dilluns, 13 d’abril del 2015

ELECCIONS, SHOW PARLAMENT, I ALTRES

ELECCIONS, SHOW PARLAMENT, I ALTRES

Amb aquesta setmana Santa m’he permès unes vacances en el meu blog i tanmateix he aprofitat per quedar una mica al  aguait  de tot el que està passant al nostre estimat país. M’ha anat prou be, he pogut gaudir de la natura,  respirar aire net, encara que amb molt de pol·len, amb fresqueta als matins i escalfor al mig dia, veure les plantes i les flors que comencen el nou cicle de la vida, tulipes, lliris florits, l’esclat de vida de la primavera i a més, com a creient que soc, he assistit als Oficis de Setmana Santa a l’Església del poble i he menjat la “mona de Pasqua”, és a dir vacances per el cos i per l’anima, encara que sense deixar d’estar alerta a tot el que està passant i que és molt i molt gros.

Començaré per les eleccions municipals, la veritat és que fa fàstic veure la quantitat de mentides, de prometences que tothom sap que no compliran, però hi ha una que m’ha cridat molt l’atenció: Segons diuen alguns diaris, el PP ha fet una proposta no de Llei, al Congrés de Madrid, per que la sardana sigui enaltida a la categoria de bé cultural immaterial de la UNESCO, quan sabem que l’any 2002, s’hi van oposar fermament al SENAT per que aquesta proposta, i ho van aconseguir, no fos tinguda en conte. Tinc dues explicacions, millor dit tres: o S’HAN TORNAT BOJOS DE COP. Cosa bastant probable amb Ministres com el Sr. JORDI Fernández Díaz, o bé tenen vergonya del que van fer al 2002 o, la més probable ESTEM EN CAMPANYA PER LES ELECCIONS i per tant volen figurar com amics dels catalans i, la veritat és que se’ls veu el llautó d’un hora lluny.

Evidentment avui hem tingut un altre clara mostra de la campanya per a les eleccions, el Sr. Rajoy, no sols ha invitat al nostre President M.H. Artur Mas a la inauguració de les jornades per estudiar els temes del terrorisme de la jihad, l’ha invitat i, a més a més, en el seu discurs semblava que s’havia begut l’enteniment, citant Cervantes i fent uns elogis desmesurats, per venir de qui venen, respecte a Barcelona, això si, sense oblidar que és una CIUTAT ESPANYOLA, la veritat és què això sols és veu de cara a les eleccions.

Totes les enquestes donen una davallada considerable per el PP i el PSC/PSOE, tant a Catalunya com a la resta d’Espanya i la sembla que imparable, pujada de PODEMOS/PODEM I DE CIUTADANS/CIUDADANOS, (els noms son en castellà o català segons on van dirigits), encara que tot això, tant de les davallades com de les pujades sols son veritat el dia de les eleccions, les enquestes serveixen per mentir i no diem de les que es fan a peu d’urna. Axis és que haurem d’esperar i anar sentint bajanades, prometences, insults, i tot el que vulgueu fins al 24 de maig i després fins el 27-S.

Posteriorment seguirem essent “nazis”, jihadistes, essers de l’espai sideral, ara sembla que ja no som etarres, però seguirem tenint tota classe de apel·latius afectuosos, que la caverna en te una bona munició i com que el “català” Jorge Fernández Diaz, no sols no els atura, ans tot al contrari els atia tan com pot i utilitza forces policials a les seves ordres per anar inventant altres subtileses per l’estil, dons ja veurem fins on arriben.

La darrera del Sr. Jordi Fernández Diaz, ha estat de medalla d’or, comparar el sobiranisme o independentisme amb la jihad islàmica es de matrícula d’honor i el tio és queda tan tranquil i el seu company Ministre d’Exteriors, Margallo, li dona la raó i axis intenta escampar-ho per totes les Ambaixades espanyoles, sense adonar-se que el que fa es unir més els independentistes catalans i tanmateix aconseguir que més d’un i dos països comencin a creure que tenim raó i que la veritat del poble català la diem nosaltres, i que som prou curosos de no dir tot el que passa, però és què, nois, van per el boc gros.

Un altre tema és l’escàndol, el show mediàtic que estan muntant al Parlament amb la, no sabria com anomenar-la, ho simplificaré i m’entendreu tots, la Comissió Pujol, però és que intervenen o fan intervenir tants assumptes quasi sense relació entre ells, que sembla més una baralla de pati de col·legi que una sala del Parlament.

Ja va ser dur veure al expresident Pujol, aclaparat i defensant-se com un gat panxa enlaire, encara va ser més dur haver de veure el M.H. President Mas, a qui van intentar fer caure en mil i una trampes, amb tripijocs de baixa estofa i del que se’n va sortir prou be i donant una lliçó de savoir faire, però ara han arribat ja al major del ridículs, a declaracions de persones que no mereixen estar a la Càmera, i que millor haurien estat a qualsevol TV de programes del cor o similars que no pas al Parlament i faig referencia, com crec què està clar, a la declaració de la Sra. Diputada Alicia Sánchez Camacho i de la Sra. Victoria Álvarez, per l’assumpte de la conversa gravada a un restaurant barceloní durant un dinar. D’aquesta conversa i de les declaracions que van fer una i altre, què son per sucar-hi pa, detallaré alguns moments especialment colpidors, tan d’una com de l’altre, que no van deixar de acusar-se mútuament de mentir:

A.S.C: “Si ho hagués sabut que em gravaven no hauria dit res de policies, fiscals, ni de gent que estimo, ni de qüestions personals meves.”
V.A. : “Camacho i  Zaragoza van acordar gravar-me en estonetes de lleure relaxat. Que gravin una conversa, la manipulin i la facin pública és aberrant.”
A.S.C.: “He sentit injúries i vexacions cap a la meva persona i el meu partit. Ja hi estic acostumada i m’és indiferent perquè he actuat sempre dins la legalitat”
V.A. : “Hi ha coses que no surten en l’enregistrament. Hi ha gent del PP de qui Alicia no parla gaire bé”

Com a botó de mostra crec que hi ha prou, però és que avui, el Sr. Marco de Método 3, que és, potser, l’únic que podria dir la veritat del que va passar, ha dit que la Sra. Alicia Sánchez Camacho, es un  mentidera compulsiva i que sabia perfectament que la estaven gravant i axis ho ha reconegut el Jutge i per tant la gravació va ser total i absolutament legal, perquè ella sabia perfectament que s’estava enregistrant tota la conversa. I a més ha anunciat una denuncia, que segons diu ha presentat aquest mateix mati, per difamació contra la dita senyora.

Per altre banda seguim sense saber qui va encarregar la gravació, sabem que la Sra. Sánchez Camacho ho sabia, sembla que ho sabia però no la va encarregar, diuen que va ser el Sr. Zaragoza del PSC, però el Sr. Marco ni ho afirma ni ho desmenteix, axis que haurem d’esperar a que el Sr. Jutge dicti la corresponent sentencia i puguem saber com acaba el tema.

No me negaran que més que una sessió d’una Comissió del Parlament, sembla un vodevil, tan sols hi manquen les portes que s’obren i es tanquen, encara que metafòricament si que hi son.

En un altre lloc de les coses, també s’ha produït un tema cabdal, és va signar per part de CDC i ERC un full de ruta per posar els fonaments del que ha de ser el futur estat català, la República Catalana, amb una sèrie de propostes per actuar, en el seu moment, per actuar en la confecció de la Hisenda, Finances, crear Plans de Contingència en vista a crear el nou Estat i encara que, de moment, la CUP no s’hi ha afegit, ja han dit que al menys establiran converses per poder afegir-s’hi amb petits retocs.

Tort això va encaminat ha assegurar una “viabilitat financera” per el futur Estat català, a més a més, tan CDC com ERC es llancen a mobilitzar el seu electorat tant per a les municipals com per el 27-S. I no oblidem que el Govern ha llençat una nova campanya internacional per promocionar les seves posicions sobiranistes i continuar amb les critiques a l’actuació del Govern de Mariano Rajoy, un document de 53 pàgines elaborat per el Consell Assessor per la Transició Nacional i que afirma: “l’Estat ha negat de manera explicita la possibilitat de negociació. No ha donat cap oportunitat per parlar-ne”  I per tant el procés sobiranista vol remarcar que busca “donar resposta a la voluntat dels ciutadans a ser consultats”.

Com podeu veure han estat un dies plens de contingut i que no tenen malbaratament, se’ls miri com se’ls miri.

I ja s’albira un nou 11 de setembre omplint l’Avinguda Meridiana, com ho hem fet en els anys precedents...

ENDAVANT I NO PERDEM CAP OPORTUNITAT, ARA HO TENIM PROP, NO HO MALBARATEM

VISCA CATALUNYA