dijous, 27 de març del 2014

VERITATS? INCOHERÈNCIES? ¡JUTGEU!

INCOHERENCIES

Se estan produint una sèrie d’esdeveniments importants  en la geografia espanyola, vull dir a l’Estat Espanyol, que no sembla que siguin valorats en el seu just termini, mes aviat queden una mica difuminats dins de la continua gresca que provoca el Govern espanyol i les seves continues invocacions a la legalitat constitucional, la major part de les vegades sense que vingui al cas, però que no son mai endebades, sempre tenen un fi, tan subtil i vaporós, que quasi no se’n  adona ningú.

El Ministre d’Interior, jo diria que s’endú la palma amb les seves lleis que està proposant i aconseguint que s’aprovin, si més no, dins del Consell de Ministres i d’això a les Corts tan sols hi ha un pas.


Per exemple: Que la policia actua amb violència inusual i sense mesura, dons fem un apartat a la Llei de Seguretat Ciutadana que prohibeixi fer fotos del fet.  No que es reguli l’actuació policial amb un sentit de mesura i de competència d’acord amb la realitat dels fets que promouen la seva actuació. No, no, aquí del que es tracta es de que no hi hagin proves de la mala praxis de la policia.

******************

Un altre exemple: Que la gent s’atipa de que, el Govern no els hi faci cas i decideixin anar a protestar a casa d’un Ministre o d’un diputat o tan sols d’un alt càrrec polític, el que en diuen scratching  doncs a la Llei i afegim un apartat declarant aquest fet com a delicte i per tant sotmès a la justícia i encara si pot afegir una multa desorbitada en el seu import.


Per sort, sembla, que el CGPJ li ha dit que moltes de les coses que gosa imposar o ho pretén, serien inconstitucionals i, per tant, els hi tomarien. Segons sembla ha decidit revisar l’esborrall i eliminar moltes, o algunes d’aquestes “idees” .

*************

Un altre exemple. Que volen que el català desaparegui de l’ensenyança a Catalunya, doncs el Ministre de torn, el impagable Sr. Wert (la veritat es que està una mica verd per ser ministre) dons es treu de la màniga una Llei que, entre altres bajanades, diu que s’ha de espanyolitzar els nens i nenes catalans. Crea una nova Historia de Espanya feta a la seva mida o, més ben dit, a la mida del seu “Caudillo” que sembla que és qui l’inspira i intenta eliminar la immersió lingüística que tan bons resultats ha donat i que fa que els alumnes acabin l’escola amb el mateix nivell de català que de castellà.

*************


Un altre de bona: Que estan en suspensió de pagaments les autopistes de Madrid, degut, està clar a que han de competir amb autovies “gratuïtes” fetes per ells mateixos, doncs  ja tenim la solució; fem un ens especial públic que pagui (tots nosaltres) els mes de 4500 milions de euros que han caigut al furat d’alguna butxaca propera. Amb això aconsegueixen que els catalans paguem per circular dins de Catalunya i, a més a més, paguem també el desori de les autopistes de Madrid.

************

Que Alemanya vol una Llei que la Constitució no la permet, doncs en una tarda/nit es modifica la Constitució sense formularis de cap mena, ni referèndums ni res de res. Es posen d’acord Rajoy i Rubalcaba i es salten a la torera el que podria desitjar o voler el poble espanyol. Ells ho decideixen i MODIFIQUEN LA CONSTITUCIO la intocable, la sagrada Constitució. I apa a carregar amb una nova Llei que ens va deixant més i més pobres a tots els espanyols i naturalment també a nosaltres els catalans. I lo més gruixut es que en Rajoy i el seu partit NO VAN VOTAR A FAVOR DE LA CONSTITUCIO.

*****************
La darrera i no per això menys important es la sentencia del TC referida a la declaració de sobirania del poble català feta al Parlament de Catalunya i que el PP va dur al Constitucional i aquest Tribunal, format per jutges designats a dit per els mateixos partits que reproven la declaració del Parlament, ha dit que la declaració de sobirania del poble català es inconstitucional i qui son els que diuen això? El President Mas ha fet saber, en la sessió parlamentaria, algunes de les dites i declaracions escrites dels Jutges del TC, començant per el seu President que ha estat militant del PP fins el seu nomenament, i d’altres que, avui, encara treballen per la FAES.

Aquí van un parell de “perles” per tenir una petita noció del que parlo.

Don Francisco Pérez de los Cobos President del TC.

 “Que la reforma del Estatut de Autonomía catalán, cuya tramitación se ha aceptado en las Cortes, representa un verdadero órdago para la estabilidad constitucional, y no conozco ningún jurista digno de tal nombre que se atreva a afirmar lo contrario (...). Pero el Estatut y sus excesos no son, a mi juicio, el principal problema sino una manifestación del mismo. El verdadero problema, y creo saber de qué hablo, es que, como consecuencia de errores del pasado, varias generaciones de catalanes han sido ya educadas en el desprecio, expreso o tácito, hacia la cultura española, y el Estatut es la primera manifestación política de ese desprecio”.

Pedro José Gonzalez Trevijano:

“En nuestra España constitucional no existe hoy más que una Nación política, la Nación española (...) Una Nación configurada como Estado, es decir, como organización política y jurídica soberana integrada por un pueblo y establecida sobre un territorio. La soberanía solo es así predicable de la Nación española, conformada institucionalmente en el estado español, y asentada sobre la totalidad del pueblo español (...) Una Nación pues, la española, que se muestra como la exclusiva titular del poder constituyente y primigenio fundamento de la Constitución. Ésta es la cuestión esencial”.

“Y qué me cuentan de Cataluña, donde se confirma el error de haber auspiciado una reforma del Estatuto de Autonomía, que no solo no ha satisfecho las expectativas, sino que ha impulsado una radicalización de la clase política. El inclasificable Carod Rovira pide también su referéndum de secesión de una explotada Cataluña por una madrastra Nación española. (...) La pretensión de celebrar un partido de fútbol entre las selecciones de Cataluña y Estados Unidos es así una excusa más para seguir incidiendo en lo que nos separa. Y qué quieren que les diga de las declaraciones de Puigcercós: Cataluña debería pedir abandonar España!”.

I personatges com aquests son els que formen el TC, son els que han da dir si una Llei es constitucional o no, però si no son imparcials, si tenen la ment totalment imbuïda del pensament franquista i feixista, tan sols cal llegir algunes de les moltes perles que es troben en els seus llibres i articles a diaris i revistes. Com podem acceptar el que diuen aquests jutges? Jo no puc acceptar-ho jo sempre he cregut que un àrbitre ha de ser, per la simple essència dels seus actes, imparcial i aquests no ho son.

**********

I pensar que encara li queden dos anys amb aquest Senyor “NO” Bufff...

Marxem ja amics, i torno a posar els versos que tant m’agraden



On ets, Espanya? - no et veig enlloc.
No sents la meva veu atronadora?
No entens aquesta llengua - que et parla entre perills?
Has desaprès d'entendre an els teus fills?
Adéu, Espanya!






dissabte, 15 de març del 2014

NERVIOSISME A MADRID? SI

ESTAN NERVIOSOS I DIUEN BAJANADES

Podria començar per el Sr. Pere Navarro, està nerviós, molt nerviós, i no para de dir ximpleries i bestieses, però, fins i tot, fa riure. Aquests dies ha deixat anar unes quantes perles, les aniré comentant i veureu que, si no fos tan patètic, realment faria riure.

Diu: Els informes del Sr. Margallo no fan res més que intentar la divisió dels catalans, amb això estic d’acord, però, després ho compara amb la ANC i llavors ja no puc estar d’acord, ja que no se semblen ni en el color del paper.

Diu que no hi hauran mes inversions d’empreses foranies, ja que s’ho estan pensant molt seriosament abans de decidir invertir un sol euro a Catalunya sense saber que és el que realment passarà i què, per tant, paralitzen els seus plans d’inversió al nostre país.

Be, dons si critica el Sr. Margallo per dir això mateix, no me lliga; o be està d’acord o en desacord però ambdues coses a l’hora no.

 Encara què, per altre banda, quan diu això, resulta que és coneix la noticia de que tres grans multinacionals com son H&M, FERRARI i AMAZON, estan disposades a invertir un munt de milions a Catalunya i, segons sembla les deliberacions estan prou avançades. No te remei aquest home

*************

A més a més li creixen els problemes interns. Fins i tot un home del seu partit (PSOE) el que va ser President de Madrid, el Sr. Leguina, diu que el PSC ha agafat una deriva que tan sols el pot dur a desaparèixer de l’escena política. Un altre plantofada Sr. Navarro, i li diu un “amic”.

L’esmentat Sr. Leguina, com avui dia quasi tots els socialistes quan parlen de Catalunya o dels catalans, deixen anar algunes perles que no tenen desaprofitament  i si  no s’ho creuen vegin que diu el Sr. Leguina: “Quan veig el Sr. Mas a televisió el veig com Mickey Mouse fent d’aprenent de bruixot a la pel·lícula Fantasia”  No me direu que no es una perla. No es pot fer més el ridícul i a més a més, jo li diria que se’n riu d’un President de Catalunya, que, al menys fins ara, encara es el màxim representant de l’Estat a Catalunya. I no passa res.

Aquest senyor també acusa al Sr. Rodríguez Zapatero de ser el culpable del que passa a Catalunya, segons ell, Zapatero va alentir els nous Estatuts i això va comportar tot l’enrenou d’ara. No direu que no es brillant.

*************

Un altre que ho fa fora del test, ja m’enteneu, el President de les Corts d’Aragó, el Sr. José Angel Biel Rivera, demana que es requisin les urnes del dia 9 de novembre per evitar que fem la consulta, suposo que voldria que vingués l’exèrcit, a requisar les urnes. A més a més és permet donar la solució al problema de Catalunya; segons ell és una qüestió de tenir paciència i, en tot cas, aplicar la llei. Per el que és veu ha inventat la sopa d’all, lo de tenir paciència és el que fa l’ínclit Mariano Rajoy, es a dir, fer veure que no passa res i que ja ens barallarem entre nosaltres i lo d’aplicar la llei, ja fa besa de tant sentir-ho, que no home que no, que ho farem be, no pateixi.

************

El Ministre Sr. Margallo, jo el tenia per un home intel·ligent, amb una base cultural extraordinària, un home d’idees clares, de visió de futur, demòcrata, en fi, un home ben preparat per aquest càrrec, tal vegada un dels pocs ministres que realment semblaven preparats, però ja m’ha fet canviar d’opinió, després de tots el informes que ha anat enviant a les ambaixades espanyoles, crec que ha renunciat a la seva intel·ligència i a passat a ser “la voz de su amo” El què demostra que segueixen estan nerviosos tots, perquè intel·ligent ho es.

No obstant, el Sr. Margallo, fent gala de la seva, innegable intel·ligència, en el seu darrer informe, ple de plagues bíbliques, de que anirem a parar a un altre galàxia, que serem uns paries del mon, que ens trauran de la UE., que perdrem el 20% del PIB, etc. etc. ha fet un gir, no pot oblidar que es llest, i a reptat al Govern de la Generalitat a debatre aquest informe amb dades empíriques i demana un “alto el foc” verbal amb el tema del sobiranisme. Doncs be, els partits sobiranistes, han acceptat el repte i li demanen que vingui al Parlament per debatre el seu informe i totes les moltes estupideses que han anat dient els seus correligionaris, però encara està per veure si vindrà ell al Parlament o, com sembla ser, enviarà qualcun dels seus funcionaris del Departament. Ja veurem en que queda tot això, però, al menys, te com una petita escletxa per on podríem, al menys, tractar de tu a tu, el tema de la consulta i de la independència lo que ja seria molt, no deixa de ser un petit indicador que, al menys, ja no es tot NO,NO, alguna cosa es mou a Madrid.

****************

 Per altre banda, i seguin amb el fil de que estan molt nerviosos, hi ha tres diaris de Madrid, La Razón, El Mundo i ABC, evidentment grans catalanistes i que ens estimen molt, moltíssim, tant que demanen, descaradament que el govern actuï sense més demores, i quasi deixen caure que si es necessària la Guardia Civil o l’Exercit doncs que endavant. També demanen que la ANC sigui dissolta. La veritat es que estan molt nerviosos.

*************

Però nosaltres a la nostre, poc a poc i bona lletra, anem carregant la nostre motxilla de raons, de negatives, de menyspreus, d’amenaces, i quan sigui ben plena, llavors serà el  moment de enviar a tots aquests ministres, directors generals, alts funcionaris, i directors de diaris plens de mentides, a pastar fang i declararem la independència del nostre poble. No oblidem que tenim un líder en el que molt pocs hi creien i que ha demostrat que es un  líder ferm i que no fa ni un  pas enrere. Endavant PRESIDENT. Sense por, no gosaran fer-li res, darrera nostre, encara que no ho sembli, tenim Europa i deixaran que Rajoy i els seus cometin cap barrabassada.

He volgut afegir unes paraules del nostre President que crec que amb una gran ironia van respondre al Ministre Garcia Margallo, dient-li que "Com que Espanya es una unidad de destino en lo universal dons ja existia abans del -Big.bang- i per això poden dir qui estarà per els segles dels segles voltant per l'espai sideral"  La veritat es que lo de la unidad de destino... que ja m'ho deien a l'escola i que mai mai entendre que volia dir, m'ha fet gràcia i per això m`he permès de fer aquest afegitó a l'escrit. Perdoneu els que ja l'havia-ho llegit.


VISCA CATALUNYA LLIURE




dissabte, 8 de març del 2014

SEMBLA QUE SI; S’HAN TORNAT BOJOS

SEMBLA QUE SI; S’HAN TORNAT BOJOS


Començaré amb unes declaracions del Secretari General del PSC, Sr. Pere Navarro, en les que diu que el fet de que cada dia hi hagin noves desercions en el “seu” partit (veritablement sembla que sigui seu) son degudes a la crisi econòmica, és a dir, els que marxen ho fan perquè no poden pagar les quotes d’afiliats. ¡Home! Rebaixa les quotes i no marxaran. Encara que això seria en va, ja que marxen alguns càrrecs importants del partit, que no crec que tinguin problemes econòmics, si més no, com per deixar de pagar les quotes i puc citar personatges de la vida política com poden ser el Sr. Ernest Maragall o el Sr. Toni Comin, a més d’altres que no cal citar.

No serà, Sr. Navarro, vostè mateix, la seva persona, el que els fa marxar?. No serà la manca de confiança en el seu projecte de partit, en el seu abandonament de les arrels catalanes del seu partit i que vostè menysprea sempre que te oportunitat? No serà que no hi ha qui entengui el seu projecte “federalista”? No serà la seva incondicional servitud vers el PSOE? Potser que hi penses clarament, amb la ment oberta i llavors entendria que no son tan sols els diners, que hi ha altres evidencies, altres motius, altres raons o motivacions que fan que aquest degoteig de afiliats.

Ara ha sortit dient que un altre partit, Esquerra Republicana de Catalunya, va  contra del PSC i gosa dir això, sembla que degut a que una bona part dels afiliats del PSC marxen esfereïts, aterrits, horroritzats del que fa el PSC i van a parar a ERC. Be, ja no recorda quan vostè i el seu Partit PSC eren tan amics amb ERC, amb el Sr. Carod Rovira, que van arribar a formar govern, posant com a President el Sr. Montilla, en contra del Sr. Mas que era qui havia guanyat les eleccions. Ja no ho recorda això? Te mala memòria. Li recordo, en deien el “govern tripartit”. Llavors, com que el vent bufava a favor, tot eren flors i violes, però ara, com que li toquen el crostó per no saber ser al seu lloc de debò, ara son enemics. La veritat es que fa pena la seva patètica persona cada vegada que surt a fer alguna declaració. És que no n’encerta ni una sola. Veritablement es de bojos

**************

La Senyora Soraya Sáenz de Santamaria, per el que sembla, ja ens ha concedit la independència, doncs l’altre dia va fer unes declaracions respecte al desgavell que han muntat de nou amb la nova legislació referent al riu Ebre, una espifiada més d’aquest govern, i te la barra de voler defensar amb arguments que son total i absolutament fora de lloc aquesta nova bajanada amb referencia al Pla Hidrològic del riu Ebre, però se li escapa, te un lapsus freudià, i diu en un tuït que “Ha sido aprobado el Plan Hidrológico de la parte española del Ebro”  L’altre part del riu NO ES ESPANYOLA, es catalana i per tant, si no és espanyola és perquè pertany a Catalunya, i si no fóssim independents diria, en tot cas, de la part de la C.A. de Catalunya, però ¡NO! No en parla d’això, per tant, segons les seves paraules ja tenim la independència tant somiada. Veritablement es de bojos.

****************

Tal i com vàrem veure publicat,  més d’una trentena de Jutges de Catalunya van firmar un manifest en favor de la consulta per decidir el futur de Catalunya i indicaven, raonadament, que podia ser autoritzada sense cap tipus de problema i dins del marc de la Constitució. Aquests valents Jutges, han rebut bufetades fins i tot en el carnet de identitat i mai millor dit, ja que un diari de la caverna mediàtica ha publicat els DNI d’aquests Jutges. I jo me pregunto: Un diari te accés a arxius de la policia on estan registrats els DNI de tots els espanyols? Un diari pot publicar el DNI de cap persona, no ja d’un Jutge,! No¡ de qualsevol espanyol? Això es pot tolerar? I la Fiscalia perquè serveix? Es que no es un atac inacceptable a la privacitat personal? Es que no és pot definir com un delicte contra la intimitat?. Doncs be, la Fiscalia, hores d’ara no ha fet res, sembla que estan tan absorbits per el tema del Barça que no tenen temps per coses de tan nímia importància. Veritablement es de bojos.

************

L’aeroport de Castelló, l’aeroport sense avions, l’aeroport que te un furat patrimonial de mes de 65.000 milions d’euros, l’aeroport que pesi a no tenir ni avions, ni passatgers, ni possibilitats de que aterri cap avió, mantén, això si, un equip format per un cap de manteniment, tres subordinats i tres treballadors, que cobren mensualment i segons diuen al voltant dels 6 milions de euros anuals entre tot l’equip. Doncs be, aquest aeroport, somni megalòman del Sr. Fabra, ara volen encarregar la seva posta en funcionament i la seva gestió a una empresa canadenca anomenada SNC-Lavalin, que tan sols està a la llista negra del Banc Mundial per corrupció, per suborns, amb infinitat de causes judicials pendents. I esta clar, es allò de “Dios los cria y ellos se juntan” si veiem la quantitat de temes de corrupció del PP a València, cas Gürtel i d’altres, entendrem que intentin donar la gestió d’aquest simulacre d’aeroport a una multinacional quebequesa d’aquesta categoria, potser així pugui caure alguna que altre comissió. Veritablement es de bojos.

****************

Un altre de inversemblant, jo sempre havia vist que els toreros destacaven per el seu valor i per el domini del dit “arte de Cúchares"  i no tenien, en general, cap tipus de estudis mes enllà de les quatre regles i algun d’ells ni tan sols això, lo qual no ho dic com a demèrit, tan sols ho faig constar. Doncs be, sembla ser, segons un diari ben informat i que fa gala de les seves primícies, més o menys contrastades com es El MUNDO, hi ha un torero que ha estat anomenat professor universitari, si, si, ho han llegit be, es tracta de EL JULI, el Sr. Julián Lòpez Escobar, el qual se’l disputen Universitats de la categoria de la Complutense de Madrid, la Universitat de Salamanca, la Universitat de Màlaga i tal vegada alguna més. I quina docte matèria acadèmica impartirà aquest “matador”? doncs sembla ser que son dos: CULTURA TAURINA i METODES DE MOTIVACIO PER ESTUDIANTS. I els recomano, si tenen oportunitat sentir alguna entrevista que han fet a EL JULI, (es poden trobar a youtube) no tenen desaprofitament. Veritablement es de bojos.

************

El ínclit i mai prou ben ponderat Sr. D. José Antonio Monago Terraza, President de Extremadura, ha aconseguit mitjançant els serveis de la Conselleria de Economia de la seva Comunitat Autònoma, un sistema de balança fiscal segons el qual Catalunya, no sols no es solidaria, no es donant de recursos per el fons comú, no te cap tipus de greuge fiscal, no, segons ell, Catalunya es la primera Comunitat Autònoma en el ranking de perceptors de diners públics amb més de 4.300 euros per habitant. Dons be, això no es el pitjor, es encara més aberrant que el propi ministre Montoro l’hagi avalat, donant-li suport, encara que en honor a la veritat, i d’una manera subtil, sense escarafalls, la Vicepresidenta del Govern ho ha matisat dient que quan s’acosta un canvi de format en la finançament de les CC.AA. totes escombren cap a casa. No obstant voldria recollir les paraules del nostre President referides a aquest tipus de manipulació i que li  pregunta el Sr. Basté en l’entrevista que li va fer fa pocs dies referent  a la seva opinió envers el que diu el Sr. Monago i diu així: “La ignorància es molt atrevida”, Realment me reafirmo. Veritablement es de bojos.


Ho veieu com no podem pertànyer a un país de bojos? No hi ha altre camí, no hem de marxar, no, hem de fugir i com mes aviat millor.