dimecres, 18 de gener del 2017

procés VS independència

EL PROCÉS CAP A LA INDEPENDÈNCIA



L'anomenat procés, eufemisme d'independència és una llarga caminada cap a un lloc que, fins ara, almenys, no el tenim prou clar, ni ens diuen què és el que podrem guanyar si ho aconseguim. Cal advertir que sóc partidari de la independència del nostre petit país, de la nostra oprimida nació i per tant, amb aquest escrit no faig res més que intentar reflexionar i esbrinar alguna de les moltes coses que ens amaguen o, si més no, no ens diuen.

Jo voldria saber com serà el pas a la Hisenda Catalana, com es farà? Els catalans tindrem prou decisió per declarar els imposts a una Hisenda que no és l'espanyola? I si ens sancionen? I si no val la declaració dels imposts? Qui ens defensarà i amb quines eines? Fins ara, i segons diuen, el percentatge de declaracions a la Hisenda Catalana és molt minso. Com aconseguiran que sigui total o quasi?

Senyors Puigdemont i Junqueras, aquestes preguntes ens les fem molts ciutadans que volem la independència, però ningú ens diu res més que bones paraules i jo crec què estem arribant al moment dels fets i no de les paraules, quasi ens demanen un acte de fe, i això, amb els polítics, és molt difícil de tenir o de donar.

Un altre tema important, les pensions. Segons sembla hi ha la teoria, certa o no, de què en el cas d'aconseguir la independència, el sistema de pensions milloraria substancialment respecte al sistema espanyol. Be, jo crec que algú ens hauria de dir de forma clara i concisa si això és veritat i quins són els arguments que ho sustenten i, fins ara, tan sols tenim paraules i, a més a més molt poc lúcides.

L'atur es preveu que pugi o que davalli? És un tema molt important, relacionat amb el que he dit abans de les pensions. Poden dir alguna cosa?

I tantes i tantes qüestions que deixo en el tinter i que voldria conèixer les respostes, no per seguir essent independentista, no, això ja ho sóc, és per tenir una mica de llum, per poder respondre amb arguments a qui dubte de si viurem millor o no, per poder acceptar els sacrificis que comportarà en el primer moment el pas d'una situació a l'altre. No podem demanar als ciutadans una fe cega en els polítics, hem de donar raonaments clars i contundents.

Ja  que em diran que moltes coes no és poden dir per motius de discreció, per no aixecar la llebre abans d'hora, tenint en compte com les gasta el Govern espanyol, tot a garrotades, amb denúncies, amb el Tribunal Constitucional , amb amenaces, en fi no cal fer una relació ja ho veiem cada dia en els diaris, a la televisió i a la radio, encara que moltes vegades sols aconsegueixen que hi hagi uns quants catalans més a les files dels, com a mínim, que volen un referèndum per saber que vol el poble.

Per altra banda jo crec que l'única manera d'aconseguir els nostres desitjos és la unió dels sobiranistes (un altre eufemisme) si Junts pel si, va per una banda i a més no gaire junts, i la CUP per un altre, encara que aquests és lògic, ja que la seva ideologia és trencar-ho tot, si a més el partit socialista PSC que d'una vegada hauria de suprimir la "C", ja que de catalanista no  res i els que segueixen al Sr. Domènech uns i altres a la Senyora Colau i cadascú per la seva banda encara que s'omplin la boca de sobiranisme, de referèndum , de llibertats i cinquanta mil coses més. Si no anem tots junts, no farem res i pel que és veu i se sent, tots són més partidaris d'enfortir el seu partit que no pas de treballar junts per les llibertats i la independència del nostre poble. L' historia els demanarà comptes, no ho dubteu i potser a algú li caurà la cara de vergonya pels seus fets.

A més, el cert és que amb l'actual statu quo no podem seguir, no podem continuar rebent els cops del TC, no podem admetre per més temps l'ofec econòmic que patim, no podem seguir sense millores de les pensions, dels pressuposts, de la sanitat, de l'ensenyança, en fi de la nostra economia mentre l'Estat espanyol llença els diners en trens AVE que no tenen usuaris, en aeroports sense avions, en increment de funcionaris, no a Catalunya, no podem seguir veient com determinades CC.AA. tenen prerrogatives pels seus ciutadans que les paguem nosaltres i tantes i tantes coses que tots coneixem.

Per tant, si us plau, que hem de fer?

Gràcies per la resposta si es produeix.