dilluns, 26 de maig del 2014

ELECCIONS A LA UNIO EUROPEA

ELECCIONS EUROPEES

Finalment ja s’han acabat els mítings, les bravates, els estirabots, el “tu més que jo” i l’inacabable seguit de mitges veritats, quan no de mentides que es diuen en campanya electoral.

Tots els partits, tots els candidats, sense distinció de cap classe, es permeten dir i prometre les bajanades més estrafolàries que podem imaginar, doncs bé, tot això ja s’ha acabat, fins a les properes  eleccions no tornaren a sentir i a suportar i sofrir, els molts i molts “anuncis obligatoris” i no oblidem què, també s’hi afegeixen partits? o el que siguin que no tenen més ocasió en tot l’any que aquest per mirar de sortir a la televisió i radio públiques, ja que son “espais gratuïts” i per tant s’han d’aprofitar. Bé Tot això s’ha acabat.

I què queda a partir d’ara?

Dons queda què sigui quin sigui el resultat de les urnes, tots han guanyat, això és el què passa sempre, però aquesta vegada, en part, no ha estat axis, vegem:

El PP ha guanyat les eleccions a Espanya i estan molt cofois, però no diuen que han perdut 8 escons i han perdut més de 2.600.000 vots respecte a les mateixes de l’any 2009, amb l’agreujant de què a Catalunya, la seva “franquícia” el PPC ha baixat a la cinquena posició amb un percentatge de vots del 9,8% i una davallada de més de 108.000 vots. ¡I aquests son els que diuen que han guanyat i que el President Mas s’ho a de fer mirar!

El PSOE, te un altre problema, a més de haver perdut les eleccions sense cap excusa, i evidentment 9 escons, també ha perdut al voltant del 2.600.000 vots respecte a les mateixes eleccions de l’any 2009, també el anomenat Partit Germà, (PSC) ha sofert una davallada històrica, seguint el procés que es va iniciar quasi amb la entrada com a màxim dirigent del Sr. Pere Navarro, ha aconseguit ser la tercera força, (era la primera) amb una pèrdua de vots de més de 350.000, és a dir, més o menys el 50% del seu electorat. I Com a conseqüència de tot això, el seu valedor i Secretari General del PSOE, el Sr. Alfredo Pérez Rubalcaba, ha presentat la seva renuncia.

I fins ara tan sols he parlat dels dos principals partits espanyols i que, a més a més, tenen presencia a Catalunya.

Bé, el tercer partit, ICV, ha guanyat un grapat d’escons de 2 a passat a 6 i el seu percentatge ha passat del 3’7% al 10%, però, esta clar que la distancia amb als partits majoritaris es evident. Encara que es de ressaltar l’augment de vots que ha estat de quasi 1.000.000. lo que vol dir alguna cosa respecte al descontentament del país en general.

A partir d’aquí venen una sèrie de partits i partidets que veuen com un gran triomf el sol fet de entrar a formar part dels 751 escons del Parlament, encara que sigui amb un, dos o tres o pocs més diputats.

I ara parlarem una mica dels resultats al nostre país, a Catalunya, ja que tenen poc a veure amb els resultats globals de Espanya, com a circumscripció única, ja que, per començar a Catalunya va ser el “país” amb un major percentatge de participació, no tan sols d'Espanya, de tota Europa, amb el 47’6% , vers el 45’8% de tota Espanya, inclosa Catalunya, (lo qual fa pujar el percentatge de Espanya,) i el 43,11% al total de la UE.

Doncs bé a Catalunya ha guanyat ERC, amb un percentatge que quasi triplica l’obtingut en altres eleccions, no es possible comparar ja que l’any 2009 va anar en coalició amb altres partits. Però, el cert es que ha aconseguit un 23’7% amb un total de 594.000 vots, seguit, molt de prop de CiU que aconsegueix un 21,9% amb un total de 548.000 vots.

Ha molta distancia trobem el PSC, del que ja hem parlat i que queda amb el 14,3% molt lluny del 36% del 2009, i no en parlem del PPC que amb un 9,8% quasi no es veu.

Punt i apart es l’increment, molt notable de ICV-EUA, que ha passat del 6,1% del 2009 al 10,3% actual amb un increment de vots de al voltant dels 140.000 vots.

C’s ha quedat amb un 6,3%, sense més comentari ni possibilitat de comparació ja que l’any 2009 no van aconseguir res.

Un estudi interesant per nosaltres, els defensors de la independència, es que si sumem els resultats de les tres forces parlamentaries que han concorregut a aquestes eleccions, es a dir: ERC, CiU i ICV-EUA, ens dona un resultat del 55,9% del total, es a dir: què més del 55% del poble de Catalunya, vota per el dret a decidir i, a aquest percentatge i hauríem de sumar el que hagués pogut aconseguir la CUP que no s'ha presentat.

Tots sabem que a Madrid, es a dir, al Govern de Espanya, volien, desitjaven, somniaven, amb una derrota sense pal·liatius del President Artur Mas i aquesta no s’ha produït. Es cert que ha guanyat ERC, però el propi Sr. Mas, després de acceptar i felicitar a ERC i al Sr. Oriol Junqueras, va dir que el procés seguia endavant i què ni un sol pas enrere. Per tant hem de suposar què el què vol dir és què la consulta és celebrarà el 9 de Novembre i de forma legal, sempre sota el seu lideratge, i amb les armes, democràtiques de que pugui disposar.

Per tant, jo crec que el Sr. Rajoy ha de tenir en compte els resultats a Catalunya i deixar-se, d’una vegada, de tan fer-se l’orni i pensar que ja arribarà el moment en que els catalans ens barallarem entre nosaltres i llavors: PROBLEMA SOLUCIONAT i això, com es demostra amb els resultats, no passarà.

També han de prendre bona nota a Brussel·les, ja que hi ha una sèrie de raons que aconsellen que prenguin bona nota del que diem els catalans:

-      El percentatge de participació mes alt de la UE, 47’6%
-      Quasi el 56% dels catalans volen poder votar el seu destí.
-  Què més de 1.400.000 catalans van votar ahir a favor d’aquesta consulta/referèndum.
-      Que els partits contraris es van quedar amb un escàs 30%

Per tot això val la pena què s’ho pensin i repensin bé abans de continuar amenaçant amb la sortida de la UE, en tots el mals que ens desitgen el Govern Espanyol i els seus seguidors. I què vegin què som un poble pacífic, democràtic, europeu, amb més de 1.000 anys d’història, amb un Parlament que és el més antic d’Europa i que tot això no es pot llençar per l’aigüera, perquè el President del Govern de Espanya no ho vulgui reconèixer, ni tan sols parlar-ne.

Bé, fins aquí, son les meves impressions dels resultats de les eleccions al Parlament Europeu, encara que no vull deixar passar un, jo el considero axis, greu problema que s’ha presentat en el sí del Parlament Europeu, hem deixat, entre tots els europeus, entrar a dins uns sèrie de partits contraris a la UE, es a dir, com va fer constar un dels polítics anglesos, si no me falla la memòria,  “hem deixat entrar la guineu al galliner” i això es com ficar un Cavall de Troia dins del Parlament.

 Bona espera a tots (a la independència).


 VISCA CATALUNYA LLIURE