dilluns, 25 de maig del 2015

¡POBRE BARCELONA!,

GUANYA ADA COLAU 

Primer veurem qui son les forces polítiques o no, que formen B-encomú, és a dir: Barcelona en Comú o Guanyem Barcelona.  Per una banda hi ha la formació Guanyem formada per l’equip de la Senyora Ada Colau, no gaire experimentats en tasques de govern, en segon lloc, encara que sembla que intenten fer valorar la seva aposta i els seus diners (han finançat la campanya, en gran part) i volen passar a primera línia, els senyors de ICV-EUiA, Joan Herrera i Dolors Camats, en tercer lloc apareixen la gen de PODEMOS, és a dir de Pablo Iglesias, en quart lloc, també apareixen, encara que sembla que s’amaguin els del PROCES CONSTITUENT, Senyor Arcadi Oliveres i Sor Teresa Forcades i, per fi, acabaven amb un grup denominat EQUO, que son uns verdaders desconeguts i que no apareixen a les llistes dels regidors “in pectore” .

Com és pot veure és una espècie de “Totum revolutum” , una espècie de guirigall, que ningú sap com pot acabar. Per començar, sols hi ha 11 regidors que seran del grup, partit o com li vulgueu dir i que s’hauran de repartir les funcions i, no oblidem, els sous, i, naturalment les diferencies internes poden ser de gran magnitud, més això ja ho anirem veient.

Per altre banda, si llegiu les propostes de la, quasi segur, nova Alcaldessa, la senyora Ada Colau, què, espero es rebaixi el sou, ja que va criticar i molt  al Senyor Trias, per ser l’Alcalde que més sou tenia de tot Espanya, i el fixi d’acord amb la seva ideologia, podria ser de uns 3 o 4.000 euros nets al mes?. Li quedarien molts euros per poder satisfer pisos de baix preu, o socials de lloguer barat. Encara que no crec que faci res de tot això.

Ha fet una espècie de reguitzell de propostes, resumides en 8 actuacions preferencials i que he intentat traslladar, una mica resumides, perquè us pugueu fer una idea de com pensa aquesta senyora i, per extensió el Consistori que crearà.

 1- HABITATGE

Barcelona en Comú planteja mesures en consonància amb les propostes de la PAH, moltes d’elles son presents a la llei aprovada per el tripartit però què no s’han arribat a aplicar mai. Es volen localitzar pisos petits i si son de bancs, intentar obligar a que els posin en lloguer solidari o socialitzat, reservant un 30% de les noves construccions a la ciutat per aquest fi.

2. – MODEL TURISTIC

Ada Colau contempla reforçar les inspeccions i el control dels pisos turístics per que compleixin amb la legalitat i potenciar l’ús de l’habitatge com a residencia. Una preocupació és tallar els problemes que el turisme genera en els espais públics lo que es vol traduir en la reducció del nombre i mida de  les terrasses en favor de l’espai dels vianants.

3.- TRANSPARÈNCIA I CORRUPCIÓ

Vol crear una OFICINA MUNICIPAL ANTICORRUPCIÓ, que pugui rebre les denuncies anònimes, tant dels ciutadans com dels propis treballadors de l’Ajuntament, també controlarà les contractacions, selecció de personal, concessió de subvencions. També proposa limitar el sou base dels regidors a 2.200 euros mensuals, limitar els mandats,  renunciar a cotxes oficials i prohibir les anomenades “portes giratòries” (Del sou de l’Alcaldessa no diu res)

4- EMPLEO

El projecte de Barcelona en Comú es basa en: Modificar Barcelona Activa per que tingui més proximitat amb els barris (sic), creació d’empreses centrada en la política de rehabilitació energètica i urbana (?) prevenció i gestió sostenible de residus, recolzament del teixit comercial de proximitat i algunes altres propostes que soc incapaç de transcriure per lo inversemblants que les veig. Sols afegiré una: El 30% del diner públic destinat al petit comerç sigui gestionat per part dels districtes i reduir o eliminar el tràfic de la Diagonal per a convertir.la en un eix verd de la Capital. (Ja me direu tot aquest “poti poti” que te a veure amb l'ocupació)

5- LLUITA CONTRA LA POBRESA


Creació D'ocupació, garantir: drets socials, la revisió dels projectes "en oposició al bé Comú" I "Acabar amb els privilegis" dels principals representants. L'Accés a l'Habitatge, Alimentació, Serveis Bàsics i a una Renda Municipal. La municipalització  del servei del aigua també és una de les promeses estrella. Una proposta crida especialment l'atenció; la creació de moneda local. Moda d’alguna ciutat europea, moneda que hauria de permetre Transaccions Entre vesins, però que molts dubten que pugues dur-se a terme.

6- EDUCACIÓ

Ada Colau vol esmenar la política de Trias respecte a l’educació infantil i es compromet a avançar per la gratuïtat de les matrícules, també per les criatures de 0 a 3 anys. Obrir els menjadors escolars...

7- TRANSPORT

Aquí ja és un batibull de propostes, de targetes gratuïtes, de targetes com la T-12 quasi regalades, abonaments de 50 euros per metro, bus, tramvia, bicing, tres corones, cotxe compartit, FFG, rodalies.

8- SEGURETAT CIUTADANA

Aquí ja s’hi posa amb la Guardia Urbana, amb els Mossos, derogar la ordenança de civisme, càmeres a totes les comissaries en fi de disbauxa en disbauxa, tant si te competències com si no.

Aquestes son les principals propostes que presenta la Senyora Colau per la Ciutat de Barcelona, com podeu veure, a més de somnia truites, se li pot donar algun que altre adjectiu una mica més fort.

Jo espero, en bé de Barcelona i dels meus fills i nets, que no aconsegueixi estar massa temps com Alcaldessa, no voldria que la nostre Barcelona es convertís en una ciutat del tercer mon. Suposo que els altres partits que hi hauran a l’Ajuntament no permetran tantes bajanades i li tallaran les ales quan intenti qüestions com la de la Diagonal, per exemple, o la de les targetes a 50 euros que serveixen per tot, fins i tot per el bicing. Es a dir una espècie de passaport per circular fins i tot en cotxe “compartit” (els taxistes no cridaran?)

Ja veieu en que ens volen convertir, espero i desitjo que algú hi posi una mica de seny i que un cop hagi passat l’efervescència de la gasosa quan esclata, puguem veure les coses amb altres ulls i amb més seriositat que tot el que s’ha dit en la campanya electoral.

Aquesta senyora s’ha de adonar que no tot el que és vol fer és pot fer, que moltes coses, la majoria, necessiten un finançament i no diu de on traurà els diners per fer-ho.

Les utopies son molt boniques, tothom tenim dret a un habitatge digne, ho diu la Constitució, però també diu que els propietaris tenen els seus drets, que el comerç ha de ser lliure, que l’educació te un cost, que el transport públic s’ha de pagar. En fi que ja veurem per on acaben sortint les propostes i si es quedaran amb això, en propostes electorals.


Per altre banda, a part de una breu referencia al “dret a decidir” no es mulla en  el que fa referencia a l procés cap a la independència de Catalunya, i esta clar que tenint a gent com PODEMOS, dins del seu conglomerat de forces, no serà fàcil que és decanti per una posició independentista, i, si a més a més i sumem els de ICV-EUiA, que mai saben si van endavant o enrere dons encara és més difícil prendre una postura clara en aquest sentit. Per tant haurem de estar atents a totes les actuacions i reivindicacions que es vagin produint. Tenim quatre mesos fins a les eleccions del 27-S i jo no voldria que Barcelona fos la ciutat que dones el cop mortal al procés, per haver votat de forma tan poc reflexiva, encara que democràtica.