dijous, 8 d’agost del 2013

RETALLS DE PREMSA -2-


RETALLS DE PREMSA (comentaris) -2-

“I VOLEN ANAR A EUROPA, Pere Navarro, PSC.”

 

 Sr. Navarro: Vostè es el típic oportunista que tan sols sap intentar treure profit, encara que no ho aconsegueix quasi mai, de tot allò que vostè considera errors, dels demés. Amb el títol que precedeix ens fa tota una proclama, més ben dit, un pamflet, en el que tan sols fa servir un argument, que a més es repetitiu la renuncia a elaborar uns pressupostos per l’any 2013 i que, per tant, vostè es quedarà sense la possibilitat de rebatre i desautoritzar el govern, amb les peregrines idees de sempre; hem de tenir diàleg amb Madrid, hem de canviar la Constitució, hem de ser un estat federalista, en fi la cançoneta de l’enfadós.

 

Fer uns pressupostos que, entrada, ja sabríem que no es podrien complir, això si que seria una estafa al poble català i d’Europa ho veurien com un intent de enganyar a la C.E. , per això es millor la prorroga dels actuals, encara que a vostè i als seus amics del PP i Ciutadans no els hi agradi. (perden una ocasió de fustigar al Govern)

 

Però, Sr. Navarro, vostè oblida amb molta facilitat l’enorme deute que, quan vostès van ser al govern (Sr. Maragall i Sr. Montilla) que es van dedicar a fer obres, escoles, hospitals, etc. però, això si, sense pagar ni una i deixant el deute a qui vingui darrera i no es petit el deute no, per el cap baix es de mes de 35.000,000,000 (TRENTA CINC MIL MILIONS D’EUROS) que si li sembla poc, es molt més que les retallades que ens veiem obligats a fer.

També li diré, que a Europa, seran tot el que vostè vulgui, però NO SON TONTOS, saben perfectament el que passa a Espanya i la forma en que el Gobierno Español està ofegant a les autonomies i de forma molt especial a Catalunya. Això no li agrada, !eh¡. Si tan sols el Gobierno Español pagués el que ens deu i com diu el seu correligionari Sr,. Rubalcaba, no fossin tan “cicateros”, no sols no caldria fer retallades, ens sobrarien diners per poder estar a l’alçada d’austeritat que demana Brussel·les i per tan ens rebrien amb els braços oberts. En fi, Sr, Navarro, una vegada més ha p.... fora del test.

 
 

“REBUIG UNÀNIME DE LA REBAIXA DE SOUS QUE VOL BRUSEL-LES”

 

Per fi, sembla que se’n adonen, que no es pot retallar més, que hem arribat al límit, que no podem travessar la ratlla vermella.

Que per molt que el FMI, per mitjà de la Sra. Lagarde, o de que el Sr. Rhen ho demanin, segueixen estan equivocats, que Espanya no es Grècia, aquí el que manca son dos coses primordials:

Tornar a tenir confiança en el sistema, en els Bancs i en els polítics, cosa que es prou difícil.

Que torni a fluir el  crèdit a la petita i mitjana empresa, que es la que crea ocupació i minorarà l’atur.

Sols amb això començarem a sortir-ne del forat, si aconseguim que hi hagi crèdit, les petites i mitjanes empreses començaran a contractar personal, començarà a moure’s el diner i augmentarà el consum i es posarà en marxa la roda, que fa anar l’economia. Hi haurà un increment en la recaptació dels impostos, IVA, Impost de Societats, Impostos que graven el gas-oil, la gasolina, en fi que tot començarà a tirar endavant.

 

La meva pregunta es: A Madrid, al Gobierno, el Sr. Rajoy, Montoro, De Guindos, etc. ho accepten això? O es que, com de vegades sembla, ja els hi va bé que les coses segueixin com fins ara? No endebades fins ara han fet tot el pssible amb tal de no arreglar res, potser els hi es mes interesant tenir ofegades les CC,AA. I tornar a l’Estat únic? Hi ha vegades que ho sembla.

 

Fins un altre dia que seguirem llegint diaris.
 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada