dimecres, 20 de març del 2013

LA CERVESA (TEORIA)


TEORIA DEL BAR I LA CERVESA

Un ramat de búfals sols pot moure’s tan ràpid com es mou el mes lent y, quan el ramat es caçat, son els mes lents i dèbils, que sempre son al final del ramat els que moren primer.

 

Es una selecció natural bona per tot el ramat, ja que la velocitat general i la salut del conjunt millora amb la mort regular dels seus membres més dèbils.

 

D’igual forma, el cervell humà pot operar tan ràpid com la seva neurona mes lenta.

 

El consum excessiu d’alcohol, com tots sabem, destrueix les neurones, però, evidentment ataca a les més lentes i dèbils en primer lloc.

 

En aquest sentit, el consum regular de cervesa elimina les neurones més dèbils, fent, constantment que el cervell sigui una màquina més ràpida i eficient.

 

El resultat d’aquest profund estudi epidemiològic, de la Universitat de Oxford, verifica i valida la relació causal entre les anades de borina, gresca o barrila de cap de setmana i el rendiment acadèmic de matemàtics, enginyers, advocats, químics, etc.. Tanmateix explica el per què, pocs anys mes tard d’acabada la universitat i un cop contret matrimoni, la immensa majoria dels professionals no poden mantenir els nivells de rendiment que tenen els que acaben la seves carreres i ells mateixos quan la van acabar.

 

Sols aquells, pocs, això sí, que persisteixen en el estricte regiment de voraç consum de la cervesa, o qualsevol altre beguda alcohòlica, poden mantenir els nivells intel·lectuals que van aconseguir en els seus anys de estudi a la Universitat.

 

Per això, fem una cria a les armes. Mentre el nostre país està perdent el seu potencial intel·lectual nosaltres no podem restar quiets a casa, sense per res.

 

VISCA LA CERVESA . ANEM AL BAR.
 
 
 
 

dimarts, 19 de març del 2013

außenn-politik (politica exterior) es en catalá


Die politische außerhalb Deutschlands

(La política exterior alemanya)

 

Ja començo a estar tip de tenir la sensació de que un esser, que no es del meu petit país, ni tan sols, d’Espanya, sigui qui mani tota la política europea.

Vist el que ha passat a Xipre, la Sra. Angela Merkel, hauria d’esser processada o com diuen per aquí, al menys imputada, per prevaricació. Ha permès, o obligat, no està molt clar, que al poble de Xipre, la anomenada TROIKA europea, des de Brussel·les hagi ordenat el ROBATORI a tots els xipriotes que, d’una manera o altra tinguin un compte bancari.

Això, si me permeten, es un atracament en tota regla. Es contrari a les Lleis Europees, no es pot prendre ni un sol cèntim d’euro a ningú que tingui un estalvi inferior a 100.000 €, està garantit per Llei, i a Xipre ho han manat aquests senyors, que tot sigui dit, segueixen vivint com a reis a costa del poble que els ha elegit, i que tan els hi fa si una persona mort de gana, o se suïcida al veure que ho ha perdut tot.

Ara sembla que vist l’atracament que anaven a fer, podria ser que aquells que tan sols tenen menys de 20.000 € no haurien de pagar, es ha dir, no patirien el robatori. Però, es que es igual, ni de 20.000, ni de 1 € està garantit per Llei i si es toca, si s’imposa aquest diguem tribut, es un robatori igual, i  anar contra la Llei sabent-ho es prevaricació i qui ho mani ha de anar a la presó.

I ara ve el mes greu, han fet una prova pilot amb el país mes petit d’Europa, per, creuen ells o la Sra. Angela Merkel, que axis no tindrà tanta repercussió en  tot l’àmbit mundial. La veritat es que no m’ho puc creure.

Alemanya, al començament de la crisi, tot eren flors i violes, ells seguien estan sent els país més ric, més ordenat, sense corrupció, eren l’exemple per a tots els altres, especialment per els que ells anomenen PAÏSOS DEL SUD, es a dir, i per aquest ordre, Grècia, Portugal, Espanya i Italià (França es molt a prop, però no tenen prou pebrots per atacar-los). Però les coses estan canviant, De que vivien els alemanys? De l’exportació, especialment als països del Sud. I ara que?, qui pot comprar cotxes alemanys? Mercedes, Volkswagen, Opel,  BMW, etc.? A qui poden continuar venen tots els seus productes? El cert es que ja començant a preocupar-se, Alemanya està tenint indicis, o quelcom mes que indicis que la recessió està trucant a la seva porta. I es que, amics meus, exigir tantes i tantes retallades, arriba un moment que ofegues les economies dels països que t’han de comprar i permetre que segueixis sent el país mes ric.

Ara sembla que intenten fer-se enrere i donar mes temps a les economies dels països DEL SUD per arribar a les xifres de dèficit que ells consideren que son les bones.

Ja està bé, que hi pensin una mica en canviar la POLITIK d’austeritat, però, s’han adonat una mica tard. COM PODRAN RETORNAR L’ENORME MASA DE DINERS QUE HAN TINGUT QUE DEMANAR AQUESTS PAÏSOS?. Estan hipotecats fins a les orelles, no tenen un ral i a més, la seva economia es per terra, han aconseguit que cada dia que passa hi hagin mes aturats, sols cal veure el cas d’Espanya, quasi 6.000.000 d’aturats. Si tota aquesta gent han d’aconseguir una feina que els hi permeti viure i pagar el  que deuen. Quants anys son necessaris? Si les industries han estat desmantellades, si cada dia que passa hi ha mes comerços tancats, com podrem arrencar? Si el nostre Govern no pot pagar ni tan sols els seus funcionaris, la despesa farmacèutica, els seus proveïdors, com es por subsistir?.

I tot això, gràcies a la AUβEN-POLITIK de la Sra. Angela Merkel que ha intentat fer, per la via econòmica, el que no va poder fer el seu compatriota per la via de la guerra. Ja sé que no tota la culpa es d’Alemanya. Ja sé que, especialment al nostre país hem viscut per damunt de les nostres possibilitats. Ja sé que hem fet moltes obres inútils, aeroports, línies d’AVE. Ja sé que el nostre país es el que te mes parcs temàtics i que sols hi un que guanya diners i que, quina casualitat es a Catalunya,  etc. Ja sé que la bombolla Inmobiliaria la han fet els nostres Bancs. Tot això ja ho sé, però, de lo que me queixo es de que no s’ha posat el remei oportú, no s’han fet les coses bé.

Me pregunto i no tinc més que una resposta, Per què hem anat a salvar tants Bancs amb diners que no tenim i que els hem de pagar amb interessos, que quan jo estudiava eren usura, dons ho tinc ben clar, per que els Bancs, que no cal dir noms, els sabem tot-hom, estan regits, i els seus millors clients formen part de la oligarquia dels amics del Gobierno, tan d’aquest com de l’anterior i, està clar, ¿no?.

Si en comptes de llençar mils de milions d’euros a la Banca en General, (no oblidem que els petits estalviadors fins a 100.000 € estan coberts i garantits) els hagéssim utilitzat per salvar l’economia, per ajudar a la petita i mitjana empresa, per ajudar a tots aquests aturats que han perdut, fins i tot la seva llar, probablement no estaríem tan a prop de que TAMBÉ A NOSALTRES ENS ARRIVI EL “CORRALITO” DE XIPRE.

I acabaré amb unes paraules bíbliques, dirigides a tots els que volen ser salvadors de la pàtria i a tots els polítics que, per desgracia tenim a Espanya. QUI ESTIGUI LLIURE DE PECAT QUE TIRI LA PRIMERA PEDRA.

Salutacions cordials i com no pot ser menys

 VISCA CATALUNYA LLIURE

dilluns, 18 de març del 2013

MES MENTIDES


SEGUIM IGUAL: MENTINT

 

Hem tingut la noticia esfereïdora del que ha passat a Xipre, hi ha algú amb dos dits de seny, que pugui dir que això no es un robatori, un atracament. Es increïble que uns senyors (d’alguna manera els hem d’anomenar, encara que recordo allò de que de porc i de senyor s’ha de venir de mena) asseguts a les seves poltrones de Brussel·les, puguin decidir si li poden robar a un pobre treballador de Xipre (avui es Xipre, demà...) que tingui estalviats 10.000 euros, per un cas, i que per la voluntat d’uns LLADRES DE COLL BLANC, POLITICS QUE NO HI VEUEN MES ENLLA DEL SEU NAS, BANQUERS QUE HAN ROBAT MES QUE HAN DIRIGIT ELS SEUS BANCS, aquest treballador xipriota es pugui trobar que tan sols ni queden en el seu compte 9.325.00 € , es a dir li han robat 675.00 €. No ho puc creure, es tan horrible, per menys hi ha molta gent a la presó, i en aquests poca vergonyes, no patiu, no els hi faran res. Compte, amb aquest robatori pretenen recollir de 5 a 6 MILLIONS D’EUROS.

 

Ara bé la mentida grossa: Les nostres autoritats financeres, aquelles que donen als Bancs tot el que volen i ens retallen tot el que poden i mes, diuen que al nostre país NO PASSARA AIXÒ. Quina garantia ens poden  donar, si fins ara no han deixat de mentir en tot el que han dit, proposat, promès, en les prometences electorals, en tot vaja. Ara hem de creure això?. Pobres de nosaltres, potser que hi pensem.

 

Això si, tant al Sr. Rajoy i els seus adlàters, Cospedal, Soraya Sáenz, De Guindos, Montoro, Rato, etc. no patiu, ells seguiran tenint tot el que es nostre i que tenen ells, per que no han retornat res de res.

 

Sols cal veure el que està passant amb el cas Bàrcenas, no tenen ni el valor de denunciar-lo, serà per què sap mes coses de les que ha dit? I si fos veritat, tan sols un 30 o un 40% del que diu? Caurien tots ¿no? . Què va, no passaria res de res, es taparien els uns als altres com fins ara i trobarien algun cap de turc que pagues per ells.

 

Amics cada dia me fan mes fàstic i compte, que, per desgracia, al nostre país tampoc no som ni restem tan nets com sembla, que també tenim algú que altre que ha ficat la mà a la caixa i no podem assenyalar cap partit, TOTS ESTAN IMPLICATS, tan sols queden lliures el que no han tocat poder, encara que també hi ha excepcions i no vull senyalar a ningú.

 

Bé, ja he buidat una mica el pap i com  que feia dies que no escrivia res m’he despatxat a gust.

 

I esteu d’acord? Creieu que passada Setmana Santa no ens podem trobar com a Xipre? Penseu-hi.

 

 

dimarts, 5 de març del 2013

MES QUEIXES I MENTIDES


PENSIONS I SANITAT

 

 

“Faig referencia a la sèrie de pagaments extraordinaris que ens afecten als pensionistes o jubilats, en podria fer una llarga llista però me referiré solament aquells que ens afecten directament a la butxaca, es a dir a la pensió i a la sanitat.

En quant a la pensió fa ja dos anys que estem congelats i inclús per sota cero, ja que a mes de no tenir cap tipus d’augment (van prometre que no tocarien les pensions) ens varen eliminar a la majoria la paga compensatòria de l’increment del I.P.C. de l’any passat. Es a dir estem perden poder adquisitiu de forma importantíssima.

 

En quant a la Sanitat ens trobem en que a la nostre estimada Catalunya paguem: el cèlebre cèntim sanitari a la gasolina (que no es un cèntim) ara pagarem un 10% del valor dels medicaments i per no quedar enrere pagarem UN EURO PER RECEPTA. Inclosos els malalts crònics, encara que algun jubilat o pensionista, al tenir una pensió de vergonya, no haurà de pagar.

 

Senyors jo vull ser espanyol, d’Andalusia, de Extremadura, o del País Basc, al menys no hauré de pagar uns serveis per triplicat.”

 

******************************

 

Aquest escrit va ser enviat a diversos periòdics de Barcelona, sense que cap ni un es decidís a publicar-lo a la secció de Cartes al Director i avui, repassant papers i escrits mes o menys antics, l’he tornat a trobar i, quina casualitat, es pot aplicar exactament al moment actual, no cal modificar ni una sola coma, encara que, haig de dir, que la situació es molt pitjor i ni tan sols ha passat un any.

 

Es veritat que el Gobierno de Espanya, actuant com sempre amb les iniciatives catalanes, ha obligat al nostre Govern a eliminar la tassa d’UN EURO PER RECEPTA però no al copagament de un 10% del valor dels medicaments.

 

Ara, suposo, s’han donat compte de que es una bogeria aquest copagament, tenint en compte que paga el mateix un pensionista que guanyi 20.000 euros al any que un en cobri 100.000 euros any, això si, amb un topall de 18 euros al mes. (Això significa que les medecines que tinguis que comprar a la Farmàcia han de valer, com a mínim, 180,00 Euros mensuals) sols te descompten el que passi d’aquest import. DE VERGONYA.  

  

Hem de pensar que si algú, te la desgracia d’haver de necessitar medicaments d’aquest import o superior, es per que, la seva malaltia es greu, o molt greu. Però a la Ministra de Sanitat que l’importa això. Mentre paguin...

 

 Ella pot anar fen festes (presumptament) amb la seva família, amb els seus fills i llençar els diners a cabassos, que mentre estigui al Ministeri podrà fer i desfer amb tota impunitat.

 

Com podeu suposar aquesta carta - introducció va ser escrita  a primers del 2012. I ara jo me pregunto, el cèntim al preu de la gasolina quants diners ha deixat a la caixa de la Generalitat? Algú ho sap? De moment ja fa un munt de mesos, anys, que el paguem, el va inventar el primer govern anomenat Tripartit  i de llavors ençà que no hem sabut res. Això si l’hem anat pagant sense protestar. Tan poc es el que recapten que no val la pena ni de dir-ho?.

 

Cada dia anem a pitjor, però, això si, estem embrancats en saber si aquest havia espiat a aquell, o l’altre havia dit o deixat de dir tal o qual cosa, però ningú intenta fer alguna cosa, per petita que sigui, per millorar la situació del poble. Es molt important saber si la Sra. Camacho va dir o va comentar alguna cosa intima que no vol que se sàpiga en un restaurant dinant amb algú que diu que va veure que... sense cap prova, es clar. Tot el contrari, que les coses que si que hi ha proves no es toquen. (Millet, Bàrcenas, Gürtel, etc.)

 

I ara sembla que els nostres enemics, perdó volia dir amics, d’Alemanya i de Brussel·les demanen que hem de fer mes i mes retallades, que encara no anem tots demanant almoina per els carrers que llavors ja vindran amb el famós RESCATE, que suposarà empobrir més i més a tota la població, fins que arribem a estar com a Grècia o Portugal.

 

Sols ens falta que el nostre Presidente del Gobierno, Sr. Rajoy, segueixi mentint i ens digui que tot va bé. Com fan el Sr. Montoro i el Sr. De Guindos (vindrà de “guindar”?)

 

Adéu i fins un altre.

 

 

 

dissabte, 2 de març del 2013

SOLS MENTEIXEN


MENTIDES I MES MENTIDES

 

Quan sents el Ministre Montoro dient que estem mes bé, que Brussel·les ens felicita, que tot es gràcies a l’esforç de tots; si no fos per que es tant trist, seria per riure a la seva cara (dura).

 

L’esforç de tots? Es referirà a tots els, funcionaris, pensionistes, treballadors de la industria privada, metges,  etc. ja que no he sentit en cap moment que ELL hagi fet cap esforç, com no sigui el de escanyar  més i més a totes les CC.AA.   i en especial a Catalunya, per que no puguin pagar les nòmines, per que no puguin pagar a les farmàcies, per que no puguin pagar als seus proveïdors. Aquest esforç si que li reconec, però, esforç personal, rebaixa del seu sou, deixar de cobrar una part de les suculentes dietes, tan per la seva part com per la de la resta dels seus companys de govern, incloent-hi el Senyor President. Deixar de cobrar per la “residencia” quant tenen casa o pis a Madrid, i tantes i tantes bicoques de que gaudeixen com a President, Ministres, etc. això si, sense deixar de percebre suculents beneficis de les seves feines anteriors, això si, presumptament.

 I que dir dels pensionistes, cada any van mes enrere, ja no tenen ni tan sols el que per Llei els correspon. On es la paga que compensa la diferencia del IPC amb el real de l’any i que es feia efectiva el mes de Gener? I ja fa dos anys que no la veiem. S’ho passen per el “forro de...” i fan un increment de la pensió del 1% mentre que. L’IVA l’apugen del 18 al 21%, apugen la llum, el gas, el butà, etc. i AIXO ES LEGAL, simplement fent un Decret al B.O.E. No els hi fa vergonya?

 

Sr. Montoro i Sr. De Guindos, es preocupen massa de retallar a tot-hom, però mai, però mai, no els he sentit dir que l’economia sols pot tirar endavant si el crèdit funciona, si s’ajuda a les petites i mitjanes empreses, en fi sols podem tirar endavant si fan la seva feina que son els Ministres de Economia i de Hisenda, no ho saben?

 

Un altre Ministre que sembla que sols està pendent del que fem a Catalunya, encara que, de moment no es competència seva, el Sr. Margallo, Ministre d’Assumptes Exteriors. (Quan tinguem la independència si que serà competència seva)  Sols parla de controlar que fem i que deixem de fer. Sr. Ministre, dediquis a la seva feina, que en té prou. Que el seu país, Espanya, cada vegada te menys pes en el concert de les nacions, que cada vegada son menys decisius, que cada vegada son mes menyspreats. I aquesta si que es la seva feina, arreglar tots aquets atzucacs en que han ficat aquest país entre vostès i l’anterior govern. A més a més, tal vegada, sigui, en un moment determinat mes convenient gastar en oficines a l’estranger que en un nou ambulatori. Si el seu Govern paga el que deu, potser podrem fer les dues coses.

 

I la Sra. Vice-Presidenta, que intenta aclarir si el Sr. Barcenas està acomiadat, està en nòmina, cobra una indemnització o que es el que passa. No sap ni mentir. Què és una indemnització en diferit?  I una indemnització pagada “en comodos plazos” De que va. No es pot mentir d’aquesta forma tan barroera, que es la Vicepresidenta del GOBIERNO Sra. Soraya Sáenz de Santamaria, no l’últim mono del ministeri.

 

El Sr. Rajoy, com sempre, segueix mentin. Diu que vol “dialogar” amb el President de la Generalitat de Catalunya i comença per donar-li una sonora bufetada presentant una impugnació al Tribunal Constitucional, per la redacció d’un simple escrit de afirmació catalana i de demanda de poder fer uns consulta LEGAL e institucional respecta a que vol el poble de Catalunya.

La veritat es que cada vegada que obre la boca, ell o els seus ministres, fan créixer de forma exponencial la quantitat de independentistes a Catalunya. I això tenint en compte, que fa un parell d’anys, es podien comptar quasi amb els dits de la mà, si descomptem els partidaris de E.R.C., que, en aquells moments no eren pas gaires ni tenien cap força al Parlament.

 

En fi, he buidat una mica el pap, de tan en tan va bé fer-ho, quedes una mica mes descansat.

 

Fins un altre amics.