dijous, 31 de gener del 2013

¿CORRUPCIO?


LA CORRUPCIO POLITICA

 

Per la nostra desgracia, estem en un país en el que “qui no roba es per que no te ocasió”. (Això ho deia la meva avia i afegia, “de ministres canviarem però de lladres no en sortirem) Digueu-me qui de tots nosaltres, el poble, els que es guanyen les garrofes treballant, els que son a l’atur, etc. no ha demanat mai una factura “sense IVA”, no ha intentat cobrar una part del sou, primes, o altres incentius en “diner negre”. Es la nostre cultura i consti que no som el país capdavanter en el frau. Recordo, dels meus temps en que estava assalariat, que entre d’altres coses es va implantar a Espanya, el IVA. Me va tocar anar a donar “classes” a diferents clients i proveïdors per explicar com funcionava aquest, llavors, nou impost i va haver una persona que davant la meva insistència de que era un impost que eliminaria molta part del frau, que ja existia llavors amb l’anomenat I.T.E., Això no es cosa d’ara, me va dir amb una cara molt seria “ No es preocupi, quant sigui necessari ens posarem en contacte amb els italians i ja ens diran com es pot amagar aquest impost”. Es a dir que llavors ja teníem clar que s’havia de fer per estafar a Hisenda.

Tot aquest preàmbul el faig per que ens adonem del deteriorament tant de la classe política com del poble. Aquest deteriorament ve ja de la escola. Avui he sentit algú per televisió que deia que quan un marrec ens diu que ha copiat l’examen i axis ha obtingut una millor nota, quasi que l’aplaudim i això també es ensenyar a, de mes gran, a ser mes o menys corrupte. Encara que, està clar, amb imports total i absolutament diferents. Els que son dalt de tot no trafiquen en xavalla. També he de dir que si has de fer una malifeta que sigui de molts, però molts milions de euros. Si el que robes es, tal vegada, un pot de cigrons al supermercat, es probable que vagis a la presó. Si es tracta de milions quasi segur que trobaràs advocats, jutges, fiscals, etc. que sabran aconseguir-te una pena que no impliqui entrar a la garjola.

Avui he vist per televisió, a diferents importants càrrecs del P.P. dient que tot el que publica El PAIS es mentida. Ho diu el Sr. Rajoy PRESIDENTE DEL GOBIERNO DE ESPAÑA. Ho diu la Sra. Cospedal, la Sra. Soraya Sáenz de Santamaria i algun altri de qui no recordo en aquest moment qui era, però si que estaven implicats personatges com el Sr. Rato i d’altres.  Però el que jo vull dir es: Com tinc que creure aquests personatges, com el Sr. Rajoy que menteix mes que parla, que no ha complert ni una sola de les promeses de la seva pròpia organització en el seu programa electoral. Quin crèdit me pot merèixer aquest senyor? Gens ni mica, sols obre la boca per mentir, i faig referencia, exclusivament, a la seva persona política.

Com puc creure a la Sra. Cospedal o la Sra., Soraya Sáenz de Santamaria, que en plena campanya electoral per les eleccions a Catalunya, quant van sortir determinades noticies referides al llavors HONORABLE PRESIDENT DE LA GENERALITAT SENYOR ARTUR MAS, en funcions, i las referides a la família del MOLT HONORABLE EXPRESIDENT DE LA GENERALITAT SENYOR JORDI PUJOL, es van apressar a demanar al Fiscal General de l’Estat per que investigués que hi podia haver de veritat, quant, per cert, el propi Jutge de la Audiència Nacional ha dit que tot era una patranya inventada per algú interessat en aconseguir embrutir les persones, les eleccions i la política catalana.

En canvi ara, tenen la cara dura de presentar-se dient que tot el que els afecta ES MENTIDA, que el PARTIT POPULAR TE LA SEVA COMPTABILITAT AVALADA PER EL TRIBUNAL DE COMPTES, com si fos tan difícil tenir una segona comptabilitat, evidentment del diner “negre” i que per lògica no seria presentada al citat Tribunal de Comptes.

Llavors, a veure si ho entenc, si els acusats son d’un altre partit, s’ha de remoure cel i terra per aconseguir una prova, per minsa que sigui, de la seva culpabilitat, però ¡ah! si son del teu Partit... son mentides i no cal esbrinar res.

Dons això es el que me preocupa, per una banda, la demostració de frau que fem tots, i dic tots, en petites coses, una factura sense IVA, intentar passar sense pagar el metro, donar un bitllet fals, per si cola... I per l’altre costat la palpable demostració de CORRUPCIO, FRAU GENERALITZAT, MENTIDES A DOJO, dels nostres governants, i consti que CREC DE DEBO QUE L’INMENSA MAJORIA DELS NOSTRES POLITICS SON HONESTOS I HONRATS. Però sempre hi ha pomes podrides i Sr. RAJOY, no intenti amagar-les, jo no dic que vostè estigui implicat, no soc ningú per dir-ho, però mentider si que ho es i per tant no me’l puc creure, ni a vostè ni a ningú del seu Govern. I com dirien vostès “a las pruebas me remito” .

Amics lectors, aquesta es la meva humil opinió, si  creieu que esta bé, que es real, ja m’ho direu, sols teniu que omplir l’apartat de “comentaris” .

Una cordial salutació

 

   

2 comentaris: