Mas a Israel, hi ha les bajanades del Ministre Montoro, a més també afegir declaracions del Sr. Rubalcaba i del Sr. Navarro. En fi que hi ha molta tela i intentaré anar esbrinant cada un dels conceptes.

 

Començaré per les declaracions del President Rajoy: Ara ja s’ha tret la careta, no vol cap tipus de diàleg, tan sols vol parlar d’imposar les seves tesis, de fer com sempre, els catalans van ser conquerits i per tant no tenen dret a res més que allò que els hi vulguem donar.  No vol parlar de sobirania, tan sols si es sobirania de tota Espanya. No vol ni sentir a parlar de cap consulta democràtica. No vol sentir a parlar de modificar la, per ell, Sagrada Constitució. (Hi ha països que realment son democràtics, que han modificat la seva Constitució infinitat de vegades, p.e. EE.UU). I després de totes aquestes negatives, te la cara dura de dir que està obert al diàleg, deu de ser amb els seus companys de partit que sap que ajupiran el cap, fins que al Senyor Aznar, se li acabi la paciència i en posi un altre en el seu lloc, està clar que mitjançant unes noves eleccions, que per això si que son molt demòcrates tots els del PP.

 

Tingui cura, Sr. Rajoy, que els catalans comencem a tenir el pap ben ple i tal com li va anunciar el Sr. Duran Lleida, es pot produir, si ens continua ficant en aquest atzucac, una DUI, es a dir, perquè ho entengui, que com que es prou difícil d’entendre, li diré que vol dir: DECLARACIO UNILATERAL DE INDEPENDENCIA. Li queda clar?

 

I llavors que farà, enviarà la Guardia Civil?, enviarà l’Exercit amb tancs i demés ferralla? Amb els Mossos no hi conti, que ja han dit que ells es deuen a la Generalitat. I a més a més, no crec que la resta d’Europa s’ho quedi mirant sense fer res, ja veu que quan desbarren una mica, el Tribunal d’Estrasburg, o Brussel·les els fan rectificar, axis es que compte amb el que fa.

 

                          **************************

 

Be me quedaré amb dues de les moltes bajanades què el Ministre Montoro, ha dit: Demano perdó a la gent del Cinema i a partir d’ara ho seguirem subvencionant. I jo me pregunto: Si no te diners per pagar els deutes que te l’ESTAT ESPANYOL, amb Catalunya, com subvencionarà el cinema? I la resposta es fàcil i clara: Retallaré els diners per Catalunya i ja en tindré per el cinema, a la fi i al cap, es per els catalans i aquests que s’esperin que no ens voten mai o quasi mai. I això es el que ha fet, a més a més va endarrerint tot el que pot les transferències, ja aprovades per el Consell de Ministres, amb el fi d’anar escanyant tot el que pot a la Generalitat, intentant, axis que els proveïdors, que els farmacèutics, que els petits empresaris que treballen per la Generalitat, esdevinguin martells contra CiU i el President Mas.

 

Però avui encara ha estat més sarcàstic, més cínic i més barrut, a la entrevista a TV3,  ha dit que Espanya sortirà de la crisis, gràcies a Catalunya que es el motor de les exportacions espanyoles. Es necessita cara dura per dir això quan no deixa anar els diners necessaris per què Catalunya pugui convertir-se, realment, en el motor econòmic de Espanya. Per posar pals a les rodes a tot el que sigui de Catalunya, per impedir el corredor mediterrani, que es imprescindible per les exportacions i tantes i tantes coses que cada vegada que pot es treu de la màniga per ensorrar-nos. Es una mica allò de “aprieta però no ahoga” no fos cas que se li moris la gallina dels ous d’or. Encara que al reconèixer tot això, està reconeixent que el motiu de que no ens permetin fer la consulta i, encara menys la independència, es perquè Espanya no podria sortir de la crisi sense l’ajuda de Catalunya. ARA ESTA BEN CLAR I RECONEGUT PER EL MINISTRE MONTORO. Es axis de babau, dient una cosa que li sembla real, aprova el que volem els catalans, encara que no ho deixi fer.

Encara més cinisme, on fa aquestes declaracions? A TV3, no las fa a TVE, ni Antena 3, ni Telecinco, ¡no! A TV3, perquè, axis, tan sols les veiem i sentim els catalans i no pot rebre les acusacions que li farien des de “El Mundo”, o “La Razón” o qualsevol altre diari de la caverna mediàtica.

 

                                    ************************

 

El socialistes, tant el Sr. Rubalcaba com el Pere Navarro han acabat molt satisfets de la seva conferencia política. El Sr. Rubalcaba, pot tenir raó de estar content, no ha sortit escaldat, ans al contrari, al menys teòricament ha estat aclamat i segueix sent el nombre ú del PSOE. En el que fa referencia al Sr. Pere Navarro, ha estat patètic, les seves mostres d’emoció davant els aplaudiments dels seus companys, perdó, dels seus camarades socialistes del PSOE, tenint en compte que tan sols li han dit que quan ells manin a Espanya, deixaran que Catalunya sigui una mica més autònoma, i li han dit que de “dret a decidir” res de res, de la consulta que demana el poble català, res de res, que la modificació de la Constitució tan sols seria per que tinguin una mica mes de de semi-poder polític. I l’home s’emociona. Baixa a terra, ximplet, que no veus que te prenen el pel? Que el que fan es tenir-te content a tu per que deixis de fer la guitza amb el dret a decidir?

Quan te n’adonaràs que estàs desfent, diluint, arruïnant, destruint , el PSC que tots els socialistes importants dels PSC, per el sols fet de ser catalanistes els esteu fent fora? I eren les grans figures del partit. I que no vas sentir el Sr. Guerra que va dir que era necessari crear un PSOE a Catalunya?. Ja t’ho trobaràs.

 

                                   *****************************

 

El nostre President, l’honorable Artur Mas, ha anat a Israel, acompanyat del Conseller Mas-Collell i de l’Alcalde Sr. Trias, a més d’una bona representació de mes de 30 empreses i que s’han auto finançat  el viatge  dels alts càrrecs de les mateixes. i a més a més de les moltes trobades acadèmiques amb les millors Universitats i centres de recerca del mon i haver signat cinc compromisos de col·laboració amb la major part d’elles ha aconseguit fer i obrir unes portes que ens permetran tenir accés, per part dels nostres investigadors a les Universitats i Recerques, al mateix temps que els hi ha ofert poder treballar, també, a les nostres instal·lacions. Tot amb una inversió de dos milions de euros a parts iguales.

 No podem oblidar que Israel es el que podríem dir “l’ull dret dels EE.UU” i una visita de quatre dies intensos de relacions amb aquest país es, a més de significatiu, d’una importància tremenda per les relacions de Catalunya amb els Estats Units d’Amèrica, ja que el lobby jueu allà te una importància cabdal i si hi tenim bones relacions...

 

Tot això en el marc d’una entesa institucional de primera línia, amb entrevistes amb el President Shimon Peres, amb un detall institucional com es que no ha aparegut, per en lloc la bandera espanyola, darrera dels dos Presidents. Entrevista amb el Sr. Netanyahu i amb els líders polítics del país.

Un altre detall de la bonhomia del President Mas, al fer l’ofrena de flors al Museu de l’Holocaust (Yad Vashem) l’ambaixador espanyol va exigir que a més de la cinta amb els colors de la bandera d’Israel, i de la senyera catalana hi figurés també una amb la bandera espanyola, i el Sr. Mas no hi va tenir cap inconvenient, donant una lliçó al mencionat ambaixador, que , posteriorment a la visita no ha tingut res de educació ni diplomàcia com veureu al final de aquest escrit.

 

Evidentment el nostre President, s’ha guanyat, després de les visites a Rússia, Brasil i Israel, l’adjectiu de ESTADISTE,  amb tots els honors. Ha sabut estar a l’alçada d’un President d’un gran, encara que petit, país com el nostre, sense precisar d’intèrprets per poder parlar amb tothom, no com d’altres.

 

Dons bé, aquest ambaixador D. Fernando Cardedera es va negar, tots quatre dies, durant la visita de la Delegació Catalana, a fer cap declaració ni entrevista amb els periodistes, però, tan aviat com el President Artur Mas va pujar a l’avió de tornada a Barcelona, es va apressar a enviar a la agencia EFE un comunicat i que copio de La Vanguardia literalment “Cuando terminó el programa oficial, el president se despidió del embajador, que como había tenido que seguirle durante un maratón de cuatro días tampoco disimulaba su cansancio: “Quedas liberado”. Sin embargo, por la tarde, la agencia Efe, que apenas cubrió el viaje, difundió un teletipo fechado en Madrid, con unas declaraciones del embajador de clara intención denigratoria: “Con Peres apenas habló cinco minutos”, declaró el embajador. Ya dejó dicho el ministro de Exteriores, José Manuel Garcia-Margalló que su departamento haría "todo lo posible" y utilizaría "todos los instrumentos a su alcance", para impedir que el proceso soberanista catalán se internacionalice.

 

Com podeu veure la democràcia espanyola segueix col·laborant amb Catalunya. I es que d’allà on no n’hi ha no en raja.

 

Bon dia a tothom.

 

 

VISCA CATALUNYA LLIURE