dijous, 17 de setembre del 2015

ADÉU, ESPANYA

ES L’HORA DELS ADÉUS

Sembla que ha arribat l’hora de dir adéu a Espanya, quan sentim les diverses propostes electorals, dels partits, la veritat és que cada cop crec que som més prop de dir com Joan Maragall:



On ets, Espanya? - no et veig enlloc.
No sents la meva veu atronadora ?
No entens aquesta llengua - que et parla entre perills?
Has desaprès d'entendre an els teus fills?
Adéu, Espanya!


A comptes de sentir cants de sirena com va fer en David Cameron a Escòcia, després no els ha complert. Però va ser prou llest per entabanar els suficients votants escocesos per aconseguir que guanyes el no. Aquí no, aquí sols saben donar lliçons d’història “España es la nación más antigua del mundo” dixit Margallo- Sortireu de la UE i passareu a ser el país més pobre del mon. Intenten pressionar els mandataris com Obama, Cameron, Merkel, perquè diguin que ens fotran fora d’Europa. 

Li fan fer un paper d’estrassa Felip VI, sols cal veure la cara que feia a les fotos amb el President Obama.

 I no son prou intel·ligents per afluixar la soga que tenim al coll i intentar, d’una manera astuta, amb prometences que ja sabem que no complirien però què, tal vegada, aconseguirien engalipar a més d’un indecís, però son tan inútils que no se’n adonen del camí a prendre i cauen un i altre cop en el discurs de la por que ja no se’l creu ningú.

Un altre camí semblant i no per això millor es el què segueixen fent lleis a mida, transformant el Tribunal Constitucional, de arbitra en un simple tribunal de castic de infraccions, com si la seva feina fos simplement penar les infraccions de transit. Es de ser ximples.

I la seva gran arma, que la diuen, vaja tenen la cara dura de dir-la en els fòrums internacionals, EL DIÂLEG, han tingut la barra de dir que son el govern més dialogant de Europa. Sr. Rajoy, dialogar vol dir, segons la RAE, “hablar en dialogo” i no en monologo com vostè sempre proposa. Dialogar significa, al menys en el Diccionari català “Parlar entre dues o més persones” i si cada cop que se li proposa parlar, sols sap dir que aplicarà la Llei, i que no es vol moure ni un mil·límetre, dons no hi ha diàleg possible.

 Es converteix en un mur, en un frontó i això, Sr. Rajoy NO és diàleg. I no sigui tan barrut de dir als seus “amics” europeus que vostè vol dialogar. Això no és admissible

Tots sabem, que els catalans no som ximples, que el 28 de setembre, si guanyem els partidaris del “SI” no s’instaurarà ipso facto, la independència, es tracta de guanyar per poder iniciar un procés que dugui a la consecució d’aquest fet.

 Què obligui al Govern espanyol a acceptar l’inici de converses amb aquest fi

Què comenci a obrir negociacions amb les Institucions de la UE per seguir dins de la Unió. 

 Què, i això és molt important, és puguin establir uns sistemes, unes condicions per repartir el deute d’Espanya, que no oblidin que el deute és del Reino de Espanya” i que per tant o s’arriba a un acord o el paga, si pot, tot sencer Espanya. Per tant serà totalment indispensable, ara si, dialogar, parlar, negociar. Encara que espero i desitjo que al cap de pocs mesos, dos o tres, vostè ja no sigui el President del Govern espanyol. I enfront tinguem persones més intel·ligents, amb més ma esquerra, millor dotats per negociar que vostè i tots els seus ministres.

Axis és que no intenti fer més por, jo seguiré tenint familiars, amics, coneguts a Espanya i seguiré interessat per la cultura espanyola i seguiré parlant en castellà a qui m’ho demani, però al menys, se que la meva cultura, la meva llengua, les meves costums i tradicions seran respectades. Encara que li sembli impossible jo soc fill de pare català, de mare andalusa, i d’avis andalusos i no m’avergonyeixo, però per el damunt de tot soc català, tinc filles i nets catalans i la meva família també hi han andalusos, illencs, en fi que no necessito amagar-me de res, però si que li dic ben clar NO VULL SER ESPANYOL, en les condicions que voldria vostè i els seus ministres i companys de partit que ho fos.

Una vegada més li dic amb tota sinceritat:



Adéu, Espanya!