divendres, 26 de gener del 2018

ACTUALITAT, DIES, HORES...

INCOGNITES, INCONGRUENCIES...

Cada dia tenim fets sorprenents, uns dies es tracta del President i Consellers a l'exili que no ens diuen, ni tan sols insinuen el que volen fer, si apareixeran per sorpresa en el Parlament, o bé quedaran a Brussel·les per temps indefinit.
No sabem si hi haurà el ple d'investidura, si serà presencial, si serà telemàtic, per delegació, no sabem res de res i tan sols ens demanen que tinguem fe, que no descarten res i que ja veurem com ho fan. Tot plegat no deixa de ser la primera paraula del títol d'aquest escrit, INCÒGNITES.
No deixa de ser una manera de fer passar amb raons que ens fa dubtar a molts catalans que creiem de bona fe i amb ganes d'aconseguir-ho, si arribarem a tenir la llibertat que demanem i la constitució de la República que tant desitgem. Tan sols una cosa crec que és clara, el President de Catalunya és el M.H. Carles Puigdemont i Casamajò, ja que no ha estat destituït per l'únic òrgan que ho podia fer, és a dir el Parlament de Catalunya i no oblidem que al TC hi ha un recurs presentat en referència a la possibilitat que el desenvolupament de l'article 155 de la Constitució hagi estat correcte i dins les normes constitucionals.

Realment tenim els polítics que necessitem? Tenim els líders que tinguin el carisma que faci que els seguim?, jo crec que tan sols tenim un gran líder però té les mans lligades i és massa lluny per poder presidir i governar el nostre poble.
Per altra banda assistim a un joc soterrat entre les forces polítiques que defensen la independència i que voldria saber com poden defensar un canvi tan radical en la seva política, que segons sembla ara es torna molt més pragmàtica i realista i que els mateixos que van parlar de les 155 monedes de plata i van deixar anar mots tan greus com botifler i traïdor al President Puigdemont, en un moment en què va intentar, precisament, actuar com ara es pretén fer per part de ERC. No és fàcil oblidar el que es va viure al Palau de la Generalitat aquell dijous, com per ara anar d'una nova política molt més realista. És el fet de tenir innocents a la presó el que els fa canviar? El fet de tenir persones de diferents partits empresonats ens fa mal a tots, i més encara, sabent que segons juristes de tota mena d'ideologies ens diuen que és injust que siguin a la presó, com també és injust que el nostre President i quatre Consellers siguin a l'exili, que, deixem-ho clar, no són fugitius, són a l'exili, van marxar abans de ser citats per la Justícia espanyola i en rebre la citació es van presentar a la Justícia belga, per tan això de fugats, res de res.
Ja hem fet els primers moviments per "normalitzar" la situació al nostre país, però com que els resultats no agraden al govern espanyol ara intenten inventar noves fórmules per evitar que l'únic diputat que pot aconseguir la majoria necessària per ser investit President i formar govern, doncs li diem al TC que ho aturi. I aquí bé la segona part del títol INCONGRUÈNCIES, el que tant han criticat i demonitzat del Parlament de Catalunya perquè no van fer cas de l'informe dels Lletrats, que no són vinculants, i ara ells fan el mateix amb el qual diu el CONSEJO DE ESTADO i pretenen que el TC es doblegui de nou a les seves exigències per mor de què el President de Catalunya sigui algú que l'agradi i no aquells que agraden al POBLE CATALA, perdoneu, però si això és democràcia, jo dec ser xinès. Ara possiblement veurem quin és el caire del TC, si és de debò independent o no deixa de ser un braç del Govern de torn.

Tot això és un bon embolic i que és molt difícil de sortir-ne sense caure en nous atzucacs. Haurem d'esperar uns dies o potser unes hores per saber-ne el resultat