dilluns, 5 d’agost del 2013

FMI GRANS CERVELLS ECONOMIA?


GRANS CERVELLS DE LA ECONOMIA

Es increïble la quantitat de “cervells” amb premis de tota classe, dins de la branca de ECONOMIA que ens estan manant a tota Europa, o més ben dit a quasi tota Europa (Alemanya deu de ser d’un altre continent) i que amb els seus doctes i meravellosos consells, o més ben dit, ORDRES TAXATIVES i sense possibilitat ni de resposta ni de negació que ens han estat i segueixen donant, per, segons ells, sortir de la crisis econòmica que patim.

 

Jo no soc economista, soc tan sols una persona que crec que tinc una mica de sentit comú, (el menys comú dels sentits) i que veu que cada vegada que donen un ORDRE a qualsevol país, especialment al sud d’Europa, es a dir: Grècia, Portugal, Espanya, Itàlia i també França, encara que amb mes suavitat, es per ensorrar-nos una mica més.

 

A veure: Ja fa un munt d’anys que ens fan abaixar el “dèficit”, mai no en tenen prou i jo sols veig que te dos efectes principals:

 

Cada vegada som més pobres i en canvi ells son més rics.

Com que som més pobres no podem remuntar l’economia del país.

Alemanya no va poder guanyar la guerra i ara ho intenten amb l’economia

 

I axis comença un cercle viciós que no hi ha forma humana de trencar.

 

Per altre banda, uns dels grans culpables de la situació son els BANCS i amb aquesta gent, com que son de la mateixa camada, s’ha de ajudar a que no caiguin, amb l’excusa, que sona molt bé, de que si cauen hi haurà una sèrie de estalviadors que perdrien tots els seus estalvis. Llavors veiem com una gran quantitat de directius i primeres espases de la Banca, s’omplen les butxaques amb el que ens van robar i adjudicant-se sous i jubilacions multi milionàries i ningú diu res.

 

Però, està clar, com que els diners que, proclamen a tort i dret, que ens deixen per sortir de la crisi, son tots per pagar aquests sous i prebendes i no queda ni un trist cèntim per donar crèdit a la petita i mitjana empresa que es la única que pot crear treball i per tant començar a minvar la esgarrifosa xifra d’aturats. Dons axis anem.

 

El FMI, ple de savis doctors en economia i altres marrullerías, s’ha despenjat dient, la seva Presidenta Sra. Lagarde, que, tal vegada, s’han equivocat amb les severes, feixugues i esgotadores receptes d’austeritat que ens han imposat. ! I ES QUEDAN TAN TRANQUILS¡ S’han equivocat, confós, han errat, però es el que hi ha i per tant aguantat i si ets més pobre mira cap amunt i veuràs encara que els alemanys, holandesos i d’altres que viuen prou bé a costa nostre ens diuen que som uns malgastadors i el pitjor es que segons com ho mirem, tenen raó, o podem oblidar l’aeroport de Castelló sense avions, estacions de l’AVE sense usuaris, recorreguts de l’AVE amb sis o set passatgers al dia... està clar que poden remugar.

I, si a més a més, afegim tots els innumerables casos de corrupció que la premsa no para de airejar, tant la nostra com la d’ells. Dons llavors que tenim de fer, hem d’ajupir el cap i donar-los la raó, al menys en una bona part. I es clar, se’n aprofiten i de quina manera.

 

Seguint amb el FMI, ara, es permeten dir que hem de reduir els sous dels treballadors un 10% i que hem de abaixar les pensions. En que quedem, no deien que s’havien equivocat? Dons a que ve aquesta nova embranzida d’austeritat. Que no veuen que si seguim en aquest camí, que per cert sembla que li agrada al Sr. Rajoy, ens empobrirem més i començaran a tenir problemes aquests països tan rics ja que no tindran mercat per els seus productes, BMW, ACERIES, etc. i TAMBÉ PER ELS SEUS PROPIS BANCS, que no ho oblidin.

 

Es que s’han begut L’ENTENIMENT aquests savis? Qualsevol persona, del carrer, no un economista !no¡ simplement una persona normal ho veu això i ells amb tantes carreres, doctorats i sous milionaris no s’ha n’adonen? No m’ho puc creure. Encara que veiem  que va ser President un tal Rodrigo Rato, us sona? (BANKIA) dons ja m’ho puc creure tot. A lladres no els guanya ningú, això si “presumptament” .

 

I no es penseu que sols son els anomenats cervells de la “troika” , no, no, aquí, a Espanya, també en tenim de cervells insuperables, sols cal esmentar el Ministre Sr. Montoro, encara que aquest es mes llest, fa allò de que quien parte y reparte se queda con la major parte ho poso axis en castellà per que si ho llegeix ho entengui mes bé.

 

A Brussel·les li donen peixet i li permeten alleujar la càrrega d’austeritat per el Estat Espanyol i ell que fa? Dons es queda la major part del que li donen i la resta la reparteix a les CC.AA. amb lo que, la majoria, al menys les que som la mamella que te Espanya per xuclar, ens veiem obligats a fer més i més retallades fins al punt que la veritat es ningú no sap d’on treure mes diners. Te donen un 1,58% de possibilitat de increment del deute sabent positivament que amb un 2% encara no faríem, I t’ho diu amb aquell somriure sorneguer que es gasta quan parla, especialment amb Catalunya.

 

I ja veus que el Sr. Mas-Colell amb la seva cara de bonhomia que no sap  per on sortir i encara es troba amb el distret Sr. Navarro, la fura de la Sra. Sánchez-Camacho i no parlem del “falangista” Sr. Rivera i el savi distret del Sr. Herrera, que sols saben demanar els pressupostos com si això fora el miracle del segle que ho soluciona tot. I es que, el que es tracte es de poder fer el saberut i tindre ocasió de criticar tot el que proposi el Govern, estigui bé o malament, s’ha de criticar i intentar ficar en un bon atzucac, al Conseller Mas-Colell i de passada al Govern de CiU.
 
(I me fa gracia el Sr, Navarro, avui l'he sentit dir que ell, sap de bona tinta, que CiU i ERC, ja estaven contents amb un 1,5% i per tant no ens podem queixar que ens donen un 1,58%, QUINA BARRA)

 

Els uns per tenir ocasió d’atacar, sense donar cap tipus de solució, altres posant un parany, dient que es facin pressupostos desobeint el marge ordenat des de Madrid, amb lo qual ja sabem que es el que passaria.

 

En fi que com podem veure tots anem units en favor del poble, en favor de Catalunya, per desgracia això darrer es broma.

 

Com diuen alguns entesos, però entesos de debò, si tinguéssim cura de tots els nostres impostos i no els hagéssim d’enviar a Madrid, fora molt mes fàcil la solució i sortir-ne de la crisis.

 

Peer tot això cada dia segueixo mes convençut que hem d’aconseguir la plena INDEPENDENCIA del nostre poble i passar a ser un país més d’Europa i, podeu estar ben segurs, UN DELS PAÏSOS MES RICS DEL CONTINENT.

 

I acabo com sempre:

 

VISCA CATALUNYA LLIURE