dissabte, 8 de desembre del 2012

Resposta al Sr. Carreras a La Vanguardia


El Senyor Francesc de Carreras, avui a La Vanguardia, escriu una columna referida al Ministre Wert i diu algunes coses amb les que no hi estic d’acord, crec que no es pot fer un article dient coses com: (copio)

“Ja tot apuntava a Wert com a gran enemic quan fa poc se li va escapar aquella desgraciada frase que cal espanyolitzar”  l’escola o ara no recordo ben bé què.” I segueix una mica mes endavant: “tan desgraciada com la pronunciada per la Consellera Irene Rigau, que poc abans havia dit que calia catalanitzar l’escola o no sé ben bé què i ningú no es va escandalitzar, tothom va callar”

Sr. Carreras, realment creu que es pot escriure d’una cosa tan seriosa com es l’ensenyament en català a l’escola del nostre estimat país, amb frases tan deliberadament poc serioses com les dites mes amunt, “ no recordo ben bé què” o “no sé ben bé què”.  El seu article demostra de forma fefaent que el seu talant està molt mes prop del pensament del Sr. Wert,

Ja se que vostè no es nacionalista i per això veu les coses i pensa de una forma diferent a molts de nosaltres (Jo soc fill de granadina i català, encara que d’avis de Granada i d’Almeria). Però, que ja tinc uns quants anys, les he vistes de tots els colors i per tant sento que soc català, penso en català, parlo en català, prego a Deu en català i no per això deixo d’admirar, de llegir poemes de Bécquer, Garcilaso, Góngora, o de llegir <el Quixot, el Lazarillo de Tormes i tantes d’altres d’excel·lent lectura per el esperit. Encara que en la èpoque  del dictador, no vaig poder trobar una gramàtica catalana per aprendre a escriure i la meva lectura preferida i única en català va ser una novel·la de Folch i Torres, titulada Andreu i Maria Rosa.

Espero que si llegeix, cosa que dubto, aquesta nota, comprengui que no puc estar d’acord ni amb vostè ni amb el Ministre Wert, per molt que vostè, Sr. Carreras, vulgui fer-me creure que tan sols parlem d’un avant-projecte de llei.

Atentament,

Andreu Alpiste

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada