dissabte, 8 de juny del 2013

RETALLS DE PREMSA(Comentaris)


RECULL DE NOTICIES

LA VANGUARDIA,  8.06.2013


Francesc de Carreras

“El Barça té més de 100.000 socis i milions de seguidors repartits per tot el món. Però el partidisme és tal que, davant determinades actuacions, molts d’aquests socis i seguidors tenen de vegades la sensació que se’ls ha expulsat dels seu Club, perquè la directiva els utilitza per finalitats polítiques. Recentment per aquesta raó s’ha donat de baixa un soci amb 63 anys d’antiguitat...

La directiva ha decidit que en la seva “segona equipació”  (així ho escriuen els diaris) la samarreta,  ja mes o menys blaugrana, cedirà el pas a un altre amb els colors de la bandera catalana. Així doncs, el que és el tradicional símbol de tot un país està sent usurpat, entre d’altres, pel Barça. Amb tan faust motiu, es va celebrar un lliurament oficial i solemne al president (sic) de la Generalitat al Pati dels Tarongers. ¿S’imaginen que el Reial Madrid hagués fet alguna cosa semblant amb la bandera espanyola?. S’haguessin queixat tots els Clubs d’Espanya. Aquí ningú dirà res, s’han de complir les regles de l’omertà catalana.” I segueix amb unes quantes bajanades mes.

 

Bé, Sr. Francesc de Carreras, jo suposo que un Senyor com vostè, amb totes les titulacions Universitàries que crec o vull creure que té, deu de saber que Clubs que no tenen res de “Catalunya” també tenen una samarreta amb els colors de la senyera i crec que son molt poc susceptibles de creure que ho fan en homenatge a la nostre Pàtria i li puc dir que el Saragossa i el Valencia, tenen una samarreta amb els colors de la senyera, a més de alguns Clubs Catalans. I en canvi ningú te la gosadia que te vostè en el seu article, a més de posar “president” amb minúscules, el ja sembla prou pejoratiu, si més no, amb el càrrec que representa, troba malament que li fessin entrega al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, de ambdues  samarretes, la, per vostè normal, del Barça i la que du els colors de la Senyera. I això ho considera utilització polítiques per part del Barça.

Com una gran prova, diu del cas d’un soci amb mes de 63 anys d’antiguitat que ha demanat la baixa. Per començar, està en el seu dret, però es que a més a més, ¿què significa UN SOL soci davant de mes de 140.000 socis?.

En quant a que semblaria que el Real Madrid ho fes amb la bandera espanyola, li diré que molt malament, i tindrien tota la raó per protestar  tots el pobles de la seva estimada Espanya, ja que s’apropiaria del símbol de tots els espanyols. Un altre cosa seria, si ho fes amb la bandera de la C.A. de Madrid, llavors no podrien dir res. I AIXO ES EL QUE HA FET EL BARÇA. Ho ha entès bé Senyor Carreras?.

!Ah¡ i de la Catalunya de Groucho Marx, res de res. Si vol insultar faci-ho amb mes elegància i accepti que igual que Qatar Airways, altres han dut publicitat de cases d’apostes i ningú s’ha estripat les vestidures. Una mica més de savoir fair, i no farà aquest ridícul.

 

LA VANGUARDIA, 8.06.2013

 

“EL PSC SURT AL CARRER PER EXPLICAR LA SEVA APOSTA FEDERAL”

Els socialistes faran més de 500 actes en municipis catalans”

 

Sr. Navarro, no creu que primer hauria d’aconseguir que ho acceptin dins del seu propi partit i que figures carismàtiques com el Sr. NADAL i d’altres que ens venen dient que votaran independència,  o es posen d’acord primer vostès  o no cal que segueixin amb aquestes tonteries que no els duran mes que a ficar-se en un atzucac del que els serà molt difícil de sortir-se’n.

I tan sols es tant senzill com veure que diuen els seus correligionaris i, segons diuen germans de partit, com el Sr. Pérez Rubalcaba, o el Sr. Griñán i tants d’altres que no volen ni sentir a parlar d’aquest tema.

Vostè mateix va poder constatar les diferències que existeixen amb els seus homòlegs de València i Mallorca, quan els hi va proposar construir un front mediterrani a favor de la reforma de la Constitució.

El Sr. Esteve Terradas, secretari d’organització  del PSC, que va dir “Tornem a estar en campanya” i que l’objectiu és oferir un “diàleg sincer”

 a la societat i escoltar la opinió del ciutadà sobre l’aposta federalista. Crec que la opinió la tenen ben clara amb la darrera enquesta d’opinió de vot en la que segueixen en caiguda lliure, mentre el bloc sobiranista va guanyant escons.

Pensi-s’ho bé Sr. Navarro.