dimarts, 5 de maig del 2015

OPINIO REFERIDA A LES ELECCIONS

ELECCIONS

Ja s’acosten les eleccions municipals, a Catalunya 947 pobles mes grans o més petits, tots faran eleccions per l’Alcalde i els regidors, uns pensant en el que volen per el seu poble, altres pensant en la sobirania nacional catalana, altres en poder fer mal a l’adversari i en fi, qui no queda content el dia 24 es perquè no vol. Encara no he vist un resultat de les eleccions, siguin les que siguin, en les que alguns hagin perdut, sempre troben la manera de llegir els resultats per poder dir que han guanyat alguna cosa.

També es dona la casualitat que tots els partits, siguin de dretes, de centre, d’esquerres, presenten el seu programa farcit de grans promeses per al futur, i que d’antuvi, ja saben que no compliran, els uns per manca de poder, altres per manca de suports i alguns per manca de ganes de fer-ho, però, al final, de lo que vaig dir, dons això, res de res.

El que no s’estalvien, cap d’ells, és d’atacar al adversari, amb mitges veritats o descaradament amb  mentides sense volta de fulla i això ho tindrem a partir de l’inici de la campanya oficial, encara que, la veritat, és que ja estan en campanya tots i tots mentin uns més que altres però mentin al poble.
Un altre tipus de mentida, més elaborada, son les enquestes, semblen més una faula, una ficció, que no pas el que volen expressar, fixeu-vos bé, totes, sense excepció, son fetes en funció de;

- Qui les demana, partit polític, diari, radio Tv...
.
- Quin mitjà les publica, mes o menys afí a un partit o altre

- Qui és el cuiner que les cou.

En funció d’aquests paràmetres cada enquesta diu uns cosa o un altre, dona més o menys vots, a uns o altres, no oblidem que sempre hi ha un percentatge molt gran de indecisos o dels no sap no respon. Normalment aquest percentatge arriba a cotes del 35/40 % i per tan es decisori en el moment real de les urnes.

Ara ens presenten enquestes que tan es dirigeixen als comicis de les municipals com van entrecreuant dades referents a les eleccions del 27-S, amb lo que no pots discernir, realment que pensen els nostres conciutadans, sols cal veure que en qüestió de pocs, molt pocs dies, hem vist fins a tres enquestes relacionades amb: les eleccions municipals exclusivament, amb les eleccions municipals ajuntades una mica barroerament amb el procés independentista i un altre, descaradament referida al procés independentista.

Dons be, si les mires be, no cal esser cap gran expert, per adonar-se que estan cuinades i per tan no reflecteixen el que diu el poble, tan sols es poden interpretar com una simple tendència.  Observem que partits C’s i Podem, tenen unes variacions estratosfèriques i hem de tenir en compte que la situació dels respectius partits comparats amb l’any 2012, no es possible, dons C’s tan sols apareixia a Catalunya i quasi se pot dir que a Barcelona i ara s’han llençat a conquerir Espanya i els de Podem/Podemos, no existien i per tant no hi ha comparació possible. L’enquesta fa referencia a una mostra telefònica de 1000 enquestats per tota Catalunya, quasi que si jo ho demanés al meus amics seria mes real.

Un altre paradoxa, el guanyador, segons la enquesta seria CiU i com a segona força ERC i C’s amb empat tècnic. Dons be anem a la valoració dels líders de cada partit: El millor valorat Sr. David Fernàndez (CUP) segon Sr. Oriol Junqueras (ERC) tercer Sr. Artur Mas (CiU) i hem d’anar a la cinquena posició per trobar el Sr. Albert Rivera (C’s) al meu entendre no és lògic que el millor valorat sols aconsegueixi ser la cinquena força al Parlament, mentre que el tercer sigui la primera. Alguna cosa no lliga.

I no vull ni comentar la enquesta referida a l’Ajuntament de Barcelona, depèn del dia en que és fa hi ha partits que quasi guanyen i al cap d’una setmana quasi desapareixen, això, amics meus, no crec que sigui seriós, les enquestes ja se que son molt cares, costen molts diners, però que no me vulguin fer combregar amb rodes de moli, una mostra de 1000 enquestats no pot ser representativa de tot Catalunya, si no ho poden fer prou real, dons que ho deixin estar, jo crec que, com a mínim i no seria prou real, l’enquesta hauria de ser de 1000 enquestats per província o al menys en aquesta proporció i llavors, tal vegada fos una mica més creïble.

Be amics volia parlar també que la lluita del Sr. Duran Lleida mitjançant i utilitzant de forma barroera i matussera, la plataforma “Construïm”, per anar en contra del MH. President Artur Mas, tampoc queda reflectida en les enquestes i fa mal i ho sap, encara que digui que ell no és Construïm, si que la va iniciar i formar i per tant alguna cosa hi te a veure. Jo crec, i es una opinió personal, que aquest senyor, hauria de plegar ja de la política o, si mes no, canviar de partit, algun el rebria amb els braços oberts i fins i tot podria aconseguir el seu somni, un ministeri a Madrid, no dic el partit ppperò tothom ho entén oi.

I de la corrupció no en parlem, cada dia surten noves dades i no està net cap partit, ni tan sols els que comencen, com Podemos que te el seu “Monedero”, o C’s que te el seu “Cañas” i encara no han tocat poder imagineu com poden acabar si ja comencen axis. Ja no parlo amb detalls dels temes que apareixen a Andalusia, a València, a Murcia, Castella la Manxa i no m’oblido de casa nostre, amb el Millet, Pujol, ITV. En fi que si ens poséssim a detallar-los tots necessitaríem un llibre mes gran que una enciclopèdia per fascicles.

Axis és que tenim les properes eleccions i estem veient que no serviran per quasi be res, tots volen pujar al carro del poder i es difícil llavors poder governar, si son pocs o amb majoria absoluta, malament i si son massa llavors no hi ha manera de entendres. Crec que és una cosa prou seriosa i evident que cal que tots i cadascun de nosaltres ho pensem be abans de donar el vot. I no es oblidem que ens hi juguem molt, quants mes vots aconsegueixin els partit dits unionistes, eufemisme de anticatalans, pitjor i per tant ja sabeu el que s’ha de fer, el procés sobiranista ho necessita i s’ha de demostrar que no estem morts com alguns voldrien.

Com sempre acabaré amb un:



VISCA CATALUNYA LLIURE