dilluns, 6 de novembre del 2017

P R E S Ó ¡¡¡

DICTATORIS,De legislatione et edictorum


Començo amb aquestes paraules en llatí que crec que, fins a cert punt, poden resumir moltes de les coses que estan passant al nostre petit país, amb jutgesses que engarjolen persones innocents tan sols perquè discrepen del seu pensament i llavors fent cas d'un Fiscal, anomenat pel Govern i reprovat per el Congrés dels diputats, a l'igual que el seu cap jeràrquic, el Ministre de Justícia, també reprovat per al mateix òrgan que pretenen que acceptem la seva autoritat quan la seva credibilitat l'han arrossegat pel fang amb les seves conductes, crec que aquesta actitud té molt de dictadura i molt poc de democràcia.

Jo no vull defensar el Tribunal Suprem, ni tampoc atacar-lo però almenys, el Jutge que instrueix la causa contra la Presidenta del Parlament i cinc membres de la mesa ha estat al cas i ha acceptat que en 24 hores era quasi impossible embastar una línia de defensa coherent que permeti dur el Tribunal a una actuació justa i no manipulada pel Fiscal a què he fet referencia al començament.
Per contra, la també esmentada jutgessa no ho ha permès i ans al contrari, ha negat aquesta petició i per tant ha deixat quasi indefensos els acusats i els ha enviat a la presó, com també va fer amb els Presidents de dues organitzacions ciutadanes.

Per més demostració, quasi de venjança, hem de tenir en compte que una gran majoria de juristes, catedràtics, professors de dret penal consideren que hi pot haver prevaricació, ja que segons sembla no té la competència per jutjar aquests presumptes delictes i per tant estaria actuant sense la autoritat que vol representar i per tant sabent que no ho pot fer.

A més, segons sembla, tampoc és prou justificat l'auto d'empresonament, ja que, segons diuen els entesos, no es donen les circumstàncies que permetrien la privació de llibertat, amb presó incondicional preventiva.

Llavors ara ens trobem que gràcies al Govern, al PP, al PSOE/PSC i a C's, , el govern espanyol ha aplicat un article de la Constitució Espanyola que no havia estat desenvolupat ni mai utilitzat, per aconseguir mitjançant dubtoses i maquiavèl·liques disposicions el que no han volgut solucionar amb diàleg, amb posicions polítiques obertes i amb ganes d'arreglar el problema del poble català.

Ja fa massa temps que s'han tancat de banda i ara ja no hi ha una solució fàcil per poder sortir de l'atzucac en què ens han ficat, entre tots, però en gran part per la intransigència i manca d'intel·ligència política dels governs espanyols que mai han volgut cercar una sortida negociada a les moltes vegades que se li ha presentat per part del Govern Català i això és imperdonable.

Sols cal veure la resposta del jutge belga enfront del mateix problema, aquí presó incondicional preventiva, allà llibertat amb una lleugera condicional de no sortir de Bèlgica i estar disponible si són citats pel Jutge. Evidentment no hi ha color, un és un Jutge d'un país democràtic i l'altre ho és d'un país amb una molt dèbil i poc desenvolupada democràcia. I per desgràcia aquesta és la democràcia que gaudim a Espanya, gràcies als partits polítics que patim.

Vull acabar amb un record i solidaritat amb els innocents empresonats i l'esperança de poder veure'ls aviat lliure i amb tots els seus drets.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada