dijous, 21 de maig del 2015

DE DEBÒ ES DIA DE REFLEXIÓ?

DIA DE REFLEXIÓ

El proper dissabte serà l’anomenat dia de reflexió per a les eleccions municipals. Reflexió? Per què? . Jo crec, i és la meva opinió, que tan sols és un dia perquè els candidats, els equips de campanya, els periodistes que els segueixen i els pobres ciutadans que els suporten, descansin, puguin dedicar el dia a les seves activitats normals, i això ho dic perquè no crec que en aquestes vint-i-quatre hores hi hagi ningú que no tingui decidit si anirà a votar, si votarà per aquest o aquell partit, o si anirà a la platja a prendre el sol i s’oblidarà que hi ha eleccions.

A més a més, aquest any tindrem un dia bonic els cules, s’acaba la Lliga, guanyada molt merescudament i amb molt d’esforç, amb un partit al Camp Nou, quina manera més bonica de celebrar un títol que a casa nostre. Tindrem un homenatge a un dels millors jugadors que ha donat La Masia, el bressol dels jugadors del Barça, el gran Xavi Hernández, el discutit i no per això menys President de la Federació de Futbol (R.F.E.F), l’ex jugador de l’Athletic Club, de Bilbo, el Senyor Angel Maria Villar, que no va deixar gaires bons records als cules en la seva època de jugador, i que farà entrega del trofeu al Capità per excel·lència, al Xavi i tindrem el gran fi de festa.

Dons be, jo no crec que ningú decideixi en aquestes celebracions el seu vot, ans al contrari, el que podria passar és que, al final perdés les ganes i oblidés que havia de votar. Tantes emocions juntes son difícils de pair.

Per altre banda, el que mes i el que menys, tindrà una feinada a destruir, estripar, desfer-se del munt de papers i paperots rebuts de tots i cadascun dels partits i que si tens la paciència de llegir-los, no cal perdre gaire temps, amb una ullada ni ha ben be prou, tots diuen el mateix, què ells ho faran més be, que els altres no saben per on van, que si som més guapos i mireu les fotografies que hi posen, i no en parlem de les llistes, son llarguíssimes, si vols cercar algun candidat mes o menys conegut, ho tens clar. Dons això, la immensa majoria, excepte aquells a qui vols votar, la resta van a la paperera o amb la destructora de documents al contenidor de paper per reciclar. Quina manera de llençar els diners, que, no ho oblideu, son els nostres diners, via imposts 
i que se reparteixen en funció de qui treu mes vots i regidors, però els paguem nosaltres.

I després ve el gran dia, el dia de les eleccions, el dia de posar la papereta a la urna, quin goig quan ho vam poder fer per primera vegada després de tants anys de sequera democràtica, jo, que vaig néixer abans, pocs mesos, però abans que comencés la salvatge, cruel, brutal, atroç guerra civil i que, per tant no havia pogut votar mai, que tan sols sabia el que era una democràcia, perquè el meu pare m’ho explicava de petit. Perdoneu, però aquests records son tan bonics... Be, al que anàvem, anirem a votar, però, crec que, per desgracia ja s’ha convertit quasi més en un acte corrent, normal, que molts hi van sense esma, sense il·lusió, si va perquè és una obligació per qualsevol persona que és senti demòcrata,  però que si no hi pot anar, tampoc pateix gaire.

Això si, a quarts de nou del vespre moltíssima gent estarà pendent del televisor per saber com ha quedat el “mapa electoral” i llavors vindran els resultats que, per una qüestió que no comprenc, no perd mai ningú, tothom surt guanyant, m’agradaria que algú m’ho pugues explicar, però mai no perd ningú tots guanyen, si no és en nombre de regidors, es en nombre de vots, sinó es perquè  han aconseguit uns centenars més de vots que fa quatre anys, no serveixen de res, però han guanyat, altres tenen la gran alegria que l’adversari polític s’ha enfonsat més que ells, cosa que tampoc entenc, què en treus si tu no has guanyat? .

 En fi que quan ja portem dos o tres hores llavors si, llavors arriba l’hora de la veritat, ja tens els resultats quasi definitius, un 99 i escaig per cent escrutat, ja no hi ha volta de fulla, qui ha guanyat, ja ho sap  i està clar, tot el que han anat dient mentre s’anava desgranant el rosari de noticies, de percentatges, de que ara sols manquen 150 vots i guanyem un més però resulta que es queden en 148, aiiiii, quina pena, per una mica, per una mica hauria tret un regidor, o un  més. I ja surt el gran cap del partit i diu unes paraules als il·lusionats seguidors i promet que faran això i tot el que vulgueu i si ets dels perdedors dons s’acomiada dels pocs que queden i marxen cap a casa pensant que ells, si que segueixen vivint del xollo.

El dilluns venen les patacades, si haguéssim fet tal o qual cosa tal vegada ens hauria anat millor, alerta, que això ho pensen tots, els que han guanyat i els que han perdut, dons tots volen una major presencia i per tant una major “recollida de diners” a tan el vot.

També aqueixa nit és la nit de les enquestes, a peu d’urna, en diuen, i, normalment no ni ha cap que l’encerti, ja que si t’ho pregunten en sortir de votar, no tens masses ganes de dir la veritat i llavors penses: I si dic que he votat a fulano, que me cau molt malament, però serà divertit veure que creu que ha guanyat i després te la patacada? I dius el primer que te passa per el cap. I per tant, les enquestes no diuen quasi mai el resultat que finalment sortirà.

I no en parlem de les enquestes publicades uns quants dies abans de les eleccions, ja sabem que estem en un país tan democràtic, que no es poden publicar enquestes cinc dies abans de les eleccions, encara que per que fa al nostre país, tan sols es necessari un ordinador i mirar un diari d’Andorra i tindràs enquestes diàries fins el darrer dia, i està clar com que ho publica un mitjà estranger i a la seva nació, dons fot-te govern espanyol.

De totes maneres per el que serveixen les enquestes publicades. Un altre cosa son les mateixes enquestes però la part què no és pública, la que és queden els partits, aquesta podria ser que si que fossin més o menys fiables, però las dels diaris...
Be amics, esperem que sigui un pas més per arribar al 27-S i puguem llavors decidir el nostre futur.


VISCA CATALUNYA LLIURE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada