dimarts, 28 de maig del 2013

LA ALCALDESSA I ELPSC A L'HOSPITALET


CARTELL DEL NO A L’INDEPENDÈNCIA

A L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

Per fi, ja era hora, el PSC s’ha declarat de forma clara e inequívoca en contra de la independència, en un cartell, o fulletó editat per l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i que per mitjà de la seva Alcaldessa, han redactat i publicat el següent manifest:

En castellà tal i com l’he vist publicat, encara que sembla que hi ha una versió en català

 

“El PSC fue el único partido que en la reunión sobre el derecho a decidir se manifestó a favor de hablar de las preocupaciones reales de la gente.

La prioridad no es hacer ahora la consulta soberanista, es dar respuesta  los problemas y a las demandas de los ciudadanos; la creación de puestos de trabajo, los recortes en educación, sanidad y dependencia, el drama de los desahucios, el mantenimiento de los servicios sociales básicos para ayudar a las personas que lo están pasando mal, e impulsar políticas para reactivar la economía y el empleo, tal como hacemos en l’Hospitalet.

El PSC no está a favor de la independencia, los socialistas estamos a favor de que los ciudadanos puedan opinar sobre su futuro en una consulta pactada con el Gobierno español, legal, clara y vinculante.

La independencia no es la solución a la crisis económica. Creemos en un modelo federal que respete la realidad plurinacional, pluricultural y plurilingüistica del Estado”

Nuria Marin,

Alcaldessa de l’Hospitalet

Primera Secretaria del PSC de l’Hospitalet.

NO a la independència. VOTA PSC

 

(Presidit per una fotografia de la Sra. Nuria Marin i de les paraules PSC  l’Hospitalet)

 

Aquest fulletó va acompanyat de les paraules de la pròpia Nuria Marin, del Sr. Pere Navarro i del exministre de treball Sr. Celestino Corbacho i que copio literalment a continuació, ja que son presentats amb la mateixa tipografia, format i fotografies de l’anterior. I diuen axis:

 

Sota la fotografia de la Sra. Nuria Marin:

Hem de sumar esforços per generar treball i atendre a qui més ho necessita.
Així es com treballem en l’Hospitalet. Així volem treballar per a Catalunya”

 

Sota la fotografia del Sr. Pere Navarro hi diu:

“Entre l’independentisme d’Artur Mas i l’immobilisme de Rajoy existeix només una posició sensata: l’Espanya Federal que permeti a Catalunya millorar el seu finançament.”

 

 

Sota la fotografia del exministre Sr. Celestino Corbacho, diu:

 

“Estic en contra de la independència perquè el problema no és Espanya. El problema son les polítiques de CIU i PP amb las seves retallades en sanitat i en educació”

 

I acaba amb un rètol amb lletra molt mes grossa que diu:

 

NO A LA INDEPENDÈNCIA – VOTA PSC

 

 

 

Quasi podria dir que no cal respondre, es tiren pedres a la seva teulada ells mateixos. Però si que faré algunes consideracions.

 

Que tenen a veure les paraules de parlar de les preocupacions reals de la gent, de les retallades, de l’atur, dels desnonaments, etc. etc. sembla que vulguin sumar peres i pomes, tots a questos problemes ja son en el ordre del dia del nostre Govern, però poc pot fer si des de Madrid no ens donen, per una banda diners, no préstecs, diners,  diners nostres i per altre banda no ens donen la possibilitat de fer les nostres polítiques, SENSE TENIR-NOS AMB LES MANS LLIGADES, polítiques nostres per sortir de la crisi, per la xacra de l’atur, de evitar les retallades tan en sanitat, com educació, com cultura, salaris de funcionaris, pagues extres, etc. tenint en compte, a més a més, i això ho saben molt bé els Socialistes del PSC, de la seva etapa de govern, en que van estirar molt mes el braç que la màniga i van deixar-ho tot per que ho pagués qui vingui darrera nostre, i axis sabem que la Generalitat te deutes per mes de cent anys. I ara venen dient que el dèficit de la Generalitat es mes gran ara que quan manaven ells. Es pot ser mes pocavergonya? I tot el que va quedar pendent de pagament, i les escoles que es van fer i no es van pagar? I les obres públiques, com el Metro que s’han hagut d’aturar, per que les van començar sense diners? Tot això no compte? Sr. Navarro, una mica mes de seriositat i menys demagògia.

 

Per fi s’han tret la careta, ells no son PSC, son PSOE i per tant  son espanyolistes i ho diuen ben clar, no s’amaguen. Llavors no poden ser favorables a la independència i, es una posició molt respectable, però que després no vinguin dient que si CiU, està a favor del PP, que si sols sap fer acords amb el PP, etc. ja que la seva posició es exactament la mateixa del PP i de C’s, i també ens recriminen que fem les polítiques que vol ERC. I jo els hi recordaria que el Sr. Pere Navarro va refusar una acord amb CiU, pesi a les moltes vegades que li ha estat ofert. I al contrari el Sr. Junqueras, encara que posant moltes dificultats i pals a les rodes, acceptà el pacte, encara que no formar part del Govern.

 

Per lo vist, i per el que diuen es conformen amb una millora del finançament i tornem-hi fins a la propera vegada que en parlem de diners.

Sembla que els temes de país no els afecten, no importa que ens diguin NAZIS, tot lo mes diran al Sr. Pérez Rubalcaba, digues alguna cosa que s’estan passant, i prou. No importa que vulguin treure el català de les escoles (recordin la votació, que ara diuen va ser un error, que van fer, juntament amb el PP i C’s).  No importa que el corredor mediterrani no es faci, els hi recordo que van votar a favor del corredor central ferroviari, juntament amb el PSOE i el PP. Per sort a Brussel·les tenen el seny que manca a Espanya.

En fi tantes i tantes coses que normalment, intenten dissimular però que se’ls hi veu el llautó, especialment quan al Parlament diuen i voten una cosa i a les Cortes Españolas, votan en contra i conjuntament amb el seu partit mare el PSOE.

 

I ara aniré per les paraules del l’altre “pamflet”:

 

A la Sra. Nuria Marín li diria que no ho deuen estar fent gaire bé a l’Hospitalet la creació de llocs de treball, quant segons diuen les estadístiques es una de les ciutats amb mes atur de tota Espanya, no sols de Catalunya. Llavors diria que Déu ens guard de les seves polítiques per a tota Catalunya...Li recordo a l’Hospitalet l’atur es del 18,39% i a tot Catalunya del 16% i escaig.

 

Al Sr Pere Navarro, se li entén tot, sols sap dir que el Sr. Artur Mas i Rajoy, tots dos al mateix sac, amb el seu immobilisme, no permeten el federalisme (aquesta paraula ja la he sentit un munt de vegades, vostès no?) i la millora del finançament. Es a dir seguim igual, que podríem prendre mal i alguns dels nostres podrien deixar de percebre els suculents emoluments del Govern Espanyol. Exministres, senadors, etc.

 

I al inefable Exministre Sr. Corbacho que ens diu que el problema no es Espanya, que ho son les polítiques de CIU i PP (un altre vegada al mateix sac) amb les retallades. Que no recorda, Sr. Corbacho, que el van fer fora de ministre perquè la quantitat d’aturats a Espanya, sota el seu mandat, va créixer de forma exponencial?

 

En fi amics, ja començo a estar tip de salvadors de la Pàtria, com els Srs. Navarro, Corbacho, Montilla, etc. etc. i no en parlem del Sr. Aznar, que sembla que vol tornar, però d’això ja en parlaré un altre dia.

 

VISCA CATALUNYA LLIURE.