dijous, 11 d’abril del 2013

LA NOSTRE LLENGUA AMENAÇADA


VOLEN ELIMINAR LA NOSTRA LLENGUA

 

El TSJC amb una interlocutòria ha assenyalat que: “El sistema s’ha d’adaptar a tota la classe de què forma part aquest alumne. L’acord afecta l’alumne i també els companys”. Es a dir: UN SOL ALUMNE  te prevalença per damunt de tota la resta de la classe. I per tant, ell sol, pot modificar el sistema lectiu i fer, obligar a fer la classe en castellà. Me pregunto: On es la democràcia? Es que un sol individuo pot tenir prevalença sobre tota la resta dels alumnes?.

Tot aquesta batalla va començar el 2006 quan cinc, ho haveu entès bé, CINC famílies van sol·licitar al Departament d’Ensenyament que la llengua castellana fos reintroduïda com a llengua docent o vehicular de forma proporcional amb el català en tots els cursos del cicle d’ensenyament obligatori.  Ensenyament va denegar la petició, en base a que la normativa ja preveu l’atenció individualitzada per aquells que ho sol·licitin.

Llavors aquestes famílies dan dur el cas al TSJC, que va desestimar el recurs. No contents amb això van recórrer al TS. El qual els va donar la raó  d’acord amb la sentencia 31/2010 del Tribunal Constitucional que havia menyspreat i escapçat l’Estatut de Catalunya, obligant a la Generalitat a adoptar aquest model.

Des de llavors hi ha agut una batalla interpretativa per interpretar la sentencia del Constitucional, hi ha intervingut el TSJC i el TS, amb decisions totalment sorprenents i fins i tot contradictòries ja que pesi al que ha quedat dit i la demanda de que el castellà ha de tenir més presencia en les classes en las que hi participin els fills dels recurrents, es deixa al criteri de la Generalitat la proporció en l’ús de les llengües. Es a dir que  “nu vull que marxis, ni que te quedis, ni que me duguis ni que me deixis”. I això ho dicten, sense acord, els tres Tribunals mes importants d’Espanya. A que juguem?

I no oblidem, que es molt important, tot això comença amb uns pares acompanyats per CONVIVENCIA CIVICA CATALANA, entitat lligada als sectors mes retrògrads del PP.

Segons dades d’Ensenyament, aquest curs sols hi han a TOT CATALUNYA (SOM MES O MENYS 7.000.000 DE CATALANS) 17 FAMILIES QUE HAN SOL·LICITAT L’ATENCIÓ EN CASTELLÀ per els seus fills.

Es a dir, que 17 famílies, per molt nombroses que fossin, tenen dret a modificar les Lleis de l’ensenyament al nostres país, ES VERGONYOS.

Avui, si no fos tan dramàtic, era per riure veure com el Sr. Tardà de E.R.C. demanava al Congrés dels Diputats la mateixa regla que s’aplica a l’escola, es a dir: Si un Diputat demana parlar en català, tota la Cambra es veurà obligada a fer el mateix i per tant ha continuat els seu discurs en català. Evidentment, el President, l’ha tallat fins a tres vegades i al final l’ha expulsat de la Tribuna. I estic d’acord,  no es el mateix el Congres dels Diputats que una escola, però hi ha hagut una frase important, el President de la Cambra ha dit “este debate puede tenir interès”. Preneu-lo com us sembli.

Cada vegada es veu mes clar, el cas es ofegar Catalunya, sigui econòmicament, sigui amb la Llengua, sigui duent al TC totes aquelles iniciatives del nostre Parlament o del nostre Govern.

I tot això sols es pot acabar d’una manera AMB L’INDEPENDENCIA, que per lo vist no hi haurà altre sistema que declarar-la  de forma unilateral i fent cas omís el que puguin dir des de Madrid. Encara que, ja ho sé, es necessiten uns c... com un brau.

No hem d’oblidar el que diu el nostre himne i tenir-ho ben present, ja que de no ser axis no en sortirem. Tenim que ser forts, valents, no tenir por. A les Espanyes no gosaran enviar l’exercit, ni tan sols la Guardia Civil.

I tinguem ben present que Catalunya fa mes falta a Espanya que no pas Espanya a Catalunya. El 20% de la riquesa d’Espanya, d’on surt? DE CATALUNYA no ho oblideu mai.

VISCA CATALUNYA LLIURE

 

Catalunya triomfant
tornarà a ser rica i plena!
Endarrere aquesta gent
tan ufana i tan superba!

Bon cop de falç!
Bon cop de falç,
defensors de la Terra!
Bon cop de falç!


Ara és hora, segadors!
Ara és hora, d'estar alerta!
Per quan vingui un altre juny,
esmolem ben bé les eines.



Bon cop de falç!
Bon cop de falç, 
defensors de la Terra!
Bon cop de falç!


Que tremoli l'enemic,
en veient la nostra ensenya:
com fem caure espigues d'or,
quan convé seguem cadenes!

Bon cop de falç!
Bon cop de falç, 
defensors de la Terra!
Bon cop de falç!