dimecres, 27 de novembre del 2013

AJAX-BARÇA I MARTINO


 
 
 
 
 
EL BARÇA I EL “TATA” MARTINO

 

Ahir vam veure el 20ͤ  partit de la era del Sr. Martino i, al meu entendre, aquest senyor, que tal i com va dir ell, no és ni de la Masia ni holandès, ha aconseguit en 3 mesos que el Barça no sigui res, en quant a joc. Ja no es el sistema de les èpoques passades Rijkaard, Guardiola, ni es el sistema Martino, ha aconseguit que el jugadors ja no sàpiguen a que juguen.

 

Amb alineacions absurdes, jugant amb homes al mig camp que sols veuen volar la pilota del damunt dels seus caps, jugadors que han de jugar a l’esquerra i els fa jugar a la dreta, desfent la línia del mig del camp, al no jugar Busquets. Song es un bon jugador i no ho va fer malament, però no es el Sergi i a més a més, la línia Iniesta-Busquets-Xavi, es la millor de que disposa el Barça i jo diria que es una de les millors del mon en aquesta posició. Iniesta i Xavi, ahir es van passar tota la primera part sense quasi tocar pilota (encara que haig de reconèixer que el Xavi no està en el seu millor moment, i el Puyol es per agrair-li tot el que ha fet, però ara... cap a casa), jo crec que si no hagués fet tants invents el partit hauria estat un altre cosa. Ara què, potser, reservava algú per el Bilbao ¡¡??!!

 

El Barça pot perdre un partit, és clar que si, però el que no ha de fer es el ridícul, com va fer ahir. I no tota la culpa es del Tata Martino, els jugadors van sortir, tot el partit, no sols la primera part a jugar un partit de costellada i amb aquesta mentalitat no es pot jugar la Champions. I no parlem sols de la primera part, a la segona jugaven contra deu i tampoc van fer res, van millorar, o ho va semblar, van començar a tenir la pilota però al mig del camp, on no fan mal i a més a més, perquè el Ajax es va tirar enrere. Tal vegada, també te una mica de culpa el Tata, ja que ha de saber mentalitzar els seus jugadors i me dona la impressió que amb la seva política de no trencar res del que hi ha, o al menys es el que diu, jo no n’estic tan segur, l’equip no sap per on va.

 

Tots parlem de la gran temporada que esta fent el Barça a la Lliga, però si analitzem una mica els partits, trobarem que ni han uns quants que s’han guanyat gràcies a les aturades de Victor Valdés, i si tenim una mica de memòria, podem parlar del Sevilla (3-2) de l’Espanyol (1-0) del Màlaga (0-1) del València (2-3) del Madrid (2-1), en fi, que hem guanyat però com?. i no me val l’excusa de les lesions, ni el Messi, ni el Valdés, ni el Alves, s’han lesionat a primers de la Lliga, tots el partits que he assenyalat encara hi jugaven.

 

Avui el nostre estimat Barça, no es el que era, lògic, els grans jugadors, tenen de 4 o 5 anys més i no tenen la fam de guanyar que tenien i això es nota. Però jo crec que no s’ha renovat, poc a poc, l’equip amb jugadors de la pedrera, com un Sergi Roberto, com un Thiago (l’hem deixat marxar) un Bartra, que sols juga quan no queda ningú més, un Montoya, etc. Tots aquests jugadors  necessiten partits i han de ser partits més o menys senzills, o be quan anem guanyant per una diferencia prou gran, es a dir: anar-los foguejant per que agafin el sentit del joc amb la resta de companys.

 

El que no es pot fer es fer-los sortir com ahir, a resoldre el partit, no ho van fer malament, tan el Patric com el Adama, però no es pot donar aquesta responsabilitat i més en un partit que l’estàvem perdent.

 

I vull fer un apartat per el Neymar, per mi va ser un dels pocs que ahir va jugar prou be, però... crec que li manca una mica d’empenta, de saber quan ha de xutar a porta i quan es millor donar la pilota a un altre company millor situat, Ja se que  rep estopa a manta i comprenc que en algun moment se’n atipi, es lògic, però m’agradaria que es llencés més, que ho pot fer i que es carregui una mica l’equip a l’esquena, especialment ara que no hi es el Messi. No es una crítica, tan sols un comentari.

 

Amb tot això no vull dir que el Sr. Gerardo Daniel “TATA” Martino no sigui un bon entrenador, a mi no m’agrada, però reconec que es un bon entrenador, el que passa, al meu humil parer, es que, de moment, el Barça li va massa gran, i ni fa el que ell sap o creu que ha de fer ni segueix les característiques del sublim joc del Barça dels anys immediatament anteriors, es a dir: del gran Barça de Guardiola.

 

Jo li demanaria que, encara que tal vegada a la gran majoria dels culers no ens agradaria, fes jugar l’equip com ell creu que ha de jugar, ja que, tal com va dir ell mateix, no es ni català ni holandès, dons que els faci jugar com ell sap i que es deixi de provatures que aquestes es millor fer-les amb “gasosa” i per tant que entengui que la Champions es un altre cosa.

 

No vull deixar en el tinter un altre debat que s’ha obert, especialment a les emissores de radio i es la teoria de que el campionat espanyol es de tan baixa categoria, excepte dos o tres equips, que quant surts a Europa te trobes que allò es un altre mon i te les donen, fins i tot al carnet d’identitat. La veritat es que no hi estic d’acord. Vegem, el Madrid Juga la mateixa Lliga, l’Atlètic de Madrid, juga la mateixa Lliga i a fora no tenen els mateixos ensurts, poden perdre, (tant de bo) però no hi ha la diferencia que nosaltres trobem i per tant es un argument que no me serveix. En tot cas, el que si podem dir es què fins ara sols hem trobat un equip fort a la Lliga, el Madrid i un parell de mitjans, Sevilla i València, la resta si que son d’un altre Lliga, ,però ¡alerta! Que també jugant i te poden donar un ensurt com va fer l’Osasuna.

 

Be, tan sols es un partit, i es el que no fa gaire mal haver-lo perdut, encara queda el Cèltic a casa i guanyar un punt a casa no ha de ser massa difícil.

 

Ara ve un partit difícil de veritat, a “La Catedral” al camp del Athletic, a Bilbao, i això si que crec que serà una pedra de toc per saber si lo de ahir va ser una anècdota o es un problema mes seriós. Ja veurem que fa el “Tata”, quins invents i alineacions presentarà, jugarà com el Barça, jugarà com fins ara, o per fi el farà jugar com ell vol que jugui, amb l’estil de joc que li pertany com a entrenador argentí que és.

 

I acabo amb un rotund        VISCA EL BARÇA

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada