dimecres, 29 de juny del 2016

Pensem-hi

ESPAÑA, UNA, GRANDE, LIBRE

Tot i que, avui és més dia de reflexió que no pas dissabte passat, he recordat un acudit que tenia valor els anys 60 del segle passa, venia ser una cosa més o menys axis:

El Dictador crida a un humorista de primera línia del moment i li diu "Voldria m'expliqués un acudit dels molts que corren del meu govern" L'humorista es quedà una mica sorprès i diu: "molt fàcil. España, una, grande i libre" i el Dictador, encara més sorprès diu: Això és un acudit? I la resposta de l'humorista és: "no això és un –cuento-".

Doncs bé, crec que és ben actual, ja que si no hi ha dictador, sí que hi una mena de dicta blanda que, almenys als catalans ens du amb mà de ferro, i després dels resultats d'aquestes maleïdes eleccions encara amb més probabilitats de què els Ministres de l'Interior de torn segueixin amb la mateixa roïndat que l'actual en funcions.

La veritat és que no veig cap sortida, una mica decorosa tant per l'Estat espanyol com per la Generalitat. Jo no hi crec amb les bones paraules dels polítics i menys si venes del triumvirat, PP/PSOE/C's, que normalment menteixen més que parlen.

Per altra banda, com es pot confiar amb qui ens promet un referèndum i no té ni els escons necessaris ni tan sols altres partits que els recolzin? Jo li diria al Sr. Iglesias i al Sr. Domènec si, de debò, creuen possible el que ens han venut en campanya, els catalans no mereixem esser tractats com a nens, o pitjor encara, com imbècils, aquesta grollera mentida que tan sols va servir per aconseguir unes segones eleccions, res de línies vermelles, la veritat és que creien que haurien sortit reforçat i han quedat pitjor.

És impossible que ens permetin un referèndum i la prova la tenim avui mateix, a les Corts s'ha presentat una demanda de compareixença del ministre Jorge Fernando Diaz per donar explicacions de l'afer de les gravacions conspirant contra polítics i fins i tot, familiars seus per intentar fer dossiers que els incriminessin, malgrat que no fossin veritat, gravacions que tots hem escoltat, doncs bé, el triumvirat s'ha negat a la compareixença, veieu fins on arriben els poders de les clavegueres de l'Estat?
Vist tot això, la veritat és que ens trobem en un autèntic atzucac: Veiem, per una banda la sortida més immediata fora la declaració d'independència, és a dir una DUI, amb les conseqüències que podem imaginar. No podem oblidar que encara no disposem d'un mínim d'estructures d'Estat, no tenim una Hisenda pròpia, no tenim un sistema de la seguretat social, medicina, pensions, etc. No tenim cap possibilitat de pactar amb Espanya, ni el règim de contribucions que haurien de passar a ser nostres, ni la regulació del deute, no podem acceptar que els imposts actuals i que pertanyen a la Generalitat els entreguem a l'Estat espanyol perquè els gestionin i, el que és més greu, que paguem milionades per fer-ho, ni la possibilitat de crear un deute extern, almenys de moment... És a dir, que per ara, encara som a les beceroles per poder constituir una República Catalana com desitgem.

Malgrat tot, encara que sembli quimèric, el cert, sota la meva humil opinió, és que som en el bon camí, tan sols precisem que els nostres polítics posin fil a l'agulla i, de debò. Comencin a treballar per l'objectiu comú i que deixint de banda els partidismes i les rancúnies personals, que no oblidin que tan sols serem prou forts si anem junts, si estem units.

No ens podem permetre espectacles com el de la CUP amb els pressuposts, no podem permetre que les desavinences internes aflorin a la llum pública, hem de seguir aquella dita que els draps bruts es renten a casa no fen safareig.

Jo crec que, malgrat tot, encara tenim polítics que poden arribar a la fita desitjada, que amb molt d'esforç i deixant-se la pell poden iniciar el procés final no deixem perdre el cabal enorme d'altres polítics molt assenyats i que els tenim arraconats i menystinguts per què són d'aquest o aquell partit, si seguim oblidant les persones amb capacitat i amb sentit d'estadistes, no anirem enlloc. Els necessitem a tots. I no podem arraconar a ningú, ni d'esquerres ni de dretes ni gran ni jove, tots són imprescindibles i tan sols axis guanyarem.

Ah!! i no oblidem mai el respecte que devem a les institucions nostres que moltes vegades oblidem i ataquem  sense adonar-nos que llavors treballem en favor dels altres a comptes de ser a  favor nostre.


VISCA LA REPUBLICA CATALANA