diumenge, 29 de desembre del 2013

CREIEU QUE ENS ESTIMEN?

RECULL D’AMENACES I MENYSPREUS  A CATALUNYA


Cercant per ací i per allà he anat trobant unes quantes “perles” que ens han anat dedicant a Catalunya i als catalans i que no tenen deperdició i que com podeu veure venen de molt lluny i de personatges dels que, tal vegada, no haguéssim suposat un odi tan gran.

Tot això mereix una resposta clara i contundent, com diria el Sr. Rajoy i la vaig pensant mentre escric els molts insults i menyspreus que ens han anat dedicant.



Francesc de Quevedo, any 1640.
'En tanto en Cataluña quedase un solo catalán y piedras en los campos desiertos, hemos de tener enemigos y guerra'.

Compte Duc d’Olivares, 1641
'Hay que reducir Cataluña a los usos y costumbres castellanas'


Felip V el 1715
. 'Que en las escuelas no se permita libros en catalán, escribir ni hablar en ella dentro de las escuelas y que la doctrina cristiana sea y se aprenda en castellano'.


Ramiro L.edesma 1931
“Si una mayoría de catalanes se empeñan en perturbar la ruta hispánica, habrá que planearse la posibilidad de convertir esa tierra en colonia y trasladar allí los ejércitos del norte de África. Todo menos......lo contrario”.


Manuel Azaña 1931
'Una persona de mi conocimiento asegura que es una ley de la historia de España, la necesidad de bombardear Barcelona cada cincuenta años. El sistema de Felipe V era injusto y duro, pero sólido y cómodo. Ha valido para dos siglos. Yo no he sido nunca lo que llaman españolista ni patriotero. Pero ante estas cosas me indigno. Y si esas gentes van a descuartizar España, prefiero a Franco'.

Acedo Colunga' 1952

¿Ustedes creen que hemos hecho la guerra para que el catalán vuelva a ser de uso público?'.

Manuel Fraga, 1961
'Cataluña fue ocupada por Felipe IV, Felipe V, fue bombardeada por el General Espartero y la ocupamos en 1939 y estamos dispuestos a volverla a ocupar tantas veces como sea necesario y para ello estoy dispuesto a coger de nuevo el fusil'.


Leopoldo Calvo Sotelo, 1983
'Hay que fomentar la emigración de gentes de habla castellana a Cataluña i Baleares, para así asegurar el mantenimiento del sentimiento español'.


Felipe González, 1984
 'El terrorismo en el País Vasco es una cuestión de orden público, pero el verdadero peligro es el hecho diferencial catalán'.

Juan Carlos I
'Nunca se obligó a hablar en castellano'

**********************************

Tan sols son uns petits reculls, però que m’han estat molt útils per a fer-vos veure que l’enemistat de Espanya vers Catalunya, no es tan sols d’ara. Fa segles, fins i tot abans del 1714, ja un escriptor i poeta com en Francisco de Quevedo, el 1640 ja anava en contra de la nostre Pàtria.

I tot seguit, el contrari, unes pinzellades dels nostres mes grans poetes que defensen la nostre llengua, el nostre país, el nostre gran anhel de llibertat, en definitiva, el nostre desig imperiós de independència, per sortir de les urpes d’aquesta Espanya que ens menysprea, ens ofega econòmicament, ens vol prendre el nostre idioma i arriba a amenaçar-nos amb la presó per el nostre President, i per tot això, com que volem poder manifestar-nos de forma democràtica, mitjançant un referèndum, ni no volem permetre que ho fem ni ens donen cap altre sortida d’aquest atzucac, llavors haurem de fer com diu el nostre himne: esmolem ben be les eines per quan vingui un altre juny...

I ara els reculls de poesies que m’han semblat escaients per aquest petit escrit.




amb plomall de capità
i amb xiulet de bergandatge,
amb crossa de pelegrí,
o amb garrafa o espasí;
tot és bo pel teu viatge!
Pots triar-te tu el camí!

Poema de Nadal (Josep Mª de Sagarra)

Al fossar de les moreres
 no s'hi enterra cap traïdor,
 fins perdent nostres banderes
 serà l'urna de l'honor.

Frederic Soler “Pitarra”

Al que et diga per quin fi
la justícia es sol torçar
si una bossa sent sonar
o una groga veu lluí’
del procès damunt la fulla,
     posa-li fil a l’agulla,
             posa-l’hi.

Al que et diga que el tragí
de tants polítics com hi han
per la pàtria sols ho fan,
mentre es veu que pe’l seu fi
tot se perd i tot s’esbulla,
     posa-li fil a l’agulla,
             posa-l’hi.

Creu-me: an al que et vinga a di’
que anem de mal en pitjor
i que ja arriba a fer por
lo trasbals que es veu vení’
de misèria, dols i bulla,
     posa-li fil a l’agulla,
             posa-l’hi.

Frederic Soler “Pitarra”





  

dilluns, 23 de desembre del 2013

Felicitats

 
 
 
BON NADAL
I
UN FELIÇ I PROSPER
 
 ANY DE 2014
 
US
DESITJO
A TOTS ELS
QUE ME SEGUIU
I SOU PROU BONS AMICS
PER AGUANTAR TOTES LES MEVES
REFLEXIONS I SORTIDES DE TO DELS
MEUS ESCRITS.
 
UNA FORTA ABRAÇADA A TOTS
 
I ESPEREM QUE EL PROPER ANY PUGUEM VEURE UNA LLUM QUE ENS INDIQUI QUE ESTEM MOLT A PROP DE LA NOSTRE INDEPENDENCIA.
 
VISCA CATALUNYA LLIURE
 
 

diumenge, 15 de desembre del 2013

ARA ES L'HORA CATALANS...


ARA ES L’HORA CATALANS

 

Avui, he rememorat, els esdeveniments del passat dijous, ve esser un dia d’emocions molt fortes, El President de la Generalitat, el nostre President, ha fet l’anunci solemne de la pregunta i la data de la consulta/referèndum que es vol fer per saber si els catalans volem seguir a Espanya o be volem ser, per fi, independents.

 

La pregunta proposada i acceptada per la majoria dels partits del Parlament que son a favor del anomenat dret a decidir, es a dir: CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP, amb un total de 87 diputats, ha estat producte d’un consens en el que tots, han cedit alguna cosa en be del nostre poble.

 

Segons ha explicat el molt Honorable President, la pregunta consta de dues parts encadenades i son:

 

                   Vol que Catalunya esdevingui un Estat?
 
                            SI                        NO
 
        i si es que SI
 
                   Vol que sigui un Estat independent?
 
                            SI                         NO

 

M’ha semblat la pregunta perfecte, ja que tan poden votar els que volem ser independents, com els que no ho volen ser, com els volen que sigui un estatus diferent però no independent. Es a dir: POT VOTAR TOTHOM. I per el que hem anat sabent per diferents polítics i analistes de la política, sembla que ha tingut una part molt important la postura del President i la generositat de la resta de formacions polítiques. Amb això han donat un cop de porta als nassos a tots aquells que a Madrid i el seu entorn creien i desitjaven que les diferencies dels partits catalans serien tan fortes que elles soles desfarien el “problema” al no posar-se d’acord.

 

Avui, a La Vanguardia, hi ha un article d’opinió sota el títol “Un altre convulsió epilèptica” en el que el periodista José Antonio Zarzalejos Nieto, nascut a Bilbao el 1954 i fill de D. José Antonio Zarzalejos Altares que va ser Gobernador Civil de Vizcaya i Fiscal del T.S. i germà de D. Francisco Javier Zarzalejos, Secretario General de Presidencia en el Govern de José Mª Aznar i Secretari General de la Fundació FAES,(To això, tan sols per indicar una mica quin pot ser el seu pensament polític) doncs be, aquest senyor, entre d’altres inexactituds es permet dir, “un procés al qual estan incorporades amb desgana dues de les cinc forces polítiques que el van subscriure (Unió i ICV) “sic” i que totes juntes no representen ni els dos terços del Parlament de Catalunya i la transversalitat del qual és impostada perquè a la foto de la galeria gòtica del Palau faltava la representació de gairebé la meitat de la ciutadania catalana” Es allò de mentir i intentar que no es noti gaire. Veiem: Es veritat que no arriben als dos terços del Parlament, però no me negarà que el percentatge que manca ES MÍNIM ja que representen el 64,44% i per tant, tan sols que tres diputats dels que no s’hi troben be al PSC, que hi son, a la propera votin SI i ja hi hauran els dos terços.

La segona veritat a mitges  és quan diu que mancava la representació de la meitat de la ciutadania catalana, gran error, sols hi faltava el 35’56% dels diputats, el que està molt lluny de ser “gairebé la meitat”. Una mica més de serietat Sr. Zarzalejos, que sembla la senyora Camacho amb allò de la majoria silenciosa).

I seguint amb la seva enverinada prosa segueix dient “No es cert que el secessionisme català no hagi tingut cap altre opció que ser-ho. El PSOE i el PSC li han plantejat un espai per impulsar la reforma de la Constitució i s’han formulat terceres vies sistemàticament menyspreades, tant a Madrid com a Barcelona” Aquí torna a, subtilment, a amagar part de la veritat. Es que no recorda les paraules del Sr. Rubalcaba dient que s’havia de fer una reforma de la Constitució, però que mai hi hauria la possibilitat del referèndum per a la Independència, per tant, la reforma quedava ja, d’entrada, minvada d’allò que més demanàvem els catalans.

 

Per altre banda seria interesant que tant el Sr. Rajoy, tan constitucionalista ell, i tan amant de les Lleis, es llegís el BOE del 1977, pàgina 10733, que diu:

 

 

Por cuanto el día

 28 de septiembre de 1976, el Plenipotenciario de España, nombrado en buena y debida forma al efecto, firmó en Nueva York el Pacto Internacional de Derechos Civiles y Políticos,

Vistos y examinados los 53 artículos que integran dicho Pacto Internacional,

Oída la Comisión de Asuntos Exteriores de las Cortes Españolas, en cumplimiento de lo prevenido en el artículo 14 de su Ley Constitutiva,

Vengo en aprobar y ratificar cuanto en él se dispone, como en virtud del presente lo apruebo y ratifico, prometiendo cumplirlo, observarlo y hacer que se cumpla y observe puntualmente en todas sus partes, a cuyo fin, para su mayor validación y firmeza, mando expedir este Instrumento de Ratificación firmado por Mí, debidamente sellado y refrendado por el infrascrito Ministro de Asuntos Exteriores.

Dado en Madrid a trece de abril de mil novecientos setenta y siete.

JUAN CARLOS

El Ministro de Asuntos Exteriores,

MARCELINO OREJA AGUIRRE

PACTO INTERNACIONAL DE DERECHOS CIVILES Y POLÍTICOS

Los Estados Partes en el presente Pacto,

Considerando que, conforme a los principios enunciados en la Carta de las Naciones Unidas, la libertad, la justicia y la paz en el mundo tienen por base el reconocimiento de la dignidad inherente a todos los miembros de la familia humana y de sus derechos iguales e inalienables,

Reconociendo que estos derechos se derivan de la dignidad inherente a la persona humana,

Reconociendo que, con arreglo a la Declaración Universal de Derechos Humanos, no puede realizarse el ideal del ser humano libre, en el disfrute de las libertades civiles y políticas y liberado del temor y de la miseria, a menos que se creen condiciones que permitan a cada persona gozar de sus derechos civiles y políticos, tanto como de sus derechos económicos, sociales y culturales,

Considerando que la Carta de las Naciones Unidas impone a los Estados la obligación de promover el respeto universal y efectivo de los derechos y libertades humanos,

Comprendiendo que el individuo, por tener deberes respecto de otros individuos y de la comunidad a que pertenece, tiene la obligación de esforzarse por la consecución y la observancia de los derechos reconocidos en este Pacto,

Convienen en los artículos siguientes:

PARTE I

Artículo 1

1. Todos los pueblos tienen el derecho de libre determinación. En virtud de este derecho establecen libremente su condición política y proveen asimismo a su desarrollo económico, social y cultural.

2. Para el logro de sus fines, todos los pueblos pueden disponer libremente de sus riquezas y recursos naturales, sin perjuicio de las obligaciones que derivan de la cooperación económica internacional basada en el principio de beneficio recíproco, así como del derecho internacional. En ningún caso podría privarse a un pueblo de sus propios medios de subsistencia.

3. Los Estados Partes en el presente Pacto, incluso los que tienen la responsabilidad de administrar territorios no autónomos y territorios en fideicomiso, promoverán el ejercicio del derecho de libre determinación, y respetarán este derecho de conformidad con las disposiciones de la Carta de las Naciones Unidas.

PARTE II

Artículo 2

1. Cada uno de los Estados Partes en el presente Pacto se compromete a respetar y a garantizar a todos los individuos que se encuentren en su territorio y estén sujetos a su jurisdicción los derechos reconocidos en el presente Pacto, sin distinción alguna de raza, color, sexo, idioma, religión, opinión política o de otra índole, origen nacional o social, posición económica, nacimiento o cualquier otra condición social.

…/…

 

Crec que està prou clar i esta signat per el Ministre d’Assumptes Exteriors i ratificat per Sa Majestat el Rei Joan Carles I.

 

Tot això be a que ja comencem a estar tips de les negatives sistemàtiques del Gobierno Español, es a dir, de Rajoy i sus adlateres. De personatges com el Sr. Alonso que es permet fer conyeta amb que “ho demanem al TIO”.

 

Està vist que encara no han entès res, ni Rajoy, ni Cospedal, ni Saenz de Santamaria, ni Gallardon, ni Margallo, ni, ni, ni...El PP en general

Per l’altre banda tampoc Rubalcaba ha entès res i com que aquí te una titella al front del PSC que li va fent costat, dons creu que pot fer com si els catalans fóssim ximples.

 

El nostre President ja ha preparat una ofensiva internacional amb el lema “LET US VOTE” (Deixeu-nos votar). Es prepara, ara que s’ha deslliurat de l’esforç d’aconseguir el consens per a la pregunta i la data del referèndum, per a ser el que de debò es, EL MOLT HONORABLE PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. Es a dir: el President de tots el catalans i tirar endavant amb tots el problemes que tenim amb l’economia, l’atur, les retallades, etc. i tanmateix intentar fer una bona pedagogia a la resta d’Espanya i, per suposat a Madrid, per aconseguir els objectius que tenim al davant.

 

Per acabar tornaré a posar, aquesta vegada sencera, la Oda a Espanya de Joan Maragall que crec que si escau perfectament.  I no oblideu que va ser escrita l’any 1898, hi ha coses que no moren mai.

 

Oda a Espanya

 

Escolta, Espanya, - la veu d'un fill

que et parla en llengua - no castellana:

parlo en la llengua - que m'ha donat

la terra aspra:

en 'questa llengua - pocs t'han parlat;

en l'altra, massa.

 

T'han parlat massa - dels saguntins

i dels que per la pàtria moren:

les teves glòries - i els teus records,

records i glòries - només de morts:

has viscut trista.

 

Jo vull parlar-te - molt altrament.

Per què vessar la sang inútil?

Dins de les venes - vida és la sang,

vida pels d'ara - i pels que vindran:

vessada és morta.

 

Massa pensaves - en ton honor

i massa poc en el teu viure:

tràgica duies - a morts els fills,

te satisfeies - d'honres mortals,

i eren tes festes - els funerals,

oh trista Espanya!

 

Jo he vist els barcos - marxar replens

dels fills que duies - a que morissin:

somrients marxaven - cap a l'atzar;

i tu cantaves - vora del mar

com una folla.

 

On són els barcos. - On són els fills?

Pregunta-ho al Ponent i a l'ona brava:

tot ho perderes, - no tens ningú.

Espanya, Espanya, - retorna en tu,

arrenca el plor de mare!

 

Salva't, oh!, salva't - de tant de mal;

que el plo' et torni feconda, alegre i viva;

pensa en la vida que tens entorn:

aixeca el front,

somriu als set colors que hi ha en els núvols.

 

On ets, Espanya? - no et veig enlloc.

No sents la meva veu atronadora?

No entens aquesta llengua - que et parla entre perills?

Has desaprès d'entendre an els teus fills?

Adéu, Espanya!
 
 

 

divendres, 6 de desembre del 2013

GUERRA BRUTA?


GUERRA BRUTA ESPANYA/CATALUNYA

Segueix la guerra bruta entre el Gobierno Espanyol i el nostre poble, cada vegada son mes els intents de desfer tot allò que ens ha costat tant d’aconseguir, fins ara, permeteu-me la llicencia, han enviat la infanteria amb fusells de fusta, però d’uns dies ençà comencen  a venir amb metralladores i altres estris mes mortals i no descarto que aviat sigui la “Brunete” mediàtica la que vingui. Us semblarà que tot això es una mica massa bèl·lic, però, per desgràcia crec que s’està produint un punt de no retorn que implicarà que tot el que he dit sigui veritat, pesi a que, espero i desitjo, sigui de forma tan sols mediàtica, es a dir amb la “Brunete dels diaris madrilenys, les emissores de radio, etc.

 

Perquè dic tot això, dons fixeu-vos be:

 

-           Ataquen l’educació amb la Llei Wert, la LOMCE que intenta destruir tot el nostre sistema educatiu, la aplicació de la llengua catalana a les escoles, pretenen fixar des de Madrid el contingut dels llibres de text...

-          El Tribunal Suprem ara diu que els nens de 0 a 6 anys (lo de cero me fa gracia) han de ser escolaritzats en l’idioma que demanin els pares, alerta, tan sols castellà o català. (au a la brossa la immersió lingüística) 

-           

-          Un altre atac contundent es la política de sembrar la por si som independents, a aquesta política si sumen quasi totes les forces vives de l’Estat Espanyol, del President al darrer “mono” de la política passant per els Ministres, Alts càrrecs del partit del PP i també els del PSOE, Banc d’Espanya, sense oblidar las velles glories de ambdós partits com son Aznar, González, Guerra, etc.

-           

-          Preparen una nova llei de “seguretat ciutadana” que representa tornar als maleïts anys de la repressió franquista, amb sancions per manifestacions davant el Parlament o qualsevol altre edifici oficial, impossibilitat de fotografiar les actuacions de la policia, en fi un desori que ha merescut que el propi Comissari de Drets Humans de la UE Sr. Nils Muiznieks hagi advertit al Govern Espanyol que traspassa els límits dels drets humans.

-           

-          També donen una importància extraordinària a l’ofec econòmic de la Generalitat, amb l’esperança, una mica pueril, de que acabem tots per enderrocar el nostre Govern, sense adonar-se que, en el supòsit, improbable, de què això succeís, seguiríem amb un Govern que com a primer objectiu també tindria la independència.

-           

-          Ara envien un totxo de mes de 700 pagines amb tot allò que ells consideren que està duplicat a les autonomies i que per tant ha de ser suprimit, entre altres coses, El Síndic de Greuges, La Sindicatura de comptes, el Centre d’estudis d’opinió, l’Institut Cartogràfic, (per cert un dels millors d’Europa), el Meteocat o servei Meteorològic de Catalunya (sembla que hauríem de tornar a allò de “buen tiempo en el nordeste”, no a Catalunya, no, en el nordeste) Les oficines comercials a l’estranger... Arriben a la imbecil·litat de dir que s’hauria de fer una espècie de CENTRAL DE COMPRAS per tot allò de utilització comuna, indicant la bajanada de que hauríem de demanar a Madrid el paper per les impressores o les fotocopies., llapis, “sic”

-          El Ministre Margallo no deixa de dir que ens faran fora de l’OTAN, de la Unió Europea, en fi que passaríem a ser una espècie de paries del mon, que no tindríem moneda, com si no poguéssim utilitzar l’Euro, com fa, per exemple Andorra. I en tant que a la OTAN, hi ha països de Europa, com Suïssa, Àustria, Noruega i algun altre que tampoc pertanyen a la OTAN i viuen prou be.

 

I si llegiu les noticies dels diaris, especialment si son diaris estrangers, veureu com comencen a sortir moltes veus que  recomanen al Govern Espanyol que es deixi de tantes accions que no son admeses per la Unió Europea, amb risc de que tornin a rebutjar-les des de Brussel·les i tornis a fer el ridícul.

 

Avui no puc per menys que referir-me a la imatge del Partit dels Socialistes de Catalunya, poso el nom sencer per que sigui mes clar, el PSC i el seu Secretari General el inefable Sr. Pere Navarro. La veritat es que feia pena, amb una copa de cava a la ma i brindant alegrement amb el Sr. Rivera de C’s i la Sra. Camacho del PP. La seva cara reflectia un somriure que no era ni de estar content ni de tot el contrari, mes aviat semblava que estava incòmode. Però hi era i brindava. Crec que si encara quedava algun socialista de bona fe ja haurà marxat espaordit. Si segueix per aquest camí, a les properes eleccions no tindrà prou vots per entrar al Parlament i seria una llàstima, es una mica, fent un símil futbolístic, com si el Real Madrid desapareixes que l’hauríem de reinventar, dons amb el PSC igual. I si seguim amb la foto de La Vanguardia, fixeu-vos en el militar que hi ha darrera del Sr. Navarro, fa una cara... quina por...

 

Avui també he sentit el President Rajoy fent un elogi impressionant de la Constitució i dient que no es una cotilla i permet fer moltes coses; dons, Sr. Rajoy, no ho sembla, si es veritat que pensa que permet moltes coses sense que sigui necessari modificar-la dons endavant, doni permís per la consulta que demanem els catalans, si tan sols es això: una consulta, un referèndum, una manera de saber qui es cada un dins d’aquest país anomenat Espanya i que tan ens traeix. I com va dir el gran poeta Joan Maragall:
 

Escolta, Espanya, - la veu d'un fill 
que et parla en llengua - no castellana: 
parlo en la llengua - que m'ha donat 
la terra aspra: 
en 'questa llengua - pocs t'han parlat; 
en l'altra, massa. 

......

On ets, Espanya? - no et veig enlloc. 
No sents la meva veu atronadora? 
No entens aquesta llengua - que et parla entre perills? 
Has desaprès d'entendre an els teus fills? 
Adéu, Espanya! 

 

 

VISCA CATALUNYA LLIURE
 

dimarts, 3 de desembre del 2013

El full de ruta de Catalunya (copia)

Com podeu veure es copia d'un article de Victor Alexandre que m'ha arribat per correu i que per la seva importància m'he permès copiar.





El full de ruta de Catalunya

"Hi ha una cosa que es diu dret internacional i una altra encara més important que es diu Drets Humans, incloent-hi l’article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics"


No és cap secret que la inhabilitació del president Mas i la suspensió de l’autonomia catalana són dues eines que el govern espanyol està estudiant per frenar el procés independentista, la qual cosa significa que, llevat que la Unió Europea li ho exigís, mai no permetrà la consulta. No la permetrà per tres raons bàsiques: una, perquè està plenament convençut que la perdria; dues, perquè va contra els seus principis totalitaris; i tres, perquè implicaria un reconeixement nacional de Catalunya que seria determinant. Davant d’això, hom pot pensar que una solució intermèdia podria ser la del referèndum a tot l’Estat espanyol. És a dir, que votés la gent de Madrid, de Toledo, de Burgos... Sobre el paper sembla una solució òptima per a l’Estat, ja que li permetria admetre la consulta tot garantint-se un resultat victoriós. Però no en farà ús perquè sap perfectament que els referèndums d’autodeterminació es fan només al territori que es vol autodeterminar, no pas a la resta de l’Estat que hi està en contra. Altrament, aquests referèndums, a banda de no ser democràtics, no tindrien cap sentit, ja que suposarien la impossibilitat sistemàtica que el territori que volgués independitzar-se ho pogués fer.

Més enllà d’això, però, la raó principal per la qual la ‘solució’ d’un referèndum a tot l’Estat tampoc no agrada al govern espanyol, ni tampoc al Partit Socialista, és perquè saben que el món sencer estaria pendent del resultat a Catalunya. El resultat a Espanya no tindria cap interès per a ningú. En altres paraules: si els catalans votaven majoritàriament SÍ a la independència, els vots negatius dels espanyols, per més que sumessin, no tindrien cap força ni significació i l’Estat hauria caigut en la seva pròpia trampa.

“Aleshores què?”, pensarà algú. Doncs hi ha una cosa que es diu dret internacional i una altra encara més important que es diu Drets Humans, incloent-hi l’article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics. Totes les constitucions dels estats que l’han subscrit hi estan subordinades. Espanya també. Això significa que si Espanya és veritablement un Estat democràtic no pot impedir que una nació com Catalunya s’expressi per mitjà de les urnes. Només els règims totalitaris criminalitzen les urnes, que és justament el que ara està fent Espanya. D’acord amb això –i malgrat que menteix en dir que la seva Constitució no permet fer referèndums consultius– Espanya persistirà en la criminalització del dret a decidir i, a l’inrevés del que ha fet el govern britànic, no permetrà l’exercici del vot. Arribats aquí, doncs, Catalunya ha de poder votar d’acord amb la llei catalana o anar directament a unes eleccions plebiscitàries. Unes eleccions que hauran de ser el més immediates possible.

Un cop ens situem en aquest marc, no hi ha dubte que l’actual ventall parlamentari experimentarà canvis. És ben segur. Però en cap cas minvarà el vot independentista. Al contrari. L’independentisme no sols mantindrà la seva majoria absoluta, sinó que augmentarà, mentre que l’espanyolisme minvarà. I, si bé és cert que Ciudadanos pujarà una mica, serà pura anècdota, atès que ho farà a costa del Partit Popular i del Partit Socialista. És a dir, que, globalment, el bloc nacionalista espanyol s’encongirà. Pel que fa a la minva que les enquestes prediuen a Convergència, sembla força versemblant amb ulls del present. Però quan arribin les eleccions és obvi que hauran passat moltíssimes coses i que l’escenari no serà el mateix. Encara no hem vist res dels extrems a què pot arribar l’absolutisme espanyol. Arribaran fins i tot a criminalitzar els seus propis demòcrates, és a dir, tots aquells espanyols favorables al lliure albir de Catalunya. I quan comenci l’autèntica ofensiva –cosa que s’esdevindrà tan bon punt fixem la data de la consulta– tindrà una gran repercussió a les urnes el paper que jugui Convergència en el procés. Si l’actitud del president Mas davant d’aquest panorama és de fermesa absoluta, si s’allibera del llast suïcida que suposa Duran i Lleida i si el partit agafa el bou per les banyes i parla diàfanament d’independència, d’Estat independent, com fa Alex Salmond, els vots malfiats que li van fugir en les eleccions anteriors poden tornar. En la Catalunya d’avui, l’ambigüitat ha deixat de ser políticament rendible. Ara toca fermesa, i després de les eleccions serà el moment que la majoria parlamentària, en rigorós compliment del programa presentat a les eleccions, proclami la independència de Catalunya.

Queda, com deia, l’estadi de la inhabilitació del president Mas i la suspensió de l’autonomia. És una mesura que els membres de l’executiu espanyol poden prendre, certament. Són fills de la ‘cerrazón’ i ja fa temps que ‘se lo pide el cuerpo’. Creuen –santa innocència– que això acabaria amb el procés català. Morta la cuca, mort el verí. Que ho provin. Jo, però, m’ho pensaria dues vegades, ja que és una arma de doble tall. Destituir un president democràticament escollit i emmanillar un poble de la Unió Europea, acusant-lo del delicte de voler votar, tindrà conseqüències molt greus per a Espanya en l’esfera internacional i cohesionarà encara més la societat catalana en favor de la independència. La independència de Catalunya és un fet irreversible, però Espanya no ho pot assumir. No ho assumirà ni tan sols quan ja hagin passat molts anys de la incorporació de Catalunya a les Nacions Unides.