divendres, 1 de desembre del 2017

QUO VADIS?

QUO VADIS ESPANYA?

Cada cop és més dificultós destriar el blat de la palla, encara que, tal vegada, si ho mirem bé, i escoltem bé, sentirem que no tot va tan lluny de la realitat. M'explicaré, si trobo les paraules prou escaients per fer-me entendre, ja que, per desgràcia, l'embolic i l'atzucac que tenim és prou important per haver d'estudiar-lo amb força cura.

Em dirigeixo al Govern espanyol i els hi faré menció d'una dita en castellà prou versemblant pel moment actual, i és aquella que diu: "DIME DE QUE PRESUMES Y TE DIRE DE QUE CARECES"· El Govern espanyol, el seu President i els seus Ministres s'omplen la boca amb frases que sonen a mentida i que no per reiterades passen a esser veritat, per exemple:

- "A Espanya hi ha separació de poders" Hi ha algú que pugui defensar aquesta afirmació sense un somriure irònic?

- "La Justícia espanyola és independent". Pregunto: Tota la cadena judicial o tan sols els jutges que treballen, i de valent, en jutjats de mitjana o petita importància i no d'aquells que han arribat, vés a saber com, a les més enlairades magistratures de l'Estat?

- "La Fiscalia actua de forma independent". No fem riure, la Fiscalia és un cos jeràrquic i depèn en línia directa de Fiscal General de l'Estat, anomenat a dit pel Govern de torn. Per tant no pot ser tan independent com ens volen fer creure i tan sols cal mirar que va passar amb la Fiscalia del TSJC quan, de forma unànime van dir que el procés contra el President Mas, i els seus consellers no era penal i per tant no l'acceptaven i llavors el Fiscal General de l'Estat els va obrir un expedient i algun va presentar la dimissió i van anomenar un que fos més obedient.

- La Audiència Nacional" podria semblar independent, però si ens fixem una mica en moltes de les seves actuacions, ens trobem que qui mana ha estat reprovada pel Congrés i ara es permet fer un tripijoc per aconseguir que dos magistrats que, presumptament, no són gaire favorables al PP en el cas "GURTEL" queda fora del tribunal que ha de jutjar el mateix.

Podria donar més raons, com per exemple, el tan anomenat article 155 de la Constitució Espanyola i que, segons centenars de juristes i catedràtics especialitzats en temes constitucionals, presumptament fóra INCONSTITUCIONAL, ja que no es respecten aspectes fonamentals de la mateixa constitució, com el cessament del President de la Generalitat i el seu Govern, la dissolució del Parlament i la convocatòria de noves eleccions, actes que tan sols poden ser executats pel Parlament i el President.

Com es pot veure, ens volen fer creure que la discrepància de la jutgessa de la A.N. i el jutge del T.S. signifiquen aquesta independència dels jutges i jo crec que en realitat signifiquen que un actua amb justícia i l'altre fa cas del seu tarannà i del que diu el Fiscal.

Un altre tema roent, el PSC/PSOE ens volen fer creure que amb aquestes eleccions aconseguiran engalipar-nos amb el seu somni empíric d'un estat federal mitjançant la reforma de la Constitució. Bé, aquesta reforma no és possible per als condicionants de la mateixa Llei, però a més a més, prengui nota el PSC, al seu cap de files al PSOE l'han enredat o és que menteix, quan diu haver arribat a un acord amb el PP per iniciar l'estudi de propostes per aquesta reforma a canvi del seu suport pel tan desgastat número, del 155. Però resulta que ara el President del Govern diu que tan sols ha dit que es podia parlar. QUI MENTEIX?

Us diré la veritat, no hi ha un pam de net, i cada cop es veu més clar que el tema de Catalunya s'utilitza de forma barroera, com a cortina de fum, per intentar encobrir i enfosquir, tots els temes del cas GURTEL, i els altres que esquitxen de ple a quasi tota la cúpula del PP, i inclosos els indicis que afecten, presumptament al mateix President del Govern.

 cop és més dificultós destriar el blat de la palla, encara que, tal vegada, si ho mirem be, i escoltem be, sentirem que no tot va tan lluny de la realitat. M’explicaré, si trobo les paraules prou escaients per fer-me entendre, ja que, per desgracia, l’embolic i l’atzucac que tenim és prou important per haver d’estudiar-lo  amb força cura.

Em dirigeixo al Govern espanyol i els hi faré menció d’una dita en castellà prou versemblant per el moment actual, i és aquella que diu: “DIME DE QUE PRESUMES Y TE DIRE DE QUE CARECES”·  El Govern espanyol , el seu President i els seus Ministres s’omplen la boca amb frases que sonen a mentida i que no per reiterades passen a esser veritat, per exemple:
-     “A Espanya hi ha separació de poders” Hi ha algú que pugui defensar aquesta afirmació sense un somriure irònic?

-     “La Justícia espanyola és independent” . Pregunto: Tota la cadena judicial o tan sols els jutges que treballen, i de valent, en jutjats de mitjana o petita importància i no d’aquells que han arribat, ves a saber com, a les més enlairades magistratures de l’Estat?

-     “La Fiscalia actua de forma independent”. No fem riure, la Fiscalia és un cos jeràrquic i depèn en línia directe de Fiscal General de l’Estat, anomenat a dit per el Govern de torn. Per tant no pot ser tan independent com ens volen fer creure i tan sols cal mirar que va passar amb la Fiscalia del TSJC quan, de forma unànime van dir que el procés contra el President Mas, i els seus consellers no era penal i per tant no l’acceptaven i llavors el Fiscal General de l’Estat els va obrir un expedient i algun va presentar la dimissió i van anomenar un que fos més obedient.


-     - ·LA Audiència Nacional” podria sembla independent, però si ens fixem una mica en moltes de les seves actuacions, ens trobem en que qui mana ha estat reprovada pe el Congrés i ara és permet  fer un tripijoc per aconseguir que dos magistrats que, presumptament, no son gaire favorables al PP en el cas “GURTEL” queda fora del tribunal que ha de jutjar el mateix.

Podria donar més raons, com per exemple, el tan anomenat article 155 de la Constitució Espanyola i que, segons  centenars de juristes i catedràtics especialitzats en temes constitucionals, presumptament FORA INCONSTITUCIONAL, ja que no es respecten aspectes fonamentals de la pròpia constitució, com el cessament del President de la Generalitat i el seu Govern, la dissolució del Parlament i la convocatòria de noves eleccions , actes que tan sols poden ser executats per el Parlament i el President.

Com es pot veure, ens volen fer creure que la discrepància de la jutgessa de la A.N.  i el jutge del T.S. signifiquen aquesta independència dels jutges i jo crec que en realitat signifiquen que un actua amb justícia i l’altre fa cas del seu tarannà i del que diu el Fiscal.

Un altre tema roent, el PSC/PSOE ens volen fer creure que amb aquestes eleccions aconseguiran engalipar-nos amb el seu somni  empíric d’un estat federal mitjançant la reforma de la Constitució. Be, aquesta reforma no es possible per els condicionants de la pròpia Llei, però a més a més, prengui nota el PSC, al seu cap de files al PSOE l’han enredat o es que menteix, quan diu haver arribat a un acord amb el PP per iniciar l’estudi de propostes per aquesta reforma a canvi del seu suport per el tan desgastat no, del 155. Però resulta que ara el President del Govern diu que tan sols ha dit que es podia parlar. QUI MENTEIX?.


Us diré la veritat, no hi ha un pam de net, i cada cop es veu més clar que el tema de Catalunya s’utilitza de forma barroera, com a cortina de fum, per intentar encobrir i enfosquir, tots els temes del cas GURTEL, i els altres que esquitxen de ple a quasi tota la cúpula del PP, i inclosos els indicis que afecten, presumptament al propi President del Govern.