dimarts, 20 de maig del 2014

COMPLIR LA LLEI, SR. RAJOY?

COMPLIR LA LLEI, PERÒ TOTS

El President Don Manuel Rajoy Brey, tan sols sap dir que ell NO POT DEIXAR DE COMPLIR LA LLEI i per tant no pot ser obligat a autoritzar res que sigui contrari a la mateixa. Fins aquí estic d’acord amb ell, un President del Govern d’un país, no pot, de cap manera incomplir la Llei que va jurar, o prometre, en el seu dia, que respectaria i faria complir.

Però, jo veig que, segons sembla hi deu d’haver lleis de primera i de segona categoria, ja que ni han que no es compleixen, ni tan sols per el màxim garant de la Constitució. M’explico: Quan de temps fa que no es compleix la Llei que ordena i mana el pagament a Catalunya de la liquidació de 759 milions de euros per inversions no executades d’acord amb la disposició tercera de l’Estatut de Catalunya en el exercici del 2008 i que segueix sense ser complida. “Aquesta de de ser una de les lleis de segona categoria”

Amb paraules del propi Sr. Rajoy, direm que la Llei es per complir-la i per tant, el que ha de fer el Govern espanyol es complir la Llei i revisar el finançament autonòmic.

La llei, que tant preocupa i ocupa al Sr. Rajoy, estableix que a dia 1 de Gener de 2014 havia d’entrar en vigor la reforma del finançament autonòmic que, per Llei, ha de ser revisat cada 5 anys, que finalitzaven, respecte a la situació actual, el 31 de desembre de 2013. Doncs bé, també deu de ser una Llei de segona categoria, a hores d’ara, no sols no ha entrat en vigor cap revisió, sinó que, ni tan sols, s’han iniciat els tràmits i les converses per fixar-lo i per el que sembla, la cosa va per llarg, ja que el mes calent es a l’aigüera i els Sr. Ministre Montoro, no vol ni sentir-ne a parlar del tema. Això es complir la Llei Sr. Rajoy?.

Vostè te a Barcelona una Delegada del Govern, la Sra. LLanos de Luna, que posa especial èmfasi a que tots els Ajuntaments tinguin en lloc preeminent la bandera espanyola, cosa que, efectivament es obligatòria per Llei, ara be, també per llei es obligatori que en els edificis, casernes de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, hi figuri la bandera catalana, per si no ho entén, la senyera, segons l’article 4.2 de la Constitució Espanyola, que suposo que se la sap de memòria, i també a la Llei 39/1981 de 28.10.81 en el seu article 3.1 “La bandera de las Comunidades Autónomas debe ondear juntamente con la Bandera de Espanya en todos los edificios  Civiles del ámbito territorial de aquella, al igual que las enseñas de los ayuntamientos...” Y aquesta llei no es compleix Sr. Rajoy o es que també son Lleis de segona categoria. Això es complir la Llei Sr. Rajoy?.

En els darrers 3 anys hi ha 35 sentencies del Tribunal Constitucional donant la raó a la Generalitat de Catalunya i que, sistemàticament totes elles han estat incomplertes de forma total o parcial. Com per exemple el tema de les beques per els estudiants, o els programes d’integració de immigrants, els ajuts a les activitats culturals, les xarxes ferroviàries, etc. I tinc entès, per el que vostè proclama sempre als quatre vents, que les sentencies del TC son per ser complides i vostè i el seu Govern no ho fan. Això es complir la Llei Sr. Rajoy?

 Com pot veure, Sr. Rajoy, vostè també incompleix la Llei i no passa res, es que hi ha lleis de primera i de segona, es a dir les que interessen a vostè o el seu govern i les que son d’interès per la Generalitat de Catalunya i els catalans.

I podem passar a un altre tema, el seu Ministre Sr. Fernández Díaz, te un interès especial en defensar tot allò que pugui menyscabar, per poc que sigui el prestigi, o lo que ell considera prestigi de tots aquells que pertanyen al seu partit, ho hem vist en moltes ocasions, darrerament en la criminal mort de la Sra. Presidenta de la Diputació de Lleó, ha estat oportuníssim i ha actuat amb una celeritat dignes de encomi amb aquests personatges, brètols, que s’han permès de forma barroera i jo diria que fins i tot delictiva insultar la memòria de la persona assassinada, la Sra. Carrasco, en les xarxes del twitter. Però ja m’agradaria a mi que tingues la mateixa celeritat per perseguir i detenir aquells que en les mateixes xarxes hi escriuen coses com:




I això Sr. Rajoy no ha de ser perseguit?, això no es incitació a la violència? Això no hauria de ser denunciat d’ofici per part del Ministeri del Interior? Dons es veu que no. Ja hi tornem a ser, hi ha Lleis de primera i de segona categoria.

Igualment, quan van ser insultats, denunciats en fals, amb pretesos documents de haver tret capitals il·legalment, cosa reconeguda que era falsa per part del Director del diari que ho va publicar, que, segons sembla va ser, presumptament, preparat i falsificat per la UDEF que depèn del Sr. Ministre i evidentment, en darrer lloc a vostè mateix. Doncs, de tot això no s’ha fet res, no hi ha hagut cap denuncia als jutjats, ni cap imputació, ni res de res. Això es complir la Llei Sr. Rajoy?

Ja se que de tot això a vostè ni tan sols li arribarà, i, si li arribes, en faria cas omís, però no oblidi que algun dia hi haurà justícia a les urnes i ja veurem com queda els seu partit i vostè mateix.


VISCA CATALUNYA LLIURE  
  

Es el que tan sols podem dir, per ara.