dissabte, 11 de gener del 2020

NECESSITEM UNITAT?


UBI CONCORDIA, IBI VICTORIA

(ON ESTA L’ UINITAT, HI HA LA VICTORIA)
NECESSITEM UNITAT?
Aq Aquestes paraules atribuïdes a Publi us, ens fan una clara i precisa fotografia de la nostra actualitat política, tal vegada seia millor dir: de quina hauria de ser la nostra actualitat política.


Lamentablement avui ens sentim, una gran part dels catalans, orfes d'un lideratge clar. Carismàtic, amb empenta que pugui dur la nau catalana amb força, amb rumb clar i decidit i que tingui la personalitat que li permeti dur el timó amb seguretat i essent escoltat i seguit per la totalitat dels catalans, si més no, dels que desitgem esser lliures i viure en un país en què sigui possible parlar, fer cançons, escriure, sense estar pensant si hi haurà algú que et posi una querella, és a dir, que et permeti sortir de l'atzucac en què ens trobem, sotmesos a una repressió despietada i BRUTAL.

He pensat molt en les paraules de la exministre del PP quan va dir "hemos descabezado a los independentistas" i en bona part deia la veritat. Tenim els nostres líders a la presó o a l'exili i aquí, almenys, per al que es veu i com actuen ens queden gent amb molt bona voluntat, intel·ligents, amb ganes de fer coses, però els manca aquell do, aquella presència, el que en diem personalitats carismàtiques i d'això, desgraciadament anem molt curts. El nostre President hi posa tot el que sap, però NO ÉS UN POLÍTIC i llavors quan ha de fer valdre la seva personalitat política en vers els polítics espanyols, que tampoc no són gran cosa, però li duen una gran avantatja, ja que la política l'han viscut fa molts anys i no pot competir en igualtat de condicions. I axis diria el mateix del PDCATde ERC i de JuntsXCat. I aquest és el problema més greu que tenim en aquest moment.

Tot això ens du indefectiblement a una sensació d'orfandat que no ens permet analitzar correctament el moment social i ens du a una gran disparitat de criteris, que de per sinó són dolents, però que no ens permeten unir esforços i aconseguir la unitat que ens podria dur a la victòria final i que si seguim com fins ara cada dia és més lluny.

Malgrat tot, la unitat és factible si tenim clar que unitat no vol dir uniformitat, cada Partit ha de mantenir la seva fisonomia, la seva identitat , la seva ideologia i lluitar per mantenir tots els seus valors però sempre pensant en un objectiu superior. En el País, en Catalunya i treballar per aquest objectiu que ha de ser sempre la meta final.

Crec que els partits independentistes han d'aconseguir trobar, cada un d'ells, el LIDER capaç d'imposar la difícil unitat sense menysprear als altres i axis assolir anomenar un CAP que ens dugui a lluitar, de forma pacífica a l'objectiu amb què he titulat aquest escrit. Avui no gosaria dir qui podria ser aquesta persona amb la prestància, personalitat i carisma necessaris per dur a terme aquesta difícil i important tasca, aquesta és la feina dels Partits polítics. Ho aconseguiran? Fem-los confiança i pensem cada un de nosaltres com podem ajudar a fer que el nostre petit, en territori no en coratge, país que mereix esser lliure, per poder viure en pau sense tribunals polititzats que rompin allò  que nosaltres em volgut.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada