dijous, 18 de juliol del 2013

QUI MANA A ESPANYA?


QUI MANA EN AQUEST PAIS?

Cada dia veiem en els diaris, a la televisió, la radio, noticies que ens deixen atònits, estem veient casos de corrupció a qualsevol partit, uns per finançar-se com a partit, altres, igualment per finançar-se però amb l’afegit de lucrar-se determinats alts càrrecs, altres tan sols per afavorir amics o familiars, encara que d’això mes aviat ho titllaríem de nepotisme, lo que està molt estès en la nostre classe política, no hi ha partit que no tingui algun ministre, conseller, regidor, alcalde, en fi qualsevol alt càrrec que no hagi col·locat a un germà, cosí, cunyat, amic, dins d’algun lloc de mes o menys representativitat o  responsabilitat, però això si, ben pagat.

Si mirem cap a Espanya, podem trobar casos mes o menys grans, els ERES d’Andalusia, que afecten al PSOE, els molts tinglats muntats a Valencia, a títol d’exemple, val l’aeroport de Castelló, on no hi ha, ni tan sol hi van avions, però si que hi ha enterrats un munt de milions d’euros; seguim, per fer un petit recompte, a Balears, crec que es tracta d’un munt d’irregularitats que afecten també al PP, i no m’oblido de Catalunya on tenim el cas Palau-Millet-Montull que afecta, sembla, encara que no està clar del tot, aviat, esperem que se sabrà, per que començarà el corresponent judici, a CDC.

I ara passaré al cas que te a tota Espanya tremolant, el cas Bárcenas, on no sols, presumptament, hi ha un tema de de finançament irregular del PP, també sembla que hi ha, presumptament, suborns a alts càrrecs del PP, inclòs, presumptament, el President del Govern, Ministres, alts càrrecs del partit, i la inqualificable quantitat de milions d’euros que el citat Sr. Bárcenas, ha robat, presumptament,  i ha dut a Suïssa i altres paradisos fiscals, segons pròpia confessió, al menys en lo que fa referencia a les quantitats de milions, segons sembla passa dels 48,3 milions d’euros, això si, ell diu que no son robats, que son producte de la seva intel·ligència i saviesa de les finances, de l’economia i del comprar i vendre obres d’art, si algú s’ho creu...

I anem a la pregunta inicial, qui mana en aquest país?, qui hauria de respondre de tot lo dit, diu que tot es fals i no vol parlar, i faig referencia al President del Govern Sr. Rajoy, que cada vegada s’amaga més i es tanca dins d’un bunker  i no te la dignitat i la enteresa necessàries per presentar-se al Parlament i dir la veritat, o no, del que passa. Aquí, a casa nostre, al menys tenim un President que dona la cara, tindrà mes o menys raó, però dona la cara, i es que els catalans podem robar com qualsevol altre, però sabem ser senyors i si, s’escau, sortir a la palestra i acceptar el que sigui, sempre, esta clar, que un jutge i un judici, ens condemnin.

Per altre banda al Jutge que du el cas Bárcenas, s’intenta posar-li tants pals a les rodes com poden, i ja veurem, al setembre, si continuarà amb aquest  cas, o ens trobarem amb que li toca a un altre Jutge i llavors, tornem a començar que no ha estat res i anar guanyant temps fins a les noves eleccions. I si el Sr. Bárcenas te més papers i proves del que diu?

També hi ha un altre Jutge que, al seu voltant, fa olor de socarrim, Faig referencia al que ha dut fins ara el cas Blesa. Li han tirat per terra tot el que havia fet, jo no puc dir si estava bé o no, però segueixo dient que fa olor de socarrim, de moment sembla que el CSPJ l’ha castigat per altres coses que sembla havia fet malament, però a mi, me fa olor de socarrim, me fa olor de que ha intentat entrar dins d’un jardí que no era seu i ha tocat tecles que feien mal a determinats personatges del que en diuen “las altes esferes”, presumptament, ex-presidents de govern i d’altres amistats. Aquí jo m’oloro un altre cas Garzón, al menys a mi me fa aquesta mena de olor rara, com deia abans, de socarrimat.

Com se sap, totes les nostres cuites i demandes, quasi per norma, han de passar per el Tribunal Constitucional, no fos cas que aconseguíssim alguna cosa bona per Catalunya, dons bé, per que quedi clar i sense dubtes, El nou President del T.C. es un senyor que ha estat, fins l’any 2011, integrant del P.P. pagant les seves quotes com qualsevol altre afiliat al partit.

Jo no vull dubtar de la seva honestedat i honradesa però, la veritat es que estaria molt mes tranquil si no hagués estat membre del partit. Al menys semblaria més imparcial.

Quant veiem Ministres que amagant la recepció de “donatius” per les festes familiars de llurs fills, segueixo sentint la olor de socarrim.

La poca voluntat de arribar a acords en la educació publica i el voler imposar sense més raó que la majoria absoluta, la nova LOMCE, es a dir la Llei WERT, persona que cada vegada que parla d’aquest tema, fa un somriure, que sembla que se’n foti de tots els diputats i especialment del catalans.

Igualment podem dir del Ministre Montoro, cada vegada que es refereix a la Generalitat de Catalunya, al nostre President Mas, o a qualsevol tema referit a Catalunya, el seu somriure sorneguer ja fa mala espina, ja dona la impressió que està dient el contrari del que vol fer.

També me fa por el que diu el Ministre De Guindos, sempre el sents a dir que la cosa cada dia va a millor, que ja es comença a  veure el final del túnel, que el proper any començarà a davallar l’atur... i seguidament a Brussel·les, a Alemanya, o al FMI,  li esmenen la plana i tornem a començar.

I no vull parlar d’altres ministres, que per avui ja ni ha prou, encara que segueixo preguntant QUI MANA A ESPANYA?

Segueixo convençut que no tenim cap més sortida, per molt que parli en Duran, o el Pere Navarro, o el Rubalcaba, que SORTIR D’UNA VEGADA I QUANT ABANS MILLOR D’AQUEST PAIS ANOMENAT ESPANYA I QUE ENS MENYSTE I TRACTA COM UNA COLONIA, ES EL QUE TOCA.

 VISCA CATALUNYA LLIURE