diumenge, 3 de novembre del 2019

DESCONSOL I ANGOIXA



CELEBRAREM BÉ EL NADAL?
Ja estem arribant a les festes de Nadal, una de les èpoques de l'any amb major transcendència i més plenes de solidaritat, convivència, amb els familiars i amics entorn d'una ben parada taula, amb bones viandes, un bon brou amb l'escudella tradicional i amb els canelons per Sant Esteve. Tot regat amb bon vi i cava de la terra. Cantarem Nadales, farem xerinola i el més petit de la colla ens recitarà la "dècima" i en acabat passarà el plateret. Tot això em grinyola una mica, ja ho veurem més endavant.
Haurem anat a la fira de Santa Llúcia per adquirir quelcom alguna figureta del pessebre rompuda l'any passat, una miqueta de molsa i quatre llums per poder muntar el pessebre amb les muntanyes de suro, el paper de plata per fer el riu, i un paper blau amb uns núvols pintats per fer el fons del nostre pessebre i tot cofois el col·locarem en un lloc de relleu al menjador de casa.
Llavors ja ens sentirem ben disposats per rebre la família, els avis i la canalla pe gaudi de les festes.
Tot això ho fem cada any, però enguany hi ha coses que ho fan distint de temps enrere, ja que hi ha circumstàncies que malmeten aquesta bonhomia, aquest clima de bona estada, d'harmonia i bàsicament són dos fets d'enorme importància.
No podem oblidar que degut en part a la gran crisi econòmica i en gran part a l'actuació, millor dit, a la inoperància dels poders públics la taxa de pobresa al nostre país ha arribat a límits intolerables i per tant quan seiem a taula, a la taula abans descrita farem bé en pensar si em fet allò que ens podem permetre i si podem fer quelcom més per pal·liar una mica la seva situació i a ser possible alegrar un poc les seves vides en aquests dies tan assenyalats.
També hem de pensar en aquells compatriotes, alguns, tal vegada, fins i tot amics que per mor d'una injusta sentència es troben privats de llibertat i que ja fa més de dos anys que són a la presó i encara els hi resten molts anys per acabar amb aquest patiment i els que encara que no estan privats de llibertat sí que són a l'exili i no poden celebrar les Festes amb la família i amics.
Jo no sóc ningú per esmenar la plana al TS, peròsí que puc estar en desacord amb la sentència, en considerar que es tracta més d'una venjança que no pas de fer justícia. Crec que es tracta més d'eliminar el moviment independentistes i impedí que sorgeixin nous líders encara que obliden que per molt que facin en contra, sempre hi hauran més de dos milions de catalans que no acceptem l'actual statu quo amb Espanya i que és imprescindible establir una taula de negociació amb bona voluntat pe poder arribar a acords en els quals totes dues parts estiguin disposades a cedir en algunes posicions, no oblidem que una negociació és, en gran part, la possibilitat d'escoltar, estudiar i presentar noves ofertes que puguin esser acceptades per l'altra part i per tant ha de ser tan perllongada en el temps com sigui necessari i sense cops a la taula.
Si ho pensem més a fons, jo no voldria trobar-me mai en la tessitura d'haver de dictar una sentència contra homes i dones que saps, en consciència, que són bones persones i que el gran crim que han comès és de tipus contra la concepció de l'Estat, si és que l'han comès, són gent que no han assassinat, no han robat, no han fet cap malifeta de verdadera importància i, en canvi, han estat condemnats a penes superiors a la d'un assassí. Jo crec que matar, prendre la vida d'una persona, és un crim que mereix una pena mes gran, que la dictada contra els considerats, per ses Senyories, com a sediciosos. Senyors Magistrats: Podran celebrar el Nadal sense un petit patiment dins el seu cor, jo tindria un cert remordiment, encara que poden i ho faran emparar-se en el judici celebrat i que consideren totalment just i tenen l'avantatja que no es pot recorre a cap altra instància superior.
És per tot el dit que em grinyolen les celebracions de Nada li sento un cert desconsol i angoixa en veure el meu petit país tan ofegat, amb un govern que quasi no fa res més que núvols de fum en lloc de ser conseqüent amb la seva força i no permetre els abusos i haver de patir tanta repressió injusta.
Malgrat tot celebrem Nadal i Sant Esteve i Cap d'Any i Reis que el ,mon no s'acaba i la millor forma de lluitar és essent nosaltres mateixos i seguint les nostres tradicions amb la família i amics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada