dimecres, 6 de novembre del 2013

ECONOMISTES. ES VERITAT EL QUE DIUEN?


DISQUISICIONS I INCONGRUENCIES DELS ECONOMISTES

Cada vegada que sento parlar a la majoria dels economistes la meva perplexitat és més gran. Si sents al Professor Niño Becerra, resulta que te presenta una sèrie de gràfics (en 3 setmanes els ha mostrat tres vegades) en els que, parteix de dades dels Govern Espanyol i d’acord amb això, resulta que fins l’any 2015/2016 no començarem a veure alguna millora en l’economia del país. A sota d’aquests gràfics i afegeix un altre amb les mateixes dades però del FMI, en les quals s’empitjoren totes les dades anteriors, inclús en un 50%.

Es a dir: Segons la font les dades s’assemblen com un ou a una castanya i pesi a aquesta incongruència, gosa dir que fins a l’any 2025 no arribarem a tenir un nivell econòmic similar a l’inici de la crisi. Sincerament no me puc creure ni una cosa ni l’altre.

Veiem: Es possible que les dades del Govern Espanyol estiguin maquillades per que sembli que ho estan fent bé. Ho accepto, encara que considero que es immoral.

Les dades del FMI no me les puc creure. Una institució internacional, que hauria de tenir els millors economistes del mon, resulta que en paraules de la seva President Sra. Lagarde, reconeix que les seves receptes per a Grècia, Xipre, i podem afegir Portugal, Itàlia i Espanya, han estat errònies, no han previst el que passaria en aquests països duent l’austeritat fins a xifres inacceptables i que han causat l’empobriment de la seva població fins a límits inadmissibles i ho diuen tan tranquils, sembla que el fet de que una gran part de la població pateixi fam, axis amb totes les lletres FAM, no els faci perdre la son, els es totalment igual. Com podeu comprendre no puc, de cap manera acceptar les dades que publiquen i crec que cap persona amb un mínim de seny tampoc.

Però seguim amb altres economistes que tenen càrrecs importants com son el Ministre d’Hisenda Sr. Montoro, del que diuen que es el pitjor Ministre d’Hisenda de fa mes de 30 anys.(Encara que ho va ser durant els anys 2000-2004) Suposo que, amb aquesta fama, poc es pot acceptar del que digui i menys tenint en compte, que menteix més que parla, tan aviat diu que enviarà un fons FLA (Fons de liquiditat autonòmica) com al dia següent diu tot el contrari. Tan aviat diu que hem sortit de la recessió  com, el seu mateix ministeri publica dades que el desmenteixen. Avui diu que els salaris no han baixat i al dia següent, ha de fer marxa enrere perquè, els seus propis subordinats ho desmenteixen i la UGT xifra en un 23% la pèrdua de salari soferta per els treballadors. Com podeu entendre, amb una persona axis, qui pot confiar?

El Ministre d’Economia, Sr. De Guindos, procedeix de Lehmann Brothers el principal implicat en la explosió de la crisis als Estats Units Of Amèrica, d’on va sortir rebotat. Aquest senyor era el Director a Espanya de Lehmann Brothers i que va fer fallida per la mala gestió dels seus dirigents. Crec que no cal dir res mes. No es pot creure res del que digui.

Dons bé, aquests dos senyors son els que, a més a més, de tenir la missió de dur a bon terme la nau espanyola en el procel·lós mar de l’economia mundial també tenen la, encara més important, missió d’assessorar al president Rajoy, que no te idea d’economia, es Registrador de la Propietat, per que prengui les decisions necessàries per que el poble espanyol pugui viure decentment. I està tan ben assessorat que tan sols fa cas del que li diu la Sra. Àngela MERKEL, que amb les seves receptes d’austeritat, està aconseguint que, el seu propi país, Alemanya, comenci a sentir la crisi en el seu poble. Amb milers de treballadors amb un sou de 400 a 500 euros mensuals, el que en diuen mini jobs i es que amb l’afany de empobrir el sud d’Europa per ser el CAP que no va poder ser Hitler, està aconseguint que les seves fàbriques d’on surten els Mercedes, Wolsvagen, Audi, etc. comencen a minvar les comandes, es lo lògic. Qui eren els seus clients? Dons Grècia, Espanya, Portugal, Itàlia... i com que ha aconseguit empobrir-los tant i tant, dons ara no hi ha prou feina.

I tornem a Espanya,

Des que aquests senyors son Ministres hem  retrocedit a nivells de l’any 2003, per darrera de l’inici de la crisis. S’ha incrementat l’atur a nivells inacceptables mes del 26% de la població activa. S’han retallat els salaris dels funcionaris i dels treballadors. S’han congelat les pensions i s’han eliminat les compensacions per a l’increment del IPC, amb el que hem aconseguit empobrir la població espanyola fins a límits increïbles i inadmissibles, intolerables, com ha quedat dit anteriorment han aconseguit que una molt important part de la població estigui per sota del nivell de pobresa.

Però hem de ser optimistes, hi diuen ells, com que, en teoria estem sortint de la recessió, no de la crisi, dons seguirem fent retallades, seguirem prenent el pel als pensionistes amb increments de la pensió d’un ridícul 0’25% de 2 a 5 euros mensuals en funció de l’import de la pensió. Però, no tingueu por, el Ministres no s’abaixaran el sou, la Casa Real tampoc, els diputats encara menys.

El Senat seguirà sent el “cementiri dels elefants” allà on col·locar els alts càrrecs que deixen de estar en actiu però com que no saben fer res més i que podrien quedar a l’atur (permeteu-me que rigui) dons a pagar sous i pensions milionàries a tots el senadors, que no serveixen per res.

En fi amics, aquesta es la meva opinió serà més o menys encertada però es com ho veig jo.

M’agradaria pensar que si aconseguim ser un país lliure, una CATALUNYA LLIURE, UN ESTAT NOU A EUROPA, podrem tenir un govern i uns governants una mica més acceptables. Al menys els que tenim ara, quan surten al estranger no fan el ridícul i parlen anglès sense traductors.

06.11.2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada