dimarts, 5 de març del 2013

MES QUEIXES I MENTIDES


PENSIONS I SANITAT

 

 

“Faig referencia a la sèrie de pagaments extraordinaris que ens afecten als pensionistes o jubilats, en podria fer una llarga llista però me referiré solament aquells que ens afecten directament a la butxaca, es a dir a la pensió i a la sanitat.

En quant a la pensió fa ja dos anys que estem congelats i inclús per sota cero, ja que a mes de no tenir cap tipus d’augment (van prometre que no tocarien les pensions) ens varen eliminar a la majoria la paga compensatòria de l’increment del I.P.C. de l’any passat. Es a dir estem perden poder adquisitiu de forma importantíssima.

 

En quant a la Sanitat ens trobem en que a la nostre estimada Catalunya paguem: el cèlebre cèntim sanitari a la gasolina (que no es un cèntim) ara pagarem un 10% del valor dels medicaments i per no quedar enrere pagarem UN EURO PER RECEPTA. Inclosos els malalts crònics, encara que algun jubilat o pensionista, al tenir una pensió de vergonya, no haurà de pagar.

 

Senyors jo vull ser espanyol, d’Andalusia, de Extremadura, o del País Basc, al menys no hauré de pagar uns serveis per triplicat.”

 

******************************

 

Aquest escrit va ser enviat a diversos periòdics de Barcelona, sense que cap ni un es decidís a publicar-lo a la secció de Cartes al Director i avui, repassant papers i escrits mes o menys antics, l’he tornat a trobar i, quina casualitat, es pot aplicar exactament al moment actual, no cal modificar ni una sola coma, encara que, haig de dir, que la situació es molt pitjor i ni tan sols ha passat un any.

 

Es veritat que el Gobierno de Espanya, actuant com sempre amb les iniciatives catalanes, ha obligat al nostre Govern a eliminar la tassa d’UN EURO PER RECEPTA però no al copagament de un 10% del valor dels medicaments.

 

Ara, suposo, s’han donat compte de que es una bogeria aquest copagament, tenint en compte que paga el mateix un pensionista que guanyi 20.000 euros al any que un en cobri 100.000 euros any, això si, amb un topall de 18 euros al mes. (Això significa que les medecines que tinguis que comprar a la Farmàcia han de valer, com a mínim, 180,00 Euros mensuals) sols te descompten el que passi d’aquest import. DE VERGONYA.  

  

Hem de pensar que si algú, te la desgracia d’haver de necessitar medicaments d’aquest import o superior, es per que, la seva malaltia es greu, o molt greu. Però a la Ministra de Sanitat que l’importa això. Mentre paguin...

 

 Ella pot anar fen festes (presumptament) amb la seva família, amb els seus fills i llençar els diners a cabassos, que mentre estigui al Ministeri podrà fer i desfer amb tota impunitat.

 

Com podeu suposar aquesta carta - introducció va ser escrita  a primers del 2012. I ara jo me pregunto, el cèntim al preu de la gasolina quants diners ha deixat a la caixa de la Generalitat? Algú ho sap? De moment ja fa un munt de mesos, anys, que el paguem, el va inventar el primer govern anomenat Tripartit  i de llavors ençà que no hem sabut res. Això si l’hem anat pagant sense protestar. Tan poc es el que recapten que no val la pena ni de dir-ho?.

 

Cada dia anem a pitjor, però, això si, estem embrancats en saber si aquest havia espiat a aquell, o l’altre havia dit o deixat de dir tal o qual cosa, però ningú intenta fer alguna cosa, per petita que sigui, per millorar la situació del poble. Es molt important saber si la Sra. Camacho va dir o va comentar alguna cosa intima que no vol que se sàpiga en un restaurant dinant amb algú que diu que va veure que... sense cap prova, es clar. Tot el contrari, que les coses que si que hi ha proves no es toquen. (Millet, Bàrcenas, Gürtel, etc.)

 

I ara sembla que els nostres enemics, perdó volia dir amics, d’Alemanya i de Brussel·les demanen que hem de fer mes i mes retallades, que encara no anem tots demanant almoina per els carrers que llavors ja vindran amb el famós RESCATE, que suposarà empobrir més i més a tota la població, fins que arribem a estar com a Grècia o Portugal.

 

Sols ens falta que el nostre Presidente del Gobierno, Sr. Rajoy, segueixi mentint i ens digui que tot va bé. Com fan el Sr. Montoro i el Sr. De Guindos (vindrà de “guindar”?)

 

Adéu i fins un altre.