dilluns, 7 d’abril del 2014

QUI ES EL PRESIDENT MAS? La meva opinió

EL PRESIDENT MAS

Cada vegada que sento parlar el nostre President, el molt Honorable Artur Mas, en aquests temps tan difícils per tothom, però especialment per ell, que me ve al cap en Prat de la Riba, el President de la Mancomunitat, ara fa cent anys.  La seva posició ferma però no autoritària, dura però no inflexible, parlant clar i sense embuts però mai irrespectuós amb ningú, responen els atacs amb autoritat però mai insolent, crec que es una persona que mereix el tractament de ESTADISTE axis, amb majúscules.

Ara se l’està criticant per no haver volgut assistir al Congres dels Diputats a Madrid per defensar la nostre demanda del dret a decidir. La meva reflexió i tanmateix pregunta, es: Qui ho demana?, Qui son els que volen que hi vagi?, està molt clar, el PP amb la Alicia Sánchez-Camacho i Maria Dolores de Cospedal, encara que també Soraya Sáenz de Santamaria i per afegir-se al carro, ja que no tenen altre possibilitat de que se’ls escolti, els de C’s, Rivera, Cañas, Girauta, etc. Per cert, no se que hi fa en aquest cau el Sr. Eduard Punset, per molt que la seva filla hi sigui, el tenia per un home més intel·ligent.
Encara que no hi hagués raons mes concloents,. Ja seria prou el fet que ho demanessin aquests personatges, ja que se’ls hi veu el plomall, pretenen fer amb el nostre President el que van fer amb el Sr. Ibarretxe, es a dir menystenir-lo i fer-lo tornar amb la cua entre cames, cosa que, evidentment, no accepta el Sr. Mas.

Jo afegiria altres raons que se m’ha acudeixen, per exemple, Ell es el President, també, dels que diuen NO, dels que segueixen el PP, dels que segueixen a C’s, dels que no volen saber res de la política, dels “indignats”, encara que no ho vulguin i per tant no pot permetre caure en un parany tan clar com es aquest.

Tampoc no hi ha d’anar perquè Ell s’ha de reservar per si, sona la flauta i el Sr. Rajoy vol admetre, d’alguna manera, qualsevol tipus de diàleg, que sense oblidar ni eliminar la consulta que demanem formalment, pugui tenir algun tipus de benefici per el nostre País, sempre, com he dit, després d’acceptar que es faci la consulta/referèndum. Això és condició sine qua non.
Axis es què, amics, jo aprovo la resolució del nostre President de no anar a Madrid, al Congres dels Diputats, ja que no te raó de ser la seva presencia en un lloc tan i tan anti-català i segons es miri quasi poc democràtic.
El President Mas en una entrevista que li van fer a RAC 1, va fer una espècie com de anàlisi del seu pensament i que tot seguit, en faig un petit resum, dins de lo possible:


El president Artur Mas s’ha mostrat “disponible” per veure’s amb el president Mariano Rajoy “en qualsevol moment, i sense condicions pel que fa al contingut de la reunió” però considera que “seria una reunió entre zombis” si no parlés de la consulta. Artur Mas ha respost als que comparen Catalunya amb Ucraïna afirmant que “la distància entre Crimea i Catalunya és molt gran, tan gran com que la que hi ha entre l’Estat espanyol i el Regne Unit”. El president ha replicat les balances fiscals d’Extremadura(del inefable Monago) assegurant que “la ignorància acostuma a ser molt atrevida”. El president de la Generalitat ha demanat als partits que superin “l’obsessió estètica i la mirada curta”. Mas considera que “com més diversa sigui la foto, millor perquè des de fora, han de veure la força d’aquest procés”.

Artur Mas, president de la Generalitat, també ha dit que:

- “Jo tinc clar què passarà abans del 9 de novembre. El 10, fins que no acabi el 9, no sabrem com l’hem d’enfocar.”
- “Jo convocaré la consulta i, per tant, el poble de Catalunya serà cridat a les urnes. Això passarà aquest any i ho faré dins d’un marc legal.”
- “La consulta es farà en aquesta legislatura i hem fixat la data del 9 de novembre del 2014. Hi ha tres opcions per fer-la dins d’un marc legal: que l’estat l’autoritzi, que sembla que serà que no; a través de la llei de consultes del Parlament que s’està fent en aquests moments, o bé la convocatòria d’unes eleccions. Si la gent respon en aquelles eleccions amb un sí massiu, la consulta s’ha guanyat.”
També va dir:
- “Si ens arriben a anul•lar la llei de consultes seria molt gros, seria una alcaldada total.”
- “[El cens] m’agradaria que fos al més ampli possible. [Si pot ser a partir dels 16 anys], millor.”
- “Fa uns quants mesos [que no parlo amb Rajoy].”
- “Li he fet arribar alguns missatges per dir-li que estic disponible per anar-lo a veure a Madrid i indirectament la resposta que he rebut és que no vol.”
- “Alguns [líders europeus] ens han respost a la carta. El màxim que pots aspirar en les respostes és que hi hagi comprensió i tolerància respecte al procés.”

- “Catalunya continua estant mal finançada. Amb l’últim acord, el del tripartit del 2009, seguim sent els tercers a aportar i els desens a rebre. És evident, estem mal finançats.”

- “[Amb l'informe de la UDEF en plena campanya electoral] hi ha molta guerra bruta i demostra que no et pots refiar de l’Estat. Per tant, si l’Estat pot arribar a fer això, vol dir que pot arribar a jugar brut i no te’n pots refiar.”
- “L’estat manté una ofensiva per desmuntar l’autogovern. No només a Catalunya, a tot arreu. Qui protesta? Bàsicament protesta Catalunya.”
- “Això és premeditat. Hi ha una majoria del PP, sovint amb la connivència del Partit Socialista, per re-centralitzar l’Estat espanyol i desmuntar l’estat de les autonomies.”
- “Catalunya està actuant en defensa pròpia per evitar aquest desmuntatge de l’autogovern.”
- “Si fa dos o tres anys, s’hagués fet una negociació seriosa, les coses haurien estat diferents. Amb el no de l’Estatut i el no del Pacte Fiscal, la gent al final ha dit que no ens queda cap altre camí.”
- “No té sentit una consulta a tot Espanya, a menys que no fos per la reforma de la Constitució. S’imagina que amb la remodelació del camp del Barça, votessin els socis del Madrid?”


Crec que amb aquestes poques respostes es veu clarament quin es el pensament polític del President Mas. Ell ho planteja tot sota el prisma de que es el que Ell creu més convenient per Catalunya, va tenir un bon mestre el gran President Pujol, que tot ho va supeditar sempre a la seva filosofia i pensament de com havia de ser Catalunya. Podia estar equivocat però no se li pot negar l’amor a la nostre Pàtria. I els molts anys que vam tenir de grandesa de Catalunya.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada