divendres, 19 d’agost del 2016

SENTIMENTS


SERÀ VERITAT?

Quasi no m'ho puc creure, ara va de debò? Quan sento parlar el President Puigdemont sembla que està disposat a tot, paraules valentes, malgrat que em semblen massa boniques i un tan agosarades, però el veig, o almenys a mi m'ho sembla, s'està convertint en el líder que ens manca, gosaria a dir que no el tenim des que el pujolisme va quedar orfe, sense cap, per les circumstàncies de tots conegudes i que van deixar, al meu entendre, el procés molt tocat i amb un líder sense prou força per imposar la seva autoritat moral no sols al seu partit. Si no que tampoc al Parlament i quasi diria que tampoc, d'una manera sobrada de carisma, malgrat la forta personalitat de l'ex-President Mas.

Ara sembla i no voldria que això fos com un conte de fades, què si han posat de debò, i també em fa l'efecte que al poble català en general, al nostre poble, està tenint una capacitat de retrobar-se després d'aquests anys revoltats i d'agitació permanent amb el nostre característic seny i comencem a veure una llum al final del túnel que ens pot fer somiar que tot és possible i que, per fi, estem en el bon camí i amb un líder, quasi desconegut fa quatre dies i que avui pot aconseguir el més difícil, fusionar totes les tendències, formes de pensar, no tan sols amb idees polítiques distanciades, no, també la formes i maneres de pensar dels catalans del nord, amb els del sud,  els de ponent i els de llevant, els muntanyencs i els del pla i tots ells amb els de Barcelona, i per si fóra prou complicat, també les diferents procedències familiars. Doncs bé, crec que hem trobat el líder, aquell que totalment net i impol·lut ens podrà dur a Ítaca.

Fixeu-s si n'és de difícil que, aquells que, en teoria, ja van junts. JUNTS PEL SI I LA CUP, a la més petita entrebancada ja surten disparats cadascun pel seu raconet i sedi llavors els parles d'unitat, sempre és l'altre qui l'ha trencat i és el culpable..

Em sembla mentida que un poble tan intel·ligent com el nostre, que te prohoms com cardiòlegs, investigadors, empresaris, filòsofs, escriptors, dramaturgs, músics, grans laboratoris de renom mundial, en fi en totes les branques del saber destaquem mundialment i que no tingui la capacitat de fer una pinya per aconseguir la seva pròpia seguretat i independència. Fa pensar. I tanmateix fa pena,

Quan veiem que a Espanya no tenen la capacitat de fer un pas enrere o de canviar de política ans al contrari sembla que tan sols pretenen seguir o aconseguir parcel·les de poder, tan sols tenen al davant una fixació malaltissa en esser el que mana, és quasi ridícul però ja fa VUIT MESOS  sense ser capaços de pactar per poder tenir un govern, però no els fa pas res, ells a la seva i el camí que duen sembla que ens portarà de cap a unes terceres eleccions i el gros és que no els fa pas vergonya.

I quan veus això penses, ací serem també prou obtusos i tancats d'esperit que no aconseguirem unir-nos, per el més important, i deixar les desavinences per quan tinguem un govern del nostre país, del nostre Estat, de la República Catalana, la nostra Pàtria.

Jo, en sentir determinades declaracions en les quals s'accepta una part d'un tema però no l'altra part i faig referencia, evidentment, a la discussió en què sembla que és dona la confiança al President Puigdemont però no pas als Pressuposts, com si una cosa no anés íntimament lligada amb l'altre. I ara tot això sembla es vol lligar a un RUI, és a dir a un REFERÈNBDUM UNILATERAL PER LA INDEPENDÈNCIA, que estem bojos? Aquests estirabots no funcionen mai, el que de debò funciona és la bona educació, el fet de parlar per sota mà, la diplomàcia oculta i mentre tot això es va cuinant preparar el que sigui necessari, referèndum o directament una DUI. I crec que és l'única forma de dur a bon port la nostra nau. Tot el que siguin fanfarronades són, d'entrada condemnades a un rotund fracàs.