diumenge, 20 de juliol del 2014

REFORMAR LA CONSTITUCIÒ Sr. ICETA?

REFORMA DE LA CONSTITUCIO


Els socialistes del PSOE i del PSC tan sols parlen de que hem d’anar a una reforma de la Constitució per què, segons ells, és l’única manera d’aconseguir resoldre el problema de Espanya amb Catalunya, i dic de Espanya amb Catalunya i no a l’inrevés, constituint un estat federal, que no se ben be que vol dir, encara no ens ho han explicat, però sembla que tan el Sr. Pérez Rubalcaba, en el seu moment, i els senyors Pedro Sánchez (PSOE), Miquel Iceta (PSC), Carme Chacón (?no se sap), Susana Diaz (PSOE), i tots els components de les seves respectives cúpules dels respectius partits, encara que , vist el que ha muntat el Sr. Iceta, per a mi segueix sent tot un sol partit amb una sucursal a Catalunya.

Doncs be, aquesta “tercera via” o federalisme, efectivament obliga, com a condició “sine qua non” a modificar i reformar la Constitució, cosa que és evident, si la llegim podem veure que no és pot moure ni una coma si no es mitjançant una sèrie de diferents i difícils contactes, converses, cessions a favor o en contra, etc. dels diferents articles de la actual.

 Excepte si és fa amb traïdoria, nocturnitat i alevosia com ho van fer el PP i el PSOE, per fer les modificacions que els hi demanaven des de Brussel·les, llavors si que és va poder fer a la seva conveniència.

Però tornem a lo més important, al meu entendre, i és que el què demanen o volen implantar els socialistes, no és res més que una forma subtil de aplaçar “sine die” qualsevol reforma i per tant la possibilitat de que es pugui fer una consulta al poble català.

Si mirem els articles de la Constitució 166, 167 i 168, veurem la enorme dificultat que representa aconseguir la quantitat de termes, de prescripcions, de normes,  de consens, necessaris per unir els diferents partits fins assolir una majoria de tres cinquenes parts de cadascuna de ambdues càmeres, és a dir el Congrés i el Senat, això ja és una condició pràcticament impossible per a Catalunya.

Seguim. Si no hi ha acord, segueix dient la Constitució, s’intentarà formar una comissió paritaria de Diputats i Senadors que haurà de presentar un text (consensuat esta clar) que será votat  i... etc. un altre parany que no dubtarien en utilitzar tant el PP com el PSOE per evitar la reforma ineludible per aconseguir el tan esbombat estat federal.

Com podeu veure, (al final incloc els articles mencionats) es pràcticament impossible qualsevol reforma sense que el PP i el PSOE, CiU i algun altre partit es posin d’acord. Les tres cinquenes parts representen  210 Diputats i 160 Senadors i per tant, avui per avui, per molt que el PSC vulgui, no hi ha manera d’aconseguir aquestes quantitats i més si sabem que avui, tan sols en el Congres dels Diputats, la composició dels mateixos és:
                                   PP                              186
                                   PSOE                         110
                                   CiU                                16
                                   IU                                  11
                                   AMAIUR                         7
                                   UPyD                               5
                                   PNB                                 5
                                   ERC                                  3
                                   Altres                              7

Sols cal que feu alguna petita suma i veureu que és més fàcil anar a Mart en bicicleta que aconseguir reformar la Constitució complint totes les prescripcions i normes que figuren al seu text.

Però, si el què és vol reformar és el què va manar Alemanya, amb deu minuts de conversa entre el Sr. Zapatero i Rajoy, van tenir prou per posar-se d’acord i sense referèndum ni res de res van modificar l’article 135 i els espanyols a fer punyetes que qui mana, mana.

Per això afirmo que la pretensió, la afirmació, la manifestació, les idees que pretenen imposar-nos el PSC en primer lloc i el PSOE en segon no son res més que fum, és a dir: Aconseguir demorar la possibilitat de la consulta per els segles dels segles i seguir com sempre com a colonitzats per Espanya. I a més a més el Sr. Rajoy que se’n riu de nosaltres dient que tot es possible si es reforma la Constitució.

Això senyors és la verdadera proposta del Sr. Iceta i el PSC, com sempre a les ordres del PSOE.  ENS VENEN FUM, RES MÉS.

Per tant, com sempre no queda altre camí que fugir d’Espanya.


On ets, Espanya? - no et veig enlloc.
No sents la meva veu atronadora?
No entens aquesta llengua - que et parla entre perills?
Has desaprès d'entendre an els teus fills?
Adéu, Espanya!




Artículo 166
La iniciativa de reforma constitucional se ejercerá en los términos previstos en los apartados 1 y 2 del artículo 87.
Artículo 167
1.        Los proyectos de reforma constitucional deberán ser aprobados por una mayoría de tres quintos de cada una de las Cámaras. Si no hubiera acuerdo entre ambas, se intentará obtenerlo mediante la creación de una Comisión de composición paritaria de Diputados y Senadores, que presentará un texto que será votado por el Congreso y el Senado.
2.        De no lograrse la aprobación mediante el procedimiento del apartado anterior, y siempre que el texto hubiere obtenido el voto favorable de la mayoría absoluta del Senado, el Congreso, por mayoría de dos tercios, podrá aprobar la reforma.
3.        Aprobada la reforma por las Cortes Generales, será sometida a referéndum para su ratificación cuando así lo soliciten, dentro de los quince días siguientes a su aprobación, una décima parte de los miembros de cualquiera de las Cámaras.
Artículo 168

-          Cuando se propusiere la revisión total de la Constitución o una parcial que afecte al Titulo preliminar, al Capítulo segundo, Sección primera del Título I, o al Título II, se procederá a la aprobación del principio por mayoría de dos tercios de cada Cámara, y a la disolución inmediata de las Cortes.

-          Las Cámaras elegidas deberán ratificar la decisión y proceder al estudio del nuevo texto constitucional, que deberá ser aprobado por mayoría de dos tercios de ambas Cámaras.


-          Aprobada la reforma por las Cortes Generales, será sometida a referéndum para su ratificación.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada