dijous, 27 de març del 2014

VERITATS? INCOHERÈNCIES? ¡JUTGEU!

INCOHERENCIES

Se estan produint una sèrie d’esdeveniments importants  en la geografia espanyola, vull dir a l’Estat Espanyol, que no sembla que siguin valorats en el seu just termini, mes aviat queden una mica difuminats dins de la continua gresca que provoca el Govern espanyol i les seves continues invocacions a la legalitat constitucional, la major part de les vegades sense que vingui al cas, però que no son mai endebades, sempre tenen un fi, tan subtil i vaporós, que quasi no se’n  adona ningú.

El Ministre d’Interior, jo diria que s’endú la palma amb les seves lleis que està proposant i aconseguint que s’aprovin, si més no, dins del Consell de Ministres i d’això a les Corts tan sols hi ha un pas.


Per exemple: Que la policia actua amb violència inusual i sense mesura, dons fem un apartat a la Llei de Seguretat Ciutadana que prohibeixi fer fotos del fet.  No que es reguli l’actuació policial amb un sentit de mesura i de competència d’acord amb la realitat dels fets que promouen la seva actuació. No, no, aquí del que es tracta es de que no hi hagin proves de la mala praxis de la policia.

******************

Un altre exemple: Que la gent s’atipa de que, el Govern no els hi faci cas i decideixin anar a protestar a casa d’un Ministre o d’un diputat o tan sols d’un alt càrrec polític, el que en diuen scratching  doncs a la Llei i afegim un apartat declarant aquest fet com a delicte i per tant sotmès a la justícia i encara si pot afegir una multa desorbitada en el seu import.


Per sort, sembla, que el CGPJ li ha dit que moltes de les coses que gosa imposar o ho pretén, serien inconstitucionals i, per tant, els hi tomarien. Segons sembla ha decidit revisar l’esborrall i eliminar moltes, o algunes d’aquestes “idees” .

*************

Un altre exemple. Que volen que el català desaparegui de l’ensenyança a Catalunya, doncs el Ministre de torn, el impagable Sr. Wert (la veritat es que està una mica verd per ser ministre) dons es treu de la màniga una Llei que, entre altres bajanades, diu que s’ha de espanyolitzar els nens i nenes catalans. Crea una nova Historia de Espanya feta a la seva mida o, més ben dit, a la mida del seu “Caudillo” que sembla que és qui l’inspira i intenta eliminar la immersió lingüística que tan bons resultats ha donat i que fa que els alumnes acabin l’escola amb el mateix nivell de català que de castellà.

*************


Un altre de bona: Que estan en suspensió de pagaments les autopistes de Madrid, degut, està clar a que han de competir amb autovies “gratuïtes” fetes per ells mateixos, doncs  ja tenim la solució; fem un ens especial públic que pagui (tots nosaltres) els mes de 4500 milions de euros que han caigut al furat d’alguna butxaca propera. Amb això aconsegueixen que els catalans paguem per circular dins de Catalunya i, a més a més, paguem també el desori de les autopistes de Madrid.

************

Que Alemanya vol una Llei que la Constitució no la permet, doncs en una tarda/nit es modifica la Constitució sense formularis de cap mena, ni referèndums ni res de res. Es posen d’acord Rajoy i Rubalcaba i es salten a la torera el que podria desitjar o voler el poble espanyol. Ells ho decideixen i MODIFIQUEN LA CONSTITUCIO la intocable, la sagrada Constitució. I apa a carregar amb una nova Llei que ens va deixant més i més pobres a tots els espanyols i naturalment també a nosaltres els catalans. I lo més gruixut es que en Rajoy i el seu partit NO VAN VOTAR A FAVOR DE LA CONSTITUCIO.

*****************
La darrera i no per això menys important es la sentencia del TC referida a la declaració de sobirania del poble català feta al Parlament de Catalunya i que el PP va dur al Constitucional i aquest Tribunal, format per jutges designats a dit per els mateixos partits que reproven la declaració del Parlament, ha dit que la declaració de sobirania del poble català es inconstitucional i qui son els que diuen això? El President Mas ha fet saber, en la sessió parlamentaria, algunes de les dites i declaracions escrites dels Jutges del TC, començant per el seu President que ha estat militant del PP fins el seu nomenament, i d’altres que, avui, encara treballen per la FAES.

Aquí van un parell de “perles” per tenir una petita noció del que parlo.

Don Francisco Pérez de los Cobos President del TC.

 “Que la reforma del Estatut de Autonomía catalán, cuya tramitación se ha aceptado en las Cortes, representa un verdadero órdago para la estabilidad constitucional, y no conozco ningún jurista digno de tal nombre que se atreva a afirmar lo contrario (...). Pero el Estatut y sus excesos no son, a mi juicio, el principal problema sino una manifestación del mismo. El verdadero problema, y creo saber de qué hablo, es que, como consecuencia de errores del pasado, varias generaciones de catalanes han sido ya educadas en el desprecio, expreso o tácito, hacia la cultura española, y el Estatut es la primera manifestación política de ese desprecio”.

Pedro José Gonzalez Trevijano:

“En nuestra España constitucional no existe hoy más que una Nación política, la Nación española (...) Una Nación configurada como Estado, es decir, como organización política y jurídica soberana integrada por un pueblo y establecida sobre un territorio. La soberanía solo es así predicable de la Nación española, conformada institucionalmente en el estado español, y asentada sobre la totalidad del pueblo español (...) Una Nación pues, la española, que se muestra como la exclusiva titular del poder constituyente y primigenio fundamento de la Constitución. Ésta es la cuestión esencial”.

“Y qué me cuentan de Cataluña, donde se confirma el error de haber auspiciado una reforma del Estatuto de Autonomía, que no solo no ha satisfecho las expectativas, sino que ha impulsado una radicalización de la clase política. El inclasificable Carod Rovira pide también su referéndum de secesión de una explotada Cataluña por una madrastra Nación española. (...) La pretensión de celebrar un partido de fútbol entre las selecciones de Cataluña y Estados Unidos es así una excusa más para seguir incidiendo en lo que nos separa. Y qué quieren que les diga de las declaraciones de Puigcercós: Cataluña debería pedir abandonar España!”.

I personatges com aquests son els que formen el TC, son els que han da dir si una Llei es constitucional o no, però si no son imparcials, si tenen la ment totalment imbuïda del pensament franquista i feixista, tan sols cal llegir algunes de les moltes perles que es troben en els seus llibres i articles a diaris i revistes. Com podem acceptar el que diuen aquests jutges? Jo no puc acceptar-ho jo sempre he cregut que un àrbitre ha de ser, per la simple essència dels seus actes, imparcial i aquests no ho son.

**********

I pensar que encara li queden dos anys amb aquest Senyor “NO” Bufff...

Marxem ja amics, i torno a posar els versos que tant m’agraden



On ets, Espanya? - no et veig enlloc.
No sents la meva veu atronadora?
No entens aquesta llengua - que et parla entre perills?
Has desaprès d'entendre an els teus fills?
Adéu, Espanya!






2 comentaris:

  1. Deixem que parlin ara aquests de TC, quan ens separem ja veuràs com plorar quan no recaptin els nostres diners, aleshores ens enyoraran.
    jb

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho veus, aviat podrem dir que vagin a pastar fang, son uns irresponsables i a més a més no representen a ningú, siguent nomenats a dit, no tenen representació, tan sols son una part més del partit que els ha nomenat.

      Elimina