dimecres, 22 d’agost del 2012

CIUTADELLA EN FESTES - VIATGE ISTAMBUL (8)

  ACOTACIONS

 
L’any 2010 vàrem fer un viatge a Istanbul (Turquia) i després de visitar les magnifiques obres d’art que atresora aquesta ciutat a cavall entre Europa i Asia, com poden ser la Mesquita blava, el Palau Tokapi, Santa Sofia,  la cèlebre cisterna, etc..
Vam anar a visitar les Illes Príncipe, Excursió marítima per el Bòsfor, etc. etc..
Llavors recordant Ciutadella de Menorca, i els actes del 9 de Juliol, vam decidir anar a visitar La Torre GALATA, lloc que en el any 1558 van tenir presoners els captius de Ciutadella de Menorca quan va ser, pràcticament arrasada per els Turcs en una de las seves incursions com corsaris i bucaners
Tal i com el Capità Negrete descriu en l’anomenada ACTA DE CONSTANTINOBLA, l’heroi de la defensa de Ciutadella, van ser fets captius i traslladats a Istanbul essent presoners a la citada Torre GALATA. Encara que avui dia, i amb els segles transcorreguts ja no quede cap rastre visible i la torre te un restaurant i una magnifica vista d’Istanbul tant de la part europea com de la asiàtica. Crec que quan parlo de la sessió solemne de l’Ajuntament de Ciutadella el dia 9 de Juliol de cada any, val la pena afegir aquesta petita nota i les fotografies de la Torre.
TORRE GALATA
 
INTERIOR DE LA TORRE
 
 
 
POSTA DE SOL VISTA DALT LA TORRE
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada