dimecres, 27 de novembre del 2013

AJAX-BARÇA I MARTINO


 
 
 
 
 
EL BARÇA I EL “TATA” MARTINO

 

Ahir vam veure el 20ͤ  partit de la era del Sr. Martino i, al meu entendre, aquest senyor, que tal i com va dir ell, no és ni de la Masia ni holandès, ha aconseguit en 3 mesos que el Barça no sigui res, en quant a joc. Ja no es el sistema de les èpoques passades Rijkaard, Guardiola, ni es el sistema Martino, ha aconseguit que el jugadors ja no sàpiguen a que juguen.

 

Amb alineacions absurdes, jugant amb homes al mig camp que sols veuen volar la pilota del damunt dels seus caps, jugadors que han de jugar a l’esquerra i els fa jugar a la dreta, desfent la línia del mig del camp, al no jugar Busquets. Song es un bon jugador i no ho va fer malament, però no es el Sergi i a més a més, la línia Iniesta-Busquets-Xavi, es la millor de que disposa el Barça i jo diria que es una de les millors del mon en aquesta posició. Iniesta i Xavi, ahir es van passar tota la primera part sense quasi tocar pilota (encara que haig de reconèixer que el Xavi no està en el seu millor moment, i el Puyol es per agrair-li tot el que ha fet, però ara... cap a casa), jo crec que si no hagués fet tants invents el partit hauria estat un altre cosa. Ara què, potser, reservava algú per el Bilbao ¡¡??!!

 

El Barça pot perdre un partit, és clar que si, però el que no ha de fer es el ridícul, com va fer ahir. I no tota la culpa es del Tata Martino, els jugadors van sortir, tot el partit, no sols la primera part a jugar un partit de costellada i amb aquesta mentalitat no es pot jugar la Champions. I no parlem sols de la primera part, a la segona jugaven contra deu i tampoc van fer res, van millorar, o ho va semblar, van començar a tenir la pilota però al mig del camp, on no fan mal i a més a més, perquè el Ajax es va tirar enrere. Tal vegada, també te una mica de culpa el Tata, ja que ha de saber mentalitzar els seus jugadors i me dona la impressió que amb la seva política de no trencar res del que hi ha, o al menys es el que diu, jo no n’estic tan segur, l’equip no sap per on va.

 

Tots parlem de la gran temporada que esta fent el Barça a la Lliga, però si analitzem una mica els partits, trobarem que ni han uns quants que s’han guanyat gràcies a les aturades de Victor Valdés, i si tenim una mica de memòria, podem parlar del Sevilla (3-2) de l’Espanyol (1-0) del Màlaga (0-1) del València (2-3) del Madrid (2-1), en fi, que hem guanyat però com?. i no me val l’excusa de les lesions, ni el Messi, ni el Valdés, ni el Alves, s’han lesionat a primers de la Lliga, tots el partits que he assenyalat encara hi jugaven.

 

Avui el nostre estimat Barça, no es el que era, lògic, els grans jugadors, tenen de 4 o 5 anys més i no tenen la fam de guanyar que tenien i això es nota. Però jo crec que no s’ha renovat, poc a poc, l’equip amb jugadors de la pedrera, com un Sergi Roberto, com un Thiago (l’hem deixat marxar) un Bartra, que sols juga quan no queda ningú més, un Montoya, etc. Tots aquests jugadors  necessiten partits i han de ser partits més o menys senzills, o be quan anem guanyant per una diferencia prou gran, es a dir: anar-los foguejant per que agafin el sentit del joc amb la resta de companys.

 

El que no es pot fer es fer-los sortir com ahir, a resoldre el partit, no ho van fer malament, tan el Patric com el Adama, però no es pot donar aquesta responsabilitat i més en un partit que l’estàvem perdent.

 

I vull fer un apartat per el Neymar, per mi va ser un dels pocs que ahir va jugar prou be, però... crec que li manca una mica d’empenta, de saber quan ha de xutar a porta i quan es millor donar la pilota a un altre company millor situat, Ja se que  rep estopa a manta i comprenc que en algun moment se’n atipi, es lògic, però m’agradaria que es llencés més, que ho pot fer i que es carregui una mica l’equip a l’esquena, especialment ara que no hi es el Messi. No es una crítica, tan sols un comentari.

 

Amb tot això no vull dir que el Sr. Gerardo Daniel “TATA” Martino no sigui un bon entrenador, a mi no m’agrada, però reconec que es un bon entrenador, el que passa, al meu humil parer, es que, de moment, el Barça li va massa gran, i ni fa el que ell sap o creu que ha de fer ni segueix les característiques del sublim joc del Barça dels anys immediatament anteriors, es a dir: del gran Barça de Guardiola.

 

Jo li demanaria que, encara que tal vegada a la gran majoria dels culers no ens agradaria, fes jugar l’equip com ell creu que ha de jugar, ja que, tal com va dir ell mateix, no es ni català ni holandès, dons que els faci jugar com ell sap i que es deixi de provatures que aquestes es millor fer-les amb “gasosa” i per tant que entengui que la Champions es un altre cosa.

 

No vull deixar en el tinter un altre debat que s’ha obert, especialment a les emissores de radio i es la teoria de que el campionat espanyol es de tan baixa categoria, excepte dos o tres equips, que quant surts a Europa te trobes que allò es un altre mon i te les donen, fins i tot al carnet d’identitat. La veritat es que no hi estic d’acord. Vegem, el Madrid Juga la mateixa Lliga, l’Atlètic de Madrid, juga la mateixa Lliga i a fora no tenen els mateixos ensurts, poden perdre, (tant de bo) però no hi ha la diferencia que nosaltres trobem i per tant es un argument que no me serveix. En tot cas, el que si podem dir es què fins ara sols hem trobat un equip fort a la Lliga, el Madrid i un parell de mitjans, Sevilla i València, la resta si que son d’un altre Lliga, ,però ¡alerta! Que també jugant i te poden donar un ensurt com va fer l’Osasuna.

 

Be, tan sols es un partit, i es el que no fa gaire mal haver-lo perdut, encara queda el Cèltic a casa i guanyar un punt a casa no ha de ser massa difícil.

 

Ara ve un partit difícil de veritat, a “La Catedral” al camp del Athletic, a Bilbao, i això si que crec que serà una pedra de toc per saber si lo de ahir va ser una anècdota o es un problema mes seriós. Ja veurem que fa el “Tata”, quins invents i alineacions presentarà, jugarà com el Barça, jugarà com fins ara, o per fi el farà jugar com ell vol que jugui, amb l’estil de joc que li pertany com a entrenador argentí que és.

 

I acabo amb un rotund        VISCA EL BARÇA

 

 

diumenge, 24 de novembre del 2013

AIXO ES DIALEG Sr. RAJOY? -2

AIXO ES DIALEG Sr. RAJOY? – 2

Novament me dirigeixo a tots vosaltres, amics seguidors del meu blogg, amb noves referencies de les darreres frases, tant del Sr. Rajoy com del seu, diguem mestre, Sr. Aznar. He fet un petit recull dels darrers dies i crec que tenen prou interès i mala baba, per fer un intent de explicar que es el que, de debò vol o volen dir.

No voy a aceptar que nadie juegue con la sobirania nacional”  Crec que en realitat no ha entès res, o millor dit. No ha volgut entendre res. Aquí, a Catalunya, ningú vol jugar, es una cosa que ens la prenem amb la màxima seriositat. Que el catalans, Sr. Rajoy, som pacífics de mena, però si ens intenten prendre el pel, podria trobar-se amb una seriosa revolta. No intentem jugar amb res, tan sols volem ser lliures d’una Espanya, o millor dit, d’uns Governs, no sols es el seu, quan ha manat el PSOE, ha estat igual o pitjor, que ens escanyen econòmicament, que no ens respecten, que no tenen el més mínim mirament per la nostre llengua, que no compleixen amb les seves pròpies lleis. Això es el que passa. No te res a veure amb la seva sobirania nacional.

“No entraré en juegos de división, enfrentamientos y regresso al pasado”. Sr. Rajoy, si no fos tan trist, seria per riure’s-en de vostè a la cara. Me vol dir que es la LOMCE? No es un retorn al passat? No es un munt d’enfrontaments amb tota la oposició, amb els mestres, amb les universitats, amb els rectors d’universitat,  amb tot el mon de la docència? I no sols dels catalans, ¡NO! Les protestes son a tot el seu país, a Espanya.? No es un intent de divisió dels catalans i espanyols, amb motiu de la ensenyança, de la nostre llengua? Pensi una mica, usi el cervell, el seu Ministre WERT es tan sols un provocador i un esclau de les directrius de la FAES, dirigida per el seu amic Sr. Aznar.

“No hay que poner aduanas a los sentimientos que unen catalanes y espanyoles desde hace siglos” Es cert, però, en tot cas, les duanes les posa vostè. Aquí, a Catalunya, ningú ha parlat ni ha demanat ni fronteres ni duanes. Es que no vol entendre, intentaré explicar-li de nou. Tan sols volem, de moment, poder votar lliurement el nostre destí, res mes. Ho entén ara? Volem poder dir si volem seguir escanyats per un Estat que no ens vol, que tan sols vol la nostre economia, les nostres exportacions, els nostres impostos o be podem ser lliures i, si s’escau, ser un nou Estat dins de la Unió Europea. Això es el que volem i això esta permès per la seva SACROSANTA CONSTITUCIO, sols manca una miqueta de valor polític i aplicar el article 150.2 de la, repeteixo. SEVA SACROSANTA CONSTITUCIO. En una cosa si que te raó, fa segles que estem sotmesos a Espanya, mes de 3 segles, quan una malaurat Borbó ens va esclafar, i per això volem fugir, ja d’una vegada de la seva Espanya que no es la nostre.

No tengo nada que reformar ni que dialogar” Veu com es un mentider, amb totes les lletres, que deia a la carta que va enviar al nostre President? No deia que volia el diàleg i sense data de caducitat? Dons si que ha canviat d’opinió en poc temps, o be es que quan ho va escriure ja sabia que era tan sols una mentida per anar guanyant temps que es el que més li agrada.

I en referencia a tot el diu de no separar, de no cercar enfrontaments, d’evitar divisions, etc. no ens ho podem creure perquè al mateix temps està encarregant al CNI un pla per defensar la unitat de Espanya i Catalunya i li encarrega al Sr. Felix Sanz, Director del CNI.
El CNI, com vostè molt be sap, va col·laborar activament amb “associacions cíviques” per organitzar la “gran” manifestació del 12-O a Barcelona ( per cert i van anar quatre gats). Van fomentar la participació de periodistes “espanyolistes” en tertúlies i debats en els mitjans de radio, televisió i premsa catalans.

Tot això Sr. Rajoy no me dirà que es en be de Catalunya i per apropar les posicions i el diàleg amb el poble català.

Per altre banda no se li escau res mes que apel·lar al seny (“seni” dit per vostè) del nostre President i el seu Govern, però, Sr. Mariano Rajoy, si tenim seny per cabassos, el que necessitem es que vostè i el seu Govern també hi posin una mica de seny, o de tolerància com li va dir el President Artur Mas i accepti, d’una vegada, el que li demanem. Sigui valent, no tingui tanta por dels “barons” del seu partit, o es que manen ells?

O tal vegada te por del seu ex-cap el ex-President José Maria Aznar, que es tan brètol, que no se li acudeix res mes que dir que s’ha de tornar a canviar el Codi Penal i tornar a posar en solfa allò de que per el sol fet de fer un referèndum o consulta es pot posar a la presó el President de Catalunya, que s’ha begut l’enteniment aquest senyor (d’alguna manera l’haig d’anomenar) Avui dia, en ple segle XXI, per demanar o fer una pràctica total i absolutament democràtica es pot demanar una bestiesa com aquesta? Aquest senyor crec que es un il·luminat que es creu, tal com va dir en una llibre, que estava “tocat de la ma de Déu” i jo crec que mes a viat està tocat del bolet.

Tingui present Sr. Rajoy, i li dic molt seriosament, que jo no havia estat mai independentista, que pertanyo a lo que en català diem “xarnego” es a dir fill de català i granadina, que els meus avis eren andalusos, i me’n sento molt orgullós, encara que me’n sento molt mes, però molt mes català   i que vist tot el que estan fent vostè i els seus adlàters com els Ministres Montoro, Guindos, Wert, Cospedal, Mato, etc. puc dir ben alt que ara SOC INDEPENDENTISTA i la raó de la meva conversió es la seva política anti catalana, o no se’n recorda que quan els seus correligionaris van anar per tota Espanya demanat signatures en contra de l’Estatut de Catalunya i no van parar fins que van aconseguir que el TC el lapidés de tal manera que no serveixi quasi per res.

Aquesta es la seva definició de diàleg i la seva predisposició per el mateix i ja estem tips de bajanades, de que facin falses promeses, de que intentin afalagar-nos amb llums de colors, que creguin que poden fer com amb els indígenes americans que amb quatre boletes de colors ja els tenien a la butxaques, que som pacífics, tolerants, ens agrada parlar educadament, i’ si es possible, arribar a acords. PERÒ PER AIXÒ HI HA UNA QUESTIO INELUDIBLE, EL QUE ESTA AL TEU DEVANT TAMBÉ HO HA DE SER. Oi que m’entén?

Dons ja ho sap. 






dimecres, 13 de novembre del 2013

Reflexions, Rajoy, Montoro, Navarro, Mas...


REFLEXIONS POLITIQUES -2

 

Avui tinc tantes coses dins el cap... Que no se gaire bé per on començar, tenim declaracions del President Mariano Rajoy, que hi ha per sucar-hi pa; hi ha el magnífic viatge del President Artur Mas a Israel, hi ha les bajanades del Ministre Montoro, a més també afegir declaracions del Sr. Rubalcaba i del Sr. Navarro. En fi que hi ha molta tela i intentaré anar esbrinant cada un dels conceptes.

 

Començaré per les declaracions del President Rajoy: Ara ja s’ha tret la careta, no vol cap tipus de diàleg, tan sols vol parlar d’imposar les seves tesis, de fer com sempre, els catalans van ser conquerits i per tant no tenen dret a res més que allò que els hi vulguem donar.  No vol parlar de sobirania, tan sols si es sobirania de tota Espanya. No vol ni sentir a parlar de cap consulta democràtica. No vol sentir a parlar de modificar la, per ell, Sagrada Constitució. (Hi ha països que realment son democràtics, que han modificat la seva Constitució infinitat de vegades, p.e. EE.UU). I després de totes aquestes negatives, te la cara dura de dir que està obert al diàleg, deu de ser amb els seus companys de partit que sap que ajupiran el cap, fins que al Senyor Aznar, se li acabi la paciència i en posi un altre en el seu lloc, està clar que mitjançant unes noves eleccions, que per això si que son molt demòcrates tots els del PP.

 

Tingui cura, Sr. Rajoy, que els catalans comencem a tenir el pap ben ple i tal com li va anunciar el Sr. Duran Lleida, es pot produir, si ens continua ficant en aquest atzucac, una DUI, es a dir, perquè ho entengui, que com que es prou difícil d’entendre, li diré que vol dir: DECLARACIO UNILATERAL DE INDEPENDENCIA. Li queda clar?

 

I llavors que farà, enviarà la Guardia Civil?, enviarà l’Exercit amb tancs i demés ferralla? Amb els Mossos no hi conti, que ja han dit que ells es deuen a la Generalitat. I a més a més, no crec que la resta d’Europa s’ho quedi mirant sense fer res, ja veu que quan desbarren una mica, el Tribunal d’Estrasburg, o Brussel·les els fan rectificar, axis es que compte amb el que fa.

 

                          **************************

 

Be me quedaré amb dues de les moltes bajanades què el Ministre Montoro, ha dit: Demano perdó a la gent del Cinema i a partir d’ara ho seguirem subvencionant. I jo me pregunto: Si no te diners per pagar els deutes que te l’ESTAT ESPANYOL, amb Catalunya, com subvencionarà el cinema? I la resposta es fàcil i clara: Retallaré els diners per Catalunya i ja en tindré per el cinema, a la fi i al cap, es per els catalans i aquests que s’esperin que no ens voten mai o quasi mai. I això es el que ha fet, a més a més va endarrerint tot el que pot les transferències, ja aprovades per el Consell de Ministres, amb el fi d’anar escanyant tot el que pot a la Generalitat, intentant, axis que els proveïdors, que els farmacèutics, que els petits empresaris que treballen per la Generalitat, esdevinguin martells contra CiU i el President Mas.

 

Però avui encara ha estat més sarcàstic, més cínic i més barrut, a la entrevista a TV3,  ha dit que Espanya sortirà de la crisis, gràcies a Catalunya que es el motor de les exportacions espanyoles. Es necessita cara dura per dir això quan no deixa anar els diners necessaris per què Catalunya pugui convertir-se, realment, en el motor econòmic de Espanya. Per posar pals a les rodes a tot el que sigui de Catalunya, per impedir el corredor mediterrani, que es imprescindible per les exportacions i tantes i tantes coses que cada vegada que pot es treu de la màniga per ensorrar-nos. Es una mica allò de “aprieta però no ahoga” no fos cas que se li moris la gallina dels ous d’or. Encara que al reconèixer tot això, està reconeixent que el motiu de que no ens permetin fer la consulta i, encara menys la independència, es perquè Espanya no podria sortir de la crisi sense l’ajuda de Catalunya. ARA ESTA BEN CLAR I RECONEGUT PER EL MINISTRE MONTORO. Es axis de babau, dient una cosa que li sembla real, aprova el que volem els catalans, encara que no ho deixi fer.

Encara més cinisme, on fa aquestes declaracions? A TV3, no las fa a TVE, ni Antena 3, ni Telecinco, ¡no! A TV3, perquè, axis, tan sols les veiem i sentim els catalans i no pot rebre les acusacions que li farien des de “El Mundo”, o “La Razón” o qualsevol altre diari de la caverna mediàtica.

 

                                    ************************

 

El socialistes, tant el Sr. Rubalcaba com el Pere Navarro han acabat molt satisfets de la seva conferencia política. El Sr. Rubalcaba, pot tenir raó de estar content, no ha sortit escaldat, ans al contrari, al menys teòricament ha estat aclamat i segueix sent el nombre ú del PSOE. En el que fa referencia al Sr. Pere Navarro, ha estat patètic, les seves mostres d’emoció davant els aplaudiments dels seus companys, perdó, dels seus camarades socialistes del PSOE, tenint en compte que tan sols li han dit que quan ells manin a Espanya, deixaran que Catalunya sigui una mica més autònoma, i li han dit que de “dret a decidir” res de res, de la consulta que demana el poble català, res de res, que la modificació de la Constitució tan sols seria per que tinguin una mica mes de de semi-poder polític. I l’home s’emociona. Baixa a terra, ximplet, que no veus que te prenen el pel? Que el que fan es tenir-te content a tu per que deixis de fer la guitza amb el dret a decidir?

Quan te n’adonaràs que estàs desfent, diluint, arruïnant, destruint , el PSC que tots els socialistes importants dels PSC, per el sols fet de ser catalanistes els esteu fent fora? I eren les grans figures del partit. I que no vas sentir el Sr. Guerra que va dir que era necessari crear un PSOE a Catalunya?. Ja t’ho trobaràs.

 

                                   *****************************

 

El nostre President, l’honorable Artur Mas, ha anat a Israel, acompanyat del Conseller Mas-Collell i de l’Alcalde Sr. Trias, a més d’una bona representació de mes de 30 empreses i que s’han auto finançat  el viatge  dels alts càrrecs de les mateixes. i a més a més de les moltes trobades acadèmiques amb les millors Universitats i centres de recerca del mon i haver signat cinc compromisos de col·laboració amb la major part d’elles ha aconseguit fer i obrir unes portes que ens permetran tenir accés, per part dels nostres investigadors a les Universitats i Recerques, al mateix temps que els hi ha ofert poder treballar, també, a les nostres instal·lacions. Tot amb una inversió de dos milions de euros a parts iguales.

 No podem oblidar que Israel es el que podríem dir “l’ull dret dels EE.UU” i una visita de quatre dies intensos de relacions amb aquest país es, a més de significatiu, d’una importància tremenda per les relacions de Catalunya amb els Estats Units d’Amèrica, ja que el lobby jueu allà te una importància cabdal i si hi tenim bones relacions...

 

Tot això en el marc d’una entesa institucional de primera línia, amb entrevistes amb el President Shimon Peres, amb un detall institucional com es que no ha aparegut, per en lloc la bandera espanyola, darrera dels dos Presidents. Entrevista amb el Sr. Netanyahu i amb els líders polítics del país.

Un altre detall de la bonhomia del President Mas, al fer l’ofrena de flors al Museu de l’Holocaust (Yad Vashem) l’ambaixador espanyol va exigir que a més de la cinta amb els colors de la bandera d’Israel, i de la senyera catalana hi figurés també una amb la bandera espanyola, i el Sr. Mas no hi va tenir cap inconvenient, donant una lliçó al mencionat ambaixador, que , posteriorment a la visita no ha tingut res de educació ni diplomàcia com veureu al final de aquest escrit.

 

Evidentment el nostre President, s’ha guanyat, després de les visites a Rússia, Brasil i Israel, l’adjectiu de ESTADISTE,  amb tots els honors. Ha sabut estar a l’alçada d’un President d’un gran, encara que petit, país com el nostre, sense precisar d’intèrprets per poder parlar amb tothom, no com d’altres.

 

Dons bé, aquest ambaixador D. Fernando Cardedera es va negar, tots quatre dies, durant la visita de la Delegació Catalana, a fer cap declaració ni entrevista amb els periodistes, però, tan aviat com el President Artur Mas va pujar a l’avió de tornada a Barcelona, es va apressar a enviar a la agencia EFE un comunicat i que copio de La Vanguardia literalment “Cuando terminó el programa oficial, el president se despidió del embajador, que como había tenido que seguirle durante un maratón de cuatro días tampoco disimulaba su cansancio: “Quedas liberado”. Sin embargo, por la tarde, la agencia Efe, que apenas cubrió el viaje, difundió un teletipo fechado en Madrid, con unas declaraciones del embajador de clara intención denigratoria: “Con Peres apenas habló cinco minutos”, declaró el embajador. Ya dejó dicho el ministro de Exteriores, José Manuel Garcia-Margalló que su departamento haría "todo lo posible" y utilizaría "todos los instrumentos a su alcance", para impedir que el proceso soberanista catalán se internacionalice.

 

Com podeu veure la democràcia espanyola segueix col·laborant amb Catalunya. I es que d’allà on no n’hi ha no en raja.

 

Bon dia a tothom.

 

 

VISCA CATALUNYA LLIURE
 
 

dimecres, 6 de novembre del 2013

ECONOMISTES. ES VERITAT EL QUE DIUEN?


DISQUISICIONS I INCONGRUENCIES DELS ECONOMISTES

Cada vegada que sento parlar a la majoria dels economistes la meva perplexitat és més gran. Si sents al Professor Niño Becerra, resulta que te presenta una sèrie de gràfics (en 3 setmanes els ha mostrat tres vegades) en els que, parteix de dades dels Govern Espanyol i d’acord amb això, resulta que fins l’any 2015/2016 no començarem a veure alguna millora en l’economia del país. A sota d’aquests gràfics i afegeix un altre amb les mateixes dades però del FMI, en les quals s’empitjoren totes les dades anteriors, inclús en un 50%.

Es a dir: Segons la font les dades s’assemblen com un ou a una castanya i pesi a aquesta incongruència, gosa dir que fins a l’any 2025 no arribarem a tenir un nivell econòmic similar a l’inici de la crisi. Sincerament no me puc creure ni una cosa ni l’altre.

Veiem: Es possible que les dades del Govern Espanyol estiguin maquillades per que sembli que ho estan fent bé. Ho accepto, encara que considero que es immoral.

Les dades del FMI no me les puc creure. Una institució internacional, que hauria de tenir els millors economistes del mon, resulta que en paraules de la seva President Sra. Lagarde, reconeix que les seves receptes per a Grècia, Xipre, i podem afegir Portugal, Itàlia i Espanya, han estat errònies, no han previst el que passaria en aquests països duent l’austeritat fins a xifres inacceptables i que han causat l’empobriment de la seva població fins a límits inadmissibles i ho diuen tan tranquils, sembla que el fet de que una gran part de la població pateixi fam, axis amb totes les lletres FAM, no els faci perdre la son, els es totalment igual. Com podeu comprendre no puc, de cap manera acceptar les dades que publiquen i crec que cap persona amb un mínim de seny tampoc.

Però seguim amb altres economistes que tenen càrrecs importants com son el Ministre d’Hisenda Sr. Montoro, del que diuen que es el pitjor Ministre d’Hisenda de fa mes de 30 anys.(Encara que ho va ser durant els anys 2000-2004) Suposo que, amb aquesta fama, poc es pot acceptar del que digui i menys tenint en compte, que menteix més que parla, tan aviat diu que enviarà un fons FLA (Fons de liquiditat autonòmica) com al dia següent diu tot el contrari. Tan aviat diu que hem sortit de la recessió  com, el seu mateix ministeri publica dades que el desmenteixen. Avui diu que els salaris no han baixat i al dia següent, ha de fer marxa enrere perquè, els seus propis subordinats ho desmenteixen i la UGT xifra en un 23% la pèrdua de salari soferta per els treballadors. Com podeu entendre, amb una persona axis, qui pot confiar?

El Ministre d’Economia, Sr. De Guindos, procedeix de Lehmann Brothers el principal implicat en la explosió de la crisis als Estats Units Of Amèrica, d’on va sortir rebotat. Aquest senyor era el Director a Espanya de Lehmann Brothers i que va fer fallida per la mala gestió dels seus dirigents. Crec que no cal dir res mes. No es pot creure res del que digui.

Dons bé, aquests dos senyors son els que, a més a més, de tenir la missió de dur a bon terme la nau espanyola en el procel·lós mar de l’economia mundial també tenen la, encara més important, missió d’assessorar al president Rajoy, que no te idea d’economia, es Registrador de la Propietat, per que prengui les decisions necessàries per que el poble espanyol pugui viure decentment. I està tan ben assessorat que tan sols fa cas del que li diu la Sra. Àngela MERKEL, que amb les seves receptes d’austeritat, està aconseguint que, el seu propi país, Alemanya, comenci a sentir la crisi en el seu poble. Amb milers de treballadors amb un sou de 400 a 500 euros mensuals, el que en diuen mini jobs i es que amb l’afany de empobrir el sud d’Europa per ser el CAP que no va poder ser Hitler, està aconseguint que les seves fàbriques d’on surten els Mercedes, Wolsvagen, Audi, etc. comencen a minvar les comandes, es lo lògic. Qui eren els seus clients? Dons Grècia, Espanya, Portugal, Itàlia... i com que ha aconseguit empobrir-los tant i tant, dons ara no hi ha prou feina.

I tornem a Espanya,

Des que aquests senyors son Ministres hem  retrocedit a nivells de l’any 2003, per darrera de l’inici de la crisis. S’ha incrementat l’atur a nivells inacceptables mes del 26% de la població activa. S’han retallat els salaris dels funcionaris i dels treballadors. S’han congelat les pensions i s’han eliminat les compensacions per a l’increment del IPC, amb el que hem aconseguit empobrir la població espanyola fins a límits increïbles i inadmissibles, intolerables, com ha quedat dit anteriorment han aconseguit que una molt important part de la població estigui per sota del nivell de pobresa.

Però hem de ser optimistes, hi diuen ells, com que, en teoria estem sortint de la recessió, no de la crisi, dons seguirem fent retallades, seguirem prenent el pel als pensionistes amb increments de la pensió d’un ridícul 0’25% de 2 a 5 euros mensuals en funció de l’import de la pensió. Però, no tingueu por, el Ministres no s’abaixaran el sou, la Casa Real tampoc, els diputats encara menys.

El Senat seguirà sent el “cementiri dels elefants” allà on col·locar els alts càrrecs que deixen de estar en actiu però com que no saben fer res més i que podrien quedar a l’atur (permeteu-me que rigui) dons a pagar sous i pensions milionàries a tots el senadors, que no serveixen per res.

En fi amics, aquesta es la meva opinió serà més o menys encertada però es com ho veig jo.

M’agradaria pensar que si aconseguim ser un país lliure, una CATALUNYA LLIURE, UN ESTAT NOU A EUROPA, podrem tenir un govern i uns governants una mica més acceptables. Al menys els que tenim ara, quan surten al estranger no fan el ridícul i parlen anglès sense traductors.

06.11.2013