dilluns, 10 de febrer del 2014

BALANCES FISCALS

BALANCES FISCALS


 Sols es la meva humil opinió d'algu què no és economista però què intenta veure què diuen uns i altres i treu les pròpies conclusions. Si us agrada i per tant esteu d'acord serà la millor recompensa per aquest català que vol seguir sent tan sols català.


Semblen el tema de més actualitat i la veritat és què tenen la seva importància, encara que la Sra. Soraya Sáenz de Santamaria, digui que hi ha CC.AA. què tan sols volen aquelles què els hi van millor, en clara referencia a Catalunya, jo li diria què, per una banda, la Generalitat de Catalunya publica totes dues metodologies, és a dir, la què ens dona un dèficit fiscal de 16.000 i escaig milions com la què ens dona !tan sols 11.000 milions¡, no importa si volen agafar una o altre xifra, el fet és que Catalunya aporta molt, però molt més del què rep i això és lo important.

Jo l’hi agrairia a la Sra. Santamaria què aquestes mateixes recomanacions les fes al seu correligionari Sr. Monago, que no vol canviar res, ni publicar res, perquè no és vegi què si te una bona situació financera a la seva Comunitat es perquè rep un 27% més del què aporta i, és clar axis és pot vantar de què compleix amb l’objectiu de dèficit fiscal què assenyala Hisenda i és pot permetre abaixar impostos, regalar llibres de text, etc. i en canvi, Catalunya, la Generalitat de Catalunya, és veu obligada a fer retallades en el sistema educatiu, a la sanitat, deixar sense pagues extres als seus funcionaris, per cert els funcionaris estatals no han sofert aquestes dràstiques retallades. retallar els pressupostos de molts serveis públics, però, això si, a Extremadura què no li manqui ni un euro.

Ara el Sr. Montoro com què ja sabia per endavant què si publicava les Balances Fiscals és veurien tots aquests desfasaments què perjudiquen, no sols a Catalunya, també  a Madrid i a les Balears, s’ha inventat amb la col·laboració  del inefable Sr. De la Fuente, un nou mètode què, en el seu dia, el PSOE no li va voler acceptar, i què, segons ell, en un primer moment situava a Catalunya en la zona neutre, o sigui, què ni donava ni rebia més que ningú i això ho deia fa ja algunes setmanes quan, en teoria, fins el mes de març no estarien acabats tots els càlculs. I que ha passat? Doncs què Madrid (PP) i Balears (PP) han protestat, a ells també els hi interessen les Balances Fiscals, ja que son contribuents nets i per tant volen eliminar o al menys rebaixar el percentatge de contribució què surt del repartiment fet al Consell de Política Fiscal i Financera. I està molt clar encara què afavoreixin Catalunya, si ells son afavorits, doncs es un mal menor, que també en sortim afavorits el catalans.

El Ministre Montoro va defensar, obligat per les circunstancies. què qui vulgui pot calcular les Balances Fiscals  ja què el seu ministeri diu què ha aportat totes les dades necessàries per què cada CC.AA. pugui fer els seus càlculs.
La Generalitat ja ho va fer el 2008 i les va presentar el any 2012 i segons sembla no va tenir cap problema per poder fer el corresponent càlcul, per tant no crec què hi hagi cap problema i, fins hi tot, el Conseller Mas-Colell ja diu que es posarà tot d’una a fer-les.

De totes maneres el Sr. Montoro no veu amb bons ulls aquest càlcul, ni el què representa i per tant diu què el model vigent ja està prou be i què en tot cas ha arribat el moment de fer-ne una avaluació, no de canviar-lo, segons el què diu el Consell de Política Fiscal i Financera. Per tant no esperem res de bo, en tot cas intentaran un petit retoc que no sigui acceptable i tenir més munició per seguir atacant Catalunya i no se’n adonen què el què fan i faran es crear uns quant milers més de independentistes.

                                            

Si fem un recull de les dades què presenta la Generalitat de Catalunya el dèficit fiscal amb Espanya es: Si ens atenem al mètode del flux-benefici representa 11.258 milions d’euros i si, per contra,utilitzem el mètode del flux-monetari l’import arriba als 16.543 milions d’euros.

Ara be, podem tenir molt present que Catalunya pateix un dèficit fiscal anual, comptat del 1986 al 2010,  (dates de les què és tenen dades) d’un import del  -8,5% del PIB català calculat amb el mètode del flux-monetari i si el calculem amb el mètode del flux-benefici és del -5.8% igualment del PIB català.





Amb aquest quadre podeu veure perquè no volen què és publiquin les balances fiscals. És tan gran la injustícia, son tan enormes les diferencies entre unes CC.AA. i les altres, què  s’entén  què no les vulguin mostrar. Fixeu-vos be, Catalunya aporta el 8,5% dels seu PIB com a transferències per altres comunitats i en canvi Extremadura va rebre gaire be un 18% del seu PIB en forma de subvencions o com diuen allà de aportacions.

I tot això és perquè el Sr- De la Fuente ara vulgui entabanar-nos amb els seus comptes amb aquest nou model de càlcul, que pesi als seus esforços, segons ha declarat ell mateix: "Pel que coneixem fins ara", ha subratllat preguntat sobre els números de Catalunya, "les balances fiscals reflectiran un dèficit fiscal del 5 i escaig per cent". El que equival als 11.258 milions que diu la Generalitat.

Segons les dades fetes públiques aquest dimarts per Hisenda, la comunitat que va rebre més diners el 2011 va ser Madrid (11.478 milions d'euros), seguida de Catalunya (8.114 milions) i les Canàries(2.283 milions).
I no podem oblidar que tots aquests milions d’euros què ens donen, millor dit ens presten a través del FLA, son préstecs, és a dir, encara què siguin diners nostres, dels catalans, fan veure què ens els deixen i axis ens cobren, a més a més, els interessos corresponents.

Vist tot això encara dubteu de què hem de marxar d’una vegada d’aquest estat, què ens espolia, què ens roba, què ens menysprea, què ens ofega financerament, què vol eliminar la nostre llengua i la nostre cultura?


Amics sols hi ha un camí, VOLEM VOTAR PER PODER DECIDIR SER UN ESTAT LLIURE I INDEPENDENT.



VISCA CATALUNYA LLIURE